soltys123 Posted March 24, 2014 Report Share Posted March 24, 2014 Witam. Tak jak w temacie, wie ktoś z was jak zrobić lufę do zabawki strzelającej kulkami? Układ spustowy, oraz inne części są w dobrym stanie, wszystko działa (po naprawach :P). Czy ktoś z was robił taka lufę? Jak ją zrobić? co jest potrzebne? Z góry dzięki za pomoc ;) Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted March 24, 2014 Report Share Posted March 24, 2014 Idziesz do Castoramy i kupujesz rurkę aluminiową 6x1mm. Tadaa! Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted March 24, 2014 Report Share Posted March 24, 2014 Chyba 8x1 :-) Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted March 24, 2014 Report Share Posted March 24, 2014 Jest tego pełno w temacie o ruger'ze mk1 Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted March 24, 2014 Report Share Posted March 24, 2014 Chyba 8x1 :-) Kupiłem kiedyś rurkę 6x1mm i kulki G&G nie miały problemów, żeby przez nią przelecieć. Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted March 24, 2014 Report Share Posted March 24, 2014 Gratuluję , średnica wewnętrzna takiej rurki to 4mm...Chyba walce wychodziły na wylocie? :D Quote Link to post Share on other sites
soltys123 Posted March 24, 2014 Author Report Share Posted March 24, 2014 Ok...jeśli chodzi o rurkę, to wiedziałem, że trzeba ją kupić :D Przed chwilą wróciłem z Obi, razem z tatą zakupiliśmy rurkę aluminiową 12mm(wnętrze+"obudowa") i głowice baterii (umywalkowych) 6,3mm * 2,4mm. Jutro będziemy to przycinać i zobaczymy, czy będzie działać :P Pisaliście o samych rurkach, ale kulka musi chyba na czymś się trzymać, aby nie wylatywała z lufy, kiedy przechylimy broń. To zadanie mają pełnić w mojej lufie te głowice. Jutro napiszę, co z tego wyszło :D Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted March 24, 2014 Report Share Posted March 24, 2014 Gratuluję , średnica wewnętrzna takiej rurki to 4mm...Chyba walce wychodziły na wylocie? :icon_biggrin: Racja, mój błąd :bialaflaga: Nie wiedzieć czemu, skupiłem się na średnicy wewnętrznej. W każdym razie rurka castoramowa ma dużą tolerancję dla kulek. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted March 24, 2014 Report Share Posted March 24, 2014 Pisaliście o samych rurkach, ale kulka musi chyba na czymś się trzymać, aby nie wylatywała z lufy, kiedy przechylimy broń. Trzyma się w gumce hop up pomiędzy kołnierzem gumki a wybrzuszeniem. Na necie i forum znajdziesz na pewno jakieś obrazki. Quote Link to post Share on other sites
soltys123 Posted March 25, 2014 Author Report Share Posted March 25, 2014 Tylko że nie posiadam takowej gumki. Tą zabawkę kupiłem mając 10 lat, czyli 4 lata temu. Ostatnio znalazłem ją podczas wiosennych porządków i postanowiłem, że przywrócę ją do życia. Nie jest to replika taka jak kałachy cymy, czy też AGM 003, tylko zabawką, która strzela kulkami i wyglądała jak M4A1 (teraz jej wygląd woła o pomstę do Nieba :P). Gumki hop-up nie posiada, więc jej zasięg będzie mocno ograniczony. Kiedy tata wróci z pracy, to przytniemy tą rurkę, zamontujemy w body, nasmarujemy, zmienimy sprężynkę w spuście, gdyż nie chce złapać tłoka i wszystko powinno być w porządku. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 25, 2014 Report Share Posted March 25, 2014 Nie byłoby lepiej umieścić ogłoszenie na komisie, że kupisz chińską lufę 455/509mm? Za 20zł można kupić takie. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted March 25, 2014 Report Share Posted March 25, 2014 To zróbcie prowizoryczną gumkę HU z czegoś gumowego, na forum był poradnik jak zrobić HU to jakiegoś sprężyniaka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts