Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pierwsza replika za ~800zł.

Recommended Posts

Czyli teoretycznie z cymą na początku nie powinno być nic do zrobienia? Chodzi mi o bebechy. Dopiero na kiedyś planuje tuning, na początku sam stock, więc co będzie lepsze na starcie(ewentualnie mogę zmienić gumkę hopa)

Wysłane przez Tapatalk 2

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ares... markowe repliki są fajne dla początkujących, bo na start będą strzelać dobrze i będą dobrze poskładane. Ale różnie toto bywa ze stosunkiem jakość/cena. Moim zdaniem, w wypadku G36c bardziej opłaca się kupić Boya, tuning na start do 200zł i wszystko robione przez serwisanta, wyjdzie taniej i lepiej. Z resztą ludzie w markowych replikach wymieniają to samo co w chińczykach, a w Aresie na start też kilka rzeczy trzeba wymienić. Ja za swojego boyacza zapłaciłem 420zł więc kupowanie na alledrogo za 410 to nieporozumienie. Swego czasu kosztował bodaj 360 w GF. W każdym chińczyku na start zmienia się gumkę, dyszę i okablowanie. Potem warto łożyska i prowadnicę. Aeromax: spójrz w moim profilu na moją gietę Boya. Za replikę + to co w opisie GB bez drugiej sprężyny i mosfeta (bo nie jest niezbędny) wybuliłem około 650zł. Strzela jak marzenie, zdecydowanie lepiej od markowej stockowej M4 350fps G&G.

Edited by Ryzbor

Ares... markowe repliki są fajne dla początkujących, bo na start będą strzelać dobrze i będą dobrze poskładane. Ale różnie toto bywa ze stosunkiem jakość/cena. Moim zdaniem, w wypadku G36c bardziej opłaca się kupić Boya, tuning na start do 200zł i wszystko robione przez serwisanta, wyjdzie taniej i lepiej. Z resztą ludzie w markowych replikach wymieniają to samo co w chińczykach, a w Aresie na start też kilka rzeczy trzeba wymienić. Ja za swojego boyacza zapłaciłem 420zł więc kupowanie na alledrogo za 410 to nieporozumienie. Swego czasu kosztował bodaj 360 w GF. W każdym chińczyku na start zmienia się gumkę, dyszę i okablowanie. Potem warto łożyska i prowadnicę. Aeromax: spójrz w moim profilu na moją gietę Boya. Za replikę + to co w opisie GB bez drugiej sprężyny i mosfeta (bo nie jest niezbędny) wybuliłem około 650zł. Strzela jak marzenie, zdecydowanie lepiej od markowej stockowej M4 350fps G&G.

No spoko ale to już 650zł. Chodzi mi o to że tuning będzie dopiero jak się kasa znajdzie na to, więc porównywać boya do cm na stocku bo przez pewien czas na nim będę.

Jeszcze jedno, a co z gietą od JG??

Bateria taka może być?? http://allegro.pl/lipo-li-po-7-4v-2s-1800mah-25c-50c-turnigy-nano-i4214991963.html

Edited by AreoMaxx
(...)

Jeszcze jedno, a co z gietą od JG??

II klasa, poziom dużo niższy niż ARES, nieco niższy niż BOYI, ale zdaje egzamin i jest w miarę niezawodna. W naszym Regimencie są trzy strzelające już od 3-4 lat.

Bateria taka może być?? http://allegro.pl/li...4214991963.html

Może być. Tylko pamiętaj, że do niej musisz kupić ładowarkę obsługującą LiPo, bo te "prostowniczki" dodawane do replik absolutnie się nie nadają.

II klasa, poziom dużo niższy niż ARES, nieco niższy niż BOYI, ale zdaje egzamin i jest w miarę niezawodna. W naszym Regimencie są trzy strzelające już od 3-4 lat.

Może być. Tylko pamiętaj, że do niej musisz kupić ładowarkę obsługującą LiPo, bo te "prostowniczki" dodawane do replik absolutnie się nie nadają.

Ładowarka Redox beta, nie ma tańszej?

Verb007: NIE!Tanie ładowarki do lipoli są do bani, a GFC to już w szególności i to nie jest tylko moja opinia.

Redox Beta/Alpha to najtańsze ładowarki do LiPoli. Niby to samo co Imax, więc śmiało można brać. Bacz, że wtyczki w baterii będziesz na start na deansy musiał zmienić, bo takie też tylko Beta obsługuje.

Edited by Ryzbor

Można też zastosować przejściówki deans/tamija i nie trzeba w replice ani w baterii niczego zmieniać.

Można, ale trzeba mieć na uwadze, że w niektórych replikach może być problem z miejscem. "Lubują" się w tym Kałachy z batką pod deklem. W Cm 028 miejsca ledwo starcza na batkę (ja w lipolu musiałem kable skracać by bez problemu ją upchać), a co dopiero na przejściówkę.

Nie kupuj emki bojca. To są repliki dla majsterkowiczów. Je trzeba po zakupie rozłożyć, i porządnie złożyć.

Zamiast tego zastanów się np nad mp5 cymy, jg, lub dozbieraj i kup emkę specna, gietę Aresa, itd.

Paskudztwo (eMki powodują u mnie odruch wymiotny), a ten granatnik przyda Ci się dwa razy w roku... :maniak_jezyk:

Ogólnie replika nie najgorszej jakości.

Ps

Poczytaj.

Ten granatnik nie jest w komplecie tylko na zdjęciach i wcale go nie potrzebuję. Chodzi mi bardziej o to czy warto za 700 zł tej firmy cy po prostu są lepsze w tej granicy cenowej. A jeśli chodzi czy to musi być emka to nie ale na pewno nie AK bo po wojsku mi zbrzydła.

Ten granatnik nie jest w komplecie tylko na zdjęciach i wcale go nie potrzebuję.

Granatnik jest w komplecie natomiast granat ze zdjęcia nie jest dostępny.

Tutaj proszę 100 zł tańszą M4 tej samej marki i tą stówkę doinwestujesz sobie w ładowarkę. http://gunfire.pl/product-pol-1152200030-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-B01.html

Wszystkie eMki od Specny wewnątrz są identyczne i różną się wyłącznie z zewnątrz.