Marcin_BM Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 Wie może ktoś jak jest zamocowany gumowy cummerbound do pleców kamizelki ? Chodzi mi o to czy jest jakoś przyszyty na stałe czy siedzi w "tunelu" jak w LBt 6094a Quote Link to post Share on other sites
akakak Posted August 7, 2013 Report Share Posted August 7, 2013 Witam, poszukuje opinii o tym plate carrier'ze.. Szczegolnie o tym jaki system mocowania znajduje sie z tylu. Mam 115cm obwodu klatki piersiowej, i mam pewne watpliwosci czy ta kamizelka na mnie wejdzie. Wiem ze z przodu jest mocowanie velcro, natomiast nie wiem jak jest z tylu.. Slyszalem natomiast ze powyzej rozmiaru xl jest ryzyko ze bedzie ona za mala.. Nosze podkoszulki xxl. Widzialem na yt filmiki i recenzje tego samego typu plate carrier'a od Flyve, i Flyve 6094 jest regulowany za pomoca linki podobnej do paracordu ktora laczy obydwa panele boczne z tylu, dzieki temu mozna je dopasowac i do mniejszej osoby (zaciskajac je) jak i do wiekszej osoby (luzujac linke). Aczkolwiek wie ktos jak jest z modelem 6094 od Pantac'a? PS: Bardzo bym prosil bez docinek typu - 'kup, jak nie wejdzie zwrocisz', lub odpowiedzi w stylu 'zapytaj sklepu w ktorym kupujesz' - pytalem, na pierwszy email odpowiedzieli ze regulowana jest za pomoca velcro z przodu, na drugi email podkreslajac ze pytalem o regulacje tylu - nie odpowiedzieli.. I tu mam problem bo nie wiem czy wgl jest regulowana z tylu :P Z gory dziekuje, i pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
danesz Posted August 7, 2013 Report Share Posted August 7, 2013 Ujmę to tak... Mam obwód 134 i noszę 6094 w rozmiarze "M" :> Martwiłem się że będzie mała i .. faktycznie. Mogłaby byc ciut większa. Ale wyzbyłem się komopleksów po obejrzeniu zdjęć ukazujących te kamizelki w warunkach bojowych. Okazało się że 3/4 fotek pokazuje kamizelki jakby rozmiar za małe w stosunku do gabarytów użytkowników. A to rzepy niedopięte do końca, a to patchcord wystający spod tylnego panela ... Btw. Pantac to nie to samo co FLYEE ;>? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 7, 2013 Report Share Posted August 7, 2013 Cenowo to samo, aczkolwiek imho Flyee>Pantac. Mam ładownice obu producentów i Flyee lepiej znosi cioranie niż pantaci. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 7, 2013 Report Share Posted August 7, 2013 Pantac jest następcą firmy Phantom Industries - taka konkurencja dla Flyye ;) Potwierdzam słowa danesza, rozmiar M jest bardzo mocno 'uniwersalny' (przynajmniej we Flyyeowej wersji) ;) Quote Link to post Share on other sites
akakak Posted August 7, 2013 Report Share Posted August 7, 2013 Pytam o wersje Pantac'a, Flyve mnie wgl nie interesuje :)) Quote Link to post Share on other sites
akakak Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 A mozna wgl gdzies w Polsce nabyc wersje Flyye jak i wersje Pantac'a? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 Pantaca kiedyś Gunfire zdaje się ściągał... Prędzej dostaniesz Flyye, bo handlowało nim kilka sklepów, aczkolwiek będziesz się musiał trochę naszukać. Myślałeś może o zakupie jakiejś podobnej konstrukcji? Kojarzę przynajmniej 3 firmy robiące podobne kamizelki ;) Możesz też zastanowić się nad kopiami TMC - z tego co wiem są całkiem przyzwoicie wykonane, a cenę mają stosunkowo niską. Quote Link to post Share on other sites
akakak Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 Od kopii-kopii wole sie trzymac z daleka, mialem juz kilka 'kopii' i tych z taiwanganu, swiss arms, i nawet mialem cos od TMC chyba chestrig.. Niestety na strzelankach strasznie mocno oram te kamizelki, co chwile zmieniam ustawienia ladownic itd, w normalnym tygodniu strzelam sie 2x razy w tygodniu i bardzo czesto na wypadach 2 dniowych (sob-nd), ii wlasnie dlatego. :) Ogolnie mialem zamowic 6094 prosto od LBT, ale wlasnie wydalem grosz na cos innego i jakby 6094 zeszla na drugi plan.. Dlatego teraz szukam tanszej alternatywy typu Flyye lub Pantac, bylem za Pantac'iem bo mam u nich 15% rabat, ale po dokladniejszym wczytaniu sie w recenzje itd, mysle ze Flyye bedzie lepszym wyborem, do tego cena bedzie bardzo zblizona.. A co do innej konstrukcji to, akurat tym razem chce stricto 6094 :) Pzdr. A no i moglbys wymienic te 3 firmy, wiedza to moc :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 Pantac czy Flyye też nie są niezniszczalne i przy oraniu równie szybko możesz je zajechać ;) http://pstacticalgear.istore.pl/pl/kamizelka-plytowa-loki-sf.html http://miwomilitary.pl/?p=8.1570.KAMIZELKA- http://www.currahee.pl/produkt/plate-carrier-sioux-qr Quote Link to post Share on other sites
akakak Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 Chciales przez to powiedziec ze Pantac/Flyye mozna zaorac tak szybko jak kamizelki ACM z taiwangun'a? :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 Miałem TMC (mowa o w miarę nowych konstrukcjach PC - 6094, JPC, MMAC)(ACMu nie miałem, to w ogóle inna liga) i w mojej opinii jest zdecydowanie porównywalne z Flyye, którego kamizelek również używałem ... Pantac czy Flyye to nie jest szczyt jakości i użytych materiałów, jeśli będziesz je mocno eksploatował, to miej na uwadze, że TEŻ SIĘ MOGĄ ZNISZCZYĆ (jak wszystko zresztą...). Quote Link to post Share on other sites
akakak Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 Ja nigdzie nie napisalem ze Pantac lub Flyye to szczyt jakosci (oczywiscie moga sie zniszczyc), aczkolwiek uwazam ze kamizelki tych firm sa wykonane 'o niebo lepiej' (i tu wrzuce wszystko do jednego wora) od wyrobow typu ACM. A co do TMC to moge sie jedynie opierac na wlasnych doswiadczeniach (1x chestrig) i opini kilku (3) innych graczy, wiec jak sam widzisz slabo u mnie z wiedza na temat TMC, aczkolwiek po przygodzie z chestrigiem, ulozylem juz sobie wlasna opinie, ktora moze na dzien dzisiejszy jest troszeczkeee nietrafna, ale kto wie :). Nie wiem jak jest z PC od TMC, poniewaz takowego nigdy nie mialem, lecz jesli wg Ciebie wykonanie jest porwnywalne z Pantac/Flyye to bardzo sie ciesze, bo za te cene dla niektorych bedzie jak znalazl, aczkolwiek nie skorzystam bo zrazil mnie do TMC ich chestrig ktory posiadalem i rozsypal mi sie po nie calych 3 miesiacach uzywania.. Bylo to jednak jakis czas temu wiec moze teraz TMC podnioslo swoje standardy.. W kazdym razie, dzieki za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
stalker51 Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 Ja jestem właścicielem LBT 6094 od TMC i muszę przyznać, że jak na chinola za nie całe 300zł to jakość szycia i ogólne wykonanie jest na prawdę super :D Przeżyła jedno dosyć solidne tyranie w terenie las/bagna i nie wydaje mi się, żeby miała się szybko zniszczyć :) Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 W TMC najsłabsze są "materiały poboczne": plastki, rzepy, shockcord. Szycie i Cordura jak w Flyye. Osobiście stawiam TMC < Pantac < Flyye. Ale wszystkie w airsofcie wiele zniosa, choć jak pisze Yahalom, tez się niszczą. Quote Link to post Share on other sites
KoRn-ik Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Szycie TMC w porównianiu do Flyye można uznać delikatnie mówiąc za niechlujne (sprawdzone właśnie na przykładzie 6094). K. Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 Tu na zdjęciach http://www.flyyeindustries.com/ArticleShow.asp?ProdID=0605 masz sposób mocowania tyłu we kamizelce, policz sobie ilość przeszyć i zobaczysz jaki maksymalny obwód otrzymasz w tej kamizelce. Flyye ma chyba w Polsce generalnego dystrybutora, mail i wycieczka do krakowa może pomóc (jak mają coś na stanie to może da się przymierzyć :) Quote Link to post Share on other sites
Wintar Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 Witam Jakiej firmy polecacie kamizelkę 6094, mam do wydania 350 zł. A może lepiej zlecić uszycie takiej kamizelki, znacie może kogoś kto podjął(najlepiej jak by już szył taką kamizelkę) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted April 25, 2014 Report Share Posted April 25, 2014 LBT6094 polecam firmy London Bridge Trading ;) A tak na poważnie, do kwoty 350zł, jeśli ma mieć to zastosowanie airsoftowe to poszukaj używki Flyye'a (ew. sprowadzisz zza granicy do tej kwoty) lub Pantac'a. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 25, 2014 Report Share Posted April 25, 2014 Od biedy TMC, ale Flyye faktycznie będzie najlepszą opcją. Quote Link to post Share on other sites
Wintar Posted April 26, 2014 Report Share Posted April 26, 2014 A widzieliście gdzieś 6094 w CB bo nigdzie za granicą nie mogę znaleźć. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 No coś takiego... http://www.ebairsoft.com/6094-style-plate-carrier-pouches-p-6316.html Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 CB w wykonaniu TMC odradzam. Nie jest to nawet podróbka cordury, tylko brzydki świecący nylon. Quote Link to post Share on other sites
Wintar Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 Przepraszam za niedomówienie chodziło mi o 6094 od Flaja, przeszukałem kilka stron zagranicznych i nic. A może znacie jakiegoś krawca który szył/szyje te kamizelki A tak przy okazji, widział ktoś atrapy płyt sapi do ltb6094(chodzi mi o przód tył i boki) PS:Proszę administrację o połączenie postów Quote Link to post Share on other sites
Panas Posted April 29, 2014 Report Share Posted April 29, 2014 A może znacie jakiegoś krawca który szył/szyje te kamizelki Nie sądzę żebyś znalazł kogoś kto by Ci uszył kamizelkę bez przygotowanych wykrojów w cenie choć zbliżonej do podanej. Obstawiałbym około 4 razy więcej (za tyle, ja bym zabrał się do pracy). Zakładając że ów krawiec szył już wcześniej taką kamizelkę, cena dalej nie zbliżyłaby się mocno do 350zł. (chyba że robione po kosztach z jakiegoś brezentu, ale to inna sprawa) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts