taktycznyoskar Posted April 5, 2014 Report Share Posted April 5, 2014 Od jakiegoś czasu myślę nad zamontowaniem mojej beretki na kamizelce, tyle że nigdzie nie mogę znaleźć kabury "klips" do beretty (typowo na kamizelke) i tu moje pytanie, czy w jakiś sposób da się zamontować kaburę typu "płetwa" (o taka http://www.taiwangun.com/kabura-do-beretty-pletwa-czarna-a-c-m?from=listing&campaign-id=19 ) do kamizelki z systemem molle? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted April 5, 2014 Report Share Posted April 5, 2014 Tak. Są odpowiednie adaptery firmy IMI (kabura z podanego linku to kopia). Sam taki miałem. Pytanie czy adapter z IMI będzie współgrał z kopią tej kabury :icon_razz: http://jarmix-militaria.pl/p/7/1617/adapter-molle-imi-defense-do-kabur-ladownic-czarny-kabury-do-broni.html http://gunfire.pl/product-pol-1152195801-Adapter-molle-do-kabur-ladownic-IMI-TAN.html w pierwszym linku zdjęcie może sugerować niezbyt poprawny montaż ;) Quote Link to post Share on other sites
taktycznyoskar Posted April 5, 2014 Author Report Share Posted April 5, 2014 Nie ukrywam, że sama kabura ledwo mieści się już w moim bardzo okrojonym budżecie a co dopiero jeszcze ten adapter :( Nie znasz może jakiś bardziej chałupniczych sposobów? Albo gdzie można dostać kaburę typu klips albo taką dedykowaną pod molle? Poza tym też boję się czy rzeczywiście będzie pasowała do tej kopii :x Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted April 5, 2014 Report Share Posted April 5, 2014 Kabura jaką podlinkowałeś prawdopodobnie nie ma regulacji kąta nachylenia co za tym idzie adapter MOLLE nie jest możliwy do zamontowania w tej kaburze. Jak chcesz zaoszczędzić to kup tą kaburę i przy pomocy dremela pobaw się w zrobienie nacięć tak, aby można było kaburę na płetwie zamontować na molle. Trochę roboty, ale powinno się dać. Będzie lekko odstawać, ale coś za coś. Inne rozwiązanie to szukanie kabur z klipsem, ale ten klips też będziesz musiał szlifować, a długość klipsa na ogół jest na pas do 50 mm czyli przejdzie tylko przez jeden rząd MOLLE/PALS - będzie odstawać i dyndać, a do tego wyciągając replikę z kabury będziesz też ciągnął kaburę ku górze - ze względu na luz na klipsie-molle. Quote Link to post Share on other sites
taktycznyoskar Posted April 5, 2014 Author Report Share Posted April 5, 2014 Jak tak to wszystko sobie wyobrażam i przeliczam to chyba taniej wyjdzie mnie kupienie glock'a i klipsa niż kombinowanie z tą beretką ;_; Mimo wszystko, dzięki za odpowiedzi, pokombinuje jeszcze, ew. załatwie wszystko izolką :D Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 A nie myślałeś poszukać używanej chińskiej serpy (uwaga na gwinty :F!!), ewentualnie kupić całość nową (będziesz miał na przyszłość platformę, płetwę i montaż do paska gdybyś zechciał nagle zmienić położenie klamki)? Do tego dokup adapter molle za 22 zł i sprawa załatwiona? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts