Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pierwsza replika do rozgrywek CQB

Recommended Posts

Jestem początkującym w airsofcie i póki co strzelałem trochę z pistoletów sprężynowych do puszek. Chciałbym zacząć przygodę z airsoftem, ale nie wiem zbytnio od czego zacząć, szukam dla siebie jakiejś repliki na początek, najlepiej dobrej do CQB ponieważ głównie w takie coś bawią się osoby z mojej okolicy. Mam też kilka warunków co do pierwszej repliki - mogę na nią przeznaczyć max. 200 zł i nie chcę, żeby miała napęd sprężynowy ponieważ jest to dla mnie niezbyt wygodne. Myślałem nad pistoletami na green gas, lub elektrycznymi. Co byście mi doradzili w takiej sytuacji? Z góry dzięki za propozycje replik i prosiłbym też o linki, gdzie mógłbym takie coś kupić.

Za 200zł masz pistolety elektryczne jak np CM.030, pistolety gazowe nbb jak np Beretta STTi/SRC oraz dające najwięcej frajdy, ale i najdroższe w użytkowaniu pistolety GBB - np Beretta od KJW w wersji plastikowej - ewentualnie używka czegoś droższego, ale nie polecałbym jeżeli nie masz znajomej osoby znającej się na rzeczy. Długiej w tej cenie nie uświadczysz.

Pistolety elektryczne od Cymy. W CQB wymiatają, bo można strzelać z naprawdę małych odległości bez obaw, że zrobi się komuś krzywdę, zachowując przy tym dobry zasięg i celność. Możliwość ognia ciągłego to też duży plus, dodatkowo nie trzeba dokupować green gazu jak w gaziakach. No i myśląc przyszłościowo, o wiele tańsze dodatkowe magazynki (od gazowych ofc).

Do wyboru do koloru Glock (cm.030), Desert Eagle (cm.121; mam i sobie cenię), USP (cm.125) i jakieś jeszcze, nie pamiętam dokładnie, ale osiągi itp. to to samo.

Kupić możesz np. na taiwangun.com