Lechu1991 Posted April 22, 2014 Report Share Posted April 22, 2014 Witam serdecznie. Ostatnio przymierzam się do kupna nowej repliki i mam lekki dylemat między mocą a wyglądem zewnętrznym. Urzekają mnie zarówno układy Hop Up i GB drugiej generacji KWA, jak i wygląd replik G&P. Zastanawiam się czy jakiś magik (oczywiście profesjonalista) byłby w stanie dopasować GB i HU KWA z tej repliki: http://taktyczny.com...d1-kwa-usa.html Do całej struktury zewnętrznej (wliczając krótką lufę) tej repliki: http://www.asgshop.p...ukt.php?id=3908 Chciałbym uzyskać jakieś 520-540 FPS (po ubiciu się sprężynki) i pewnie będzie trzeba montować coś mocnego (spring M140?), a obawiam się, że szkielet GB G&P by tego mógł nie ogarnąć. Czy ktoś miał może podobne plany, realizował je i wie czy GB i HU KWA pasuje do repliki przeze mnie podanej? Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Quote Link to post Share on other sites
adrIan Posted April 22, 2014 Report Share Posted April 22, 2014 GB da radę dopasować, będzie konieczne piłowanie górnego body ale wejdzie. Dwudzielnej komory HU do G&P nie założysz, więc albo zostaw stockową( która jest niezła ) albo celuj w CNC. Zamiast szkieletu KWA też lepiej wrzucić jakiś szkielecik CNC. Po pierwsze wchodzi bez modyfikacji a po drugie są mocniejsze. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 22, 2014 Report Share Posted April 22, 2014 Po co zmieniać najlepszy szkielet V.2 na rynku... Do gb możesz wstawić M140, w KWA to dawało ok. 500 FPS. Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted April 22, 2014 Report Share Posted April 22, 2014 (edited) Szkielet CNC wchodzi bez modyfikacji ? Zakładam że nawet na oczy takiego nie widziałeś . Szkielet Cnc wymaga dużo czasu i chęci aby do niego dopasować części . Kwa nie jest najlepszym szkieletem na rynku . Nie zapominaj że to jest cały czas znal'owy szkielet . Edited April 22, 2014 by musashi Quote Link to post Share on other sites
adrIan Posted April 22, 2014 Report Share Posted April 22, 2014 Do body G&P szkielety CNC wchodzą beż żadnych modyfikacji. Jedyne co trzeba czasami robić to skracać dyszę. Btw. jaki miałeś szkielet, że nie pasował? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 22, 2014 Report Share Posted April 22, 2014 Ale po co mu inny szkielet skoro KWA przeżyje wszystko... Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 22, 2014 Report Share Posted April 22, 2014 Po to że trzeba szlifować górny korpus aby złożyć replikę z gearboxem KWA. Druga sprawa, biorąc pod uwagę cenę KWA to naprawdę warto dołożyć to gearboxa CNC i nie bawić się w szlifowanie. Quote Link to post Share on other sites
Lechu1991 Posted April 22, 2014 Author Report Share Posted April 22, 2014 Możecie dać link do szkieletu GB alu CNC, który by pasował do korpusu M4 G&P bez szlifowania? Wiem, że nieco tego jest: Core, SHS, JBU... Podejrzewam jednak, że nie każdy będzie pasował. Czekam na dalsze wypowiedzi i dziękuję za te które już napisaliście. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts