kemott7 Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 Witam ma początek jeśli był już taki temat to przepraszam, przejrzałem na szybko i nie znalazłem. Po latach przerwy chcę wrócić do ASG, ale już nie jestem w temacie, kolega mi polecił Specna Armsy, a sam spojrzałem na G&G. Powoli przymierzam się do kupienia repliki i zastanawiam się między Specna Arms a G&G. Jeśli chodzi o SA to chcę tą M16 http://gunfire.pl/pr...rms-SA-B07.html, a jeśli o G&G to myślę nad tym http://gunfire.pl/pr...6-Raider-L.html, ewentualnie w kolorze tan. Teraz pozostałe kwestie. SA jest z metalu G&G plastik, osobiście bliskie mi są bardziej M16 niż M4, ale myślę że byłbym w stanie to znieść ;D, jeśli polecilibyście G&G to jeszcze jakbym mógł Was wykorzystać i podalibyście baterię tak, żeby wszystko było ok. Metal body mogę sobie "odpicować" papierem ściernym :D M16 chciałem w późniejszym czasie przerobić na snajperkę. Jeśli ktoś mógłby i chciałby mi pomóc byłbym wdzięczny Z góry dzięki i pozdro :) Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 Specna. Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 Wybór dosyć mało komfortowy, stockowe g&g strzela bardzo fajnie. Jeśli masz zamiar trochę podłubać to warto wziąć Specne ze względu na metalowe body, no i to M16 :D. Natomiast jeśli chcesz wyjąć giwere z pudełka i strzelać to g&g jest lepszym rozwiązaniem. Taka moja opinia. Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 Co ma body do GB? Wsadzi M130 to mu się połamie body? Quote Link to post Share on other sites
kemott7 Posted March 17, 2014 Author Report Share Posted March 17, 2014 No właśnie planuję w późniejszym czasie tak jak pisałem przerobić ją na snajperkę. Tylko zastanawia mnie czy GB wytrzyma bo czytałem na forum, że przy M140 nie wytrzyma. No chyba, żeby jej aż tak mocno nie przerabiać. Dzięki za porady, czekam na więcej :icon_razz: Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 Skoro wyczytałeś to pewnie tak jest. Może coś z V3 na snajperkę? Quote Link to post Share on other sites
kemott7 Posted March 17, 2014 Author Report Share Posted March 17, 2014 Snajperka to plan na dalszy dystans, tzn za jakiś czas bym chciał, przy czym chciałbym jednocześnie, żebym mógł zależnie od gry zmieniać między normalną M16 i właśnie snajperką poprzez wymianę sprężyny i przyrządów celowniczych. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Przy Specnie zapomnij o wymianie sprężyny w polu. Na twoim miejscu rozłożyłbym plany na dwie repliki bo prócz sprężyny dochodzi jeszcze zmiana lufy i dyszy przy migracjach szturm a pseudo-snajper. Najlepiej kup bardziej polecaną replikę w jej obecnym przeznaczeniu, a jak nabierzesz doświadczenia to zastanawiaj się co robić na zywym organizmie. Quote Link to post Share on other sites
kemott7 Posted March 18, 2014 Author Report Share Posted March 18, 2014 Dzięki za radę Cerber, a mówiąc o zmianie sprężyny miałem na myśli przed strzelanką jeszcze w domu na spokojnie :D Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 IMO z żadnej nie zrobisz snajperki. Kup G&G TYLKO jeżeli nie przeszkadza Ci plastik i będziesz na nią uważał ORAZ nie planujesz nic dłubać. Co do Specny o ile się orientuję to zrobienie z tego snajpy wyjdzie potężnie drogo, M140 ona nie zniesie. Natomiast co do wymieniania sprężyny w domu przed strzelanką: snajpka to w 99% poskładanie, a poskładanie eMki to w 99% szczelność dysza-komora. Rozkładając i wyjmując gearbox co strzelankę IMO rujnujesz szanse na szczelność, a co za tym idzie i na celność, powtarzalność, skupienie i żywotność GB ze względu na możliwe nieszczelności. Quote Link to post Share on other sites
kemott7 Posted March 18, 2014 Author Report Share Posted March 18, 2014 Wielkie dzięki Wam za pomoc, w takim razie przerabianie sobie odpuszczę :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts