falloutpl Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 Trapi mnie ostatnio solidnie taka sprawa. Zdania pewnie będą podzielone, ale o to chodzi. Trochę poczytałem, powertowałem w internetach ale nadal nie znalazłem porządnej, uzasadnionej odpowiedzi. Czy montowanie wyciszonych głowic jest warte swojej ceny? Zestaw systemy około 130 zł kosztuje. Jakie efekty przynosi? Czy w porównaniu do zwykłych (pomijając aluminiową głowicę tłoka), wyraźnie amortyzują uderzenie podczas strzału? Czy dźwięk strzału jest chociaż trochę cichszy, albo bardziej niski, basowy w porównaniu do zwykłych? No i jak ktoś będzie oponował za wybraniem zwykłej głowicy, to jestem ciekawy jaką konkretnie, pomową, zaproponuje. Znalazłem też taki wynalazek http://www.airsoftarmory.pl/pl/p/Combat-Squad-aluminiowa-glowica-cylindra-z-dwoma-amortyzatorami-uderzen/458 Co sądzicie? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 Temat wałkowany wiele razy na tym forum. Ciche głowice to w głównej mierze zmniejszenie obciążeń idących na szkielet. Dźwięk po ich zamontowaniu nie jest cichszy lecz inny. Ciche głowice (te najlepsze) to Systema/Modify. Z płaskich polecę Guardera/Ultimate. Jeśli już chcesz płaskiej użyć to na głowice cylindra doklej sorbo. Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 (edited) Sorbo na głowicę tłoka ? Od kiedy :icon_razz: Domyślam się że to przejęzyczenie i chodziło o głowice cylindra. A co do głowic, to jak wyżej kolega radzi. Do v2 można dać, może później pęknie. W v3 raczej nie ma sensu - ja dałem płaskie alu, i tak nie pęknie i tak przy dobrej szczelności. Poprawiłem moją pomyłkę, dzięki za zwrócenie uwagi :) Edited April 22, 2014 by verb007 Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Odkopuję z pytaniem: Zastanawiam się na jakiej głowicy tłoka/cylindra bardziej zmniejszę obciążenia - stock płaska głowica cylindra + sorbo + płaska głowica tłoka od G&G (POM) - wyciszona głowica cylinda + wyciszona głowica tłoka (shs niebieski) Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted December 2, 2017 Report Share Posted December 2, 2017 Na tej pierwszej :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts