Morek Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 Witam wszystkich! Przymierzam się do kupna swojej pierwszej repliki. Trochę forum poczytałem i prawdopodobnie wybiorę ak 47 cm 0.28 lub galaxy G.5 . I tutaj jest moje pytanie. Od jakiś 2 tygodni śledzę oferty na różnych portalach ala tablica.pl , sprzedajemy.pl czy alledrogo i ten sam cm który na taiwangun kosztuje 414zl, chodzi po około 300 zł używany na w.w portalach. Czy wartko kupić używkę? Czy lepiej dorzucić 120 zł i kupić nową replikę. Wiem że jestem świeżak i łatwo mnie zrobić na szaro a tego chciałbym uniknąć;) Ale z drugiej strony jeżeli jedyną różnicą ma być przebieg to czemu nie zaoszczędzić tej stówki? Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 Właśnie o to chodzi. Kupując nówkę nie zrobią cię na szaro. Jeżeli jednak chcesz zaoszczędzić, to można kupić używkę od kogoś znanego w lokalnym środowisku. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 (edited) Lub od zaufanego sprzedawcy za którego ktoś poręczy. Radzę więc unikać tablicy i zostać przy naszym forumowym komisie, zawsze możesz poprosić o wystawienie na allegro za dopłatą. Pamiętaj, że: - musisz spytać czy replika jest w 100% sprawna -musisz powiedzieć jasno, że przesyłka ma być dobrze zabezpieczona Dodatkowo: "Zgodnie z literą prawa Unii Europejskiej z dnia 01.08.2003 r. - o zakupie towaru od "osób prywatnych" informuję, iż przedmioty wystawione na moich aukcjach nie podlegają gwarancji, rękojmi ani zwrotowi po dokonaniu transakcji. Zgodnie z prawem UE taka adnotacja powinna znajdować się pod każdą ofertą on-line w przeciwnym wypadku sprzedawca jako osoba prywatna zobowiązany jest do rocznej gwarancji na sprzedany towar - zarówno nowy jak używany." Jak tego niema to masz prawo do zwrotu towaru. Edited May 2, 2014 by LastSniper Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 Nową :icon_exclaim: Quote Link to post Share on other sites
Morek Posted May 2, 2014 Author Report Share Posted May 2, 2014 Myślę że znalezienie jednego z tych modeli na sprzedaż w Krakowie było by dość ciężkie, poza tym nie znam nikogo ze środowiska air soft. Dozbieram 100 zł i kupie nową;) Dzięki za odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 Tylko i wyłącznie nową - na używanych nawet doświadczony maniak może się przejechać, a co dopiero ktoś nowy ;) Krakowski airsoft gromadzi się tutaj: http://asg.krakow.pl/ Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 Na tablicy i allegro najlepiej nie bierz wcale, jak się nie znasz, chyba, że akcesoria, na tym ciężko kogoś wyrolować. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts