Tandito Posted April 18, 2014 Report Share Posted April 18, 2014 Jestem początkującym w airsofcie i póki co strzelałem trochę z pistoletów sprężynowych do puszek. Chciałbym zacząć przygodę z airsoftem, ale nie wiem zbytnio od czego zacząć, szukam dla siebie jakiejś repliki na początek, najlepiej dobrej do CQB ponieważ głównie w takie coś bawią się osoby z mojej okolicy. Mam też kilka warunków co do pierwszej repliki - mogę na nią przeznaczyć max. 200 zł i nie chcę, żeby miała napęd sprężynowy ponieważ jest to dla mnie niezbyt wygodne. Myślałem nad pistoletami na green gas, lub elektrycznymi. Co byście mi doradzili w takiej sytuacji? Z góry dzięki za propozycje replik i prosiłbym też o linki, gdzie mógłbym takie coś kupić. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 18, 2014 Report Share Posted April 18, 2014 Dwie stówki pozwolą ci tylko na sprężynową strzelbę AGM 003 lub używką M56de. Linków do sklepów szukaj w zakładce "sklepy" w pasku pod logiem portalu. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 18, 2014 Report Share Posted April 18, 2014 Za 200zł masz pistolety elektryczne jak np CM.030, pistolety gazowe nbb jak np Beretta STTi/SRC oraz dające najwięcej frajdy, ale i najdroższe w użytkowaniu pistolety GBB - np Beretta od KJW w wersji plastikowej - ewentualnie używka czegoś droższego, ale nie polecałbym jeżeli nie masz znajomej osoby znającej się na rzeczy. Długiej w tej cenie nie uświadczysz. Quote Link to post Share on other sites
Foley11 Posted April 18, 2014 Report Share Posted April 18, 2014 Pistolety elektryczne od Cymy. W CQB wymiatają, bo można strzelać z naprawdę małych odległości bez obaw, że zrobi się komuś krzywdę, zachowując przy tym dobry zasięg i celność. Możliwość ognia ciągłego to też duży plus, dodatkowo nie trzeba dokupować green gazu jak w gaziakach. No i myśląc przyszłościowo, o wiele tańsze dodatkowe magazynki (od gazowych ofc). Do wyboru do koloru Glock (cm.030), Desert Eagle (cm.121; mam i sobie cenię), USP (cm.125) i jakieś jeszcze, nie pamiętam dokładnie, ale osiągi itp. to to samo. Kupić możesz np. na taiwangun.com Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 18, 2014 Report Share Posted April 18, 2014 (edited) Tandito, nie kupuj tandety. Kup AGM.003 albo poczekaj, dozbieraj kasy i kup MP5PDW. Obydwa doskonałe do CQB a i w lesie też się sprawdzą, czego pistolety Ci nie zapewnią. :icon_confused: Edited April 18, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts