Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tania i dobra replika-co wybrać?

Recommended Posts

Witam. Nie wiem co zakupić na początek mojej przygody z asg. Mój budżet jest ograniczony, jest to zaledwie 150zł-okulary i kulki. Wiele osób poleca na początek AGM 003. Czy to jest jedyne wyjście? Mam mieszane uczucia odnośnie tej repliki, ponieważ jest to zwykły "chińczyk". Może się rozlecieć od kilku strzałów, bądź wytrzymać kilka miesięcy. Czy istnieje replika, która jest lepszym rozwiązaniem od AGM'ki? Nie przewiduję, że uda mi się znaleźć dobrego elektryka. Z góry dziękuję za odpowiedzi :icon_biggrin:

W tym przedziale nie ma nic lepszego - i tak będziesz musiał się pogimnastykować, żeby się zmieścić z atestowanymi okularami i kulkami. Ale jeśli będziesz brał używki, na przykład ESS NVG z www.bestmilitary.pl to powinno styknąć.

No cóż, chińczyk chińczykowi nierówny, ale mało osób przejechało się na AGM003, zwłaszcza, że kosztuje bądź co bądź grosze (przynajmniej jak na airsoftowe warunki).

Edited by Mixon

Za taką kwotę to tylko "chińczyk". Są jeszcze repliki shotgunów z DE, ale są bodajże 2x droższe, więc bardziej opłacalne będzie kupno AGM i dobrych okularów/gogli. Poczytaj temat o tej replice w dziale "Repliki sprężynowe", rozwieje to Twoje wątpliwości.

• 11 months later...

Witam. Otóż moje pytanie brzmi: Czy lepiej jest wybrać jakiś używany karabin (gieta, cm 028, itp.) czy też kupić nowy pistolet (gaziaka lub elektryka) za ok. 200zł? Za tą cenę znajdowałem i pistolety, i używane repliki, lecz większa część z nich miała pewien defekt typu:

-brak lewego selektora ognia,

-brak zaślepki,

-brak oryginalnych śrubek,

-mały uszczerbek szczerbinki / muszki,

-ryski, widoczne ślady użytkowania,

Lecz są w pełni sprawne, jak zapewnia sprzedający.

Naprawdę nie wiem co o tym myśleć, co będzie korzystniejsze, itp. Jeżeli ktoś z was "wyjadacze"

sądzi, że "to" jest lepsze od "tego", to niech mi pomoże podając argumenty :icon_biggrin:.

Proszę o pomoc, z góry za nią dziękuję, pozdrawiam :icon_biggrin:

•  

Ani jedno, ani drugie. Pistolety to masakra albo pod względem osiągów (AEPy Cymy) albo kosztów i często też osiągów (gaziaki) - średnio nadają się na główną replikę. Używana replika to loteria w którą często trzeba sporo zainwestować by strzelała chociażby przyzwoicie.

Edited by MarekMac
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...