Mixon Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 (edited) Cześć, od razu przepraszam, za założenie tematu z jednym, głupawym pytaniem, ale w dziale dla zielonych już mi nie wypada przechwytywać tematów. Odkopywać starych też nie chcę, żeby złotych szpachelek mi nie przyznawali :icon_razz: Tak czy inaczej, szukam tanich, prostych przyrządów, nie ważne czy optycznych czy nie, na szynę RIS. Myślę, że wydać więcej niż 100 złotych na prawdę nie ma sensu, zważywszy, że wyląduje na tym: (*dźwięki z Psychozy*) Kilku moich faworytów: http://allegro.pl/pr...4143314529.html http://www.ebairsoft...hts-p-4503.html (zdaję sobie sprawę, że na tej jednej szynie będą praktycznie obok siebie, no ale zawsze mogę dokręcić jeszcze jedną szynę, albo jakoś to przełknąć). Jakiś używany celownik typu Docter Jakieś lepsze propozycje, towarzysze? Od razu uprzedzam pytanie: Celowanie po lufie jest okej i w gruncie rzeczy wystarczające, ale wczoraj testowałem na sobie granatnik na dystansie około 10 metrów, przy pomocy oddanego znajomego. Wielce ubolewał nad tym, że celując ciutek za wysoko, posłał chmurę kulek w ~98% obok mnie, a nie we mnie, przez co nie zadał mi dostatecznie wiele cierpienia. Jako człowiek obdarowany empatią, zrozumiałem istotę jego problemu i postanowiłem zamontować jakieś celowniki, aby zawsze istniała pewność, że celuję w środek delikwenta i większość kulek jednak odczuje na sobie. Edited April 23, 2014 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 A przyrządy mechaniczne za 31 zł? Bodajże na GF są. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted April 23, 2014 Author Report Share Posted April 23, 2014 Znalazłem. Tak, to stawia poprzeczkę dość nisko. Swoją drogą, kiedy to wszystko zrobiło się takie tanie? Adapter kolby M4 do G36 za 18 zł? QD do granatnika za 20? Chińszczyzna chińszczyzną, ale dwa lata temu te rzeczy potrafiły kosztować stówę, mimo że chińczyki :P Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 Kapitalizm, Panie :D Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 Promocja na GF -40% chyba tak? Nie! Kapitalizm! :D Quote Link to post Share on other sites
Pol_ Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 Miałem w ręku ostatnio dwa zestawy tanich przyrządów celowniczych, jeden metalowy w stylu Troy, drugi plastikowy w stylu Mapgul. Jakość tragiczna, w metalowym krzywa muszka, luzy i rozkładanie/składanie na wielką siłę, plastikowy dosłownie rozpadł się w ręku, a uchwyt na szynę był tak wąski, że bez narządzi i ryzyka demontażu przez rozpiłowanie nie można zamontować. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted April 24, 2014 Author Report Share Posted April 24, 2014 a uchwyt na szynę był tak wąski, że bez narządzi i ryzyka demontażu przez rozpiłowanie nie można zamontować. Ano, to część zabawy. Chwyt pionowy musiałem montować, dopasowywać i zdejmować za pomocą młotka, gdy przerzuciłem się na front RIS. Dzięki za opinię. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts