Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tania replika czy dobry gaziak? ~500zł

Recommended Posts

Jakie jest wasze zdanie: Czy lepiej kupić replikę [np. g36c CYMA] czy gaziaka?

Z tego co mi się wydaje to:

# Za repliką przemawiają lepsze osiągi.

# Za gaziakiem przemawia to że w przyszłości kupiłbym replikę I klasy i gaziak zostałby jako broń boczna.

Ale jeśli gaziak to do max 350 fps żebym potem mógł we wnętrzach go używać.

Czy przy takiej prędkości będzie szansa żeby się pobawić np. w lesie gdzie większość ma repliki I klasy?

A jakieś bardziej konstruktywne opinie ? :)

Chodzi o to czy nie będzie tak że jak kupię pistolet to stracę frajdę z zabawy bo będę strzelał na połowę zasięgu. A z drugiej strony tania replika przecież też nie jest równa replice I klasy.

Łamię się przy tym wyborze bo wiem że w przeciągu paru miesięcy mogę kupić replikę I klasy i ta będzie do wywalenia... Pistolet zostanie.

:icon_question: :icon_question: :icon_question:

A z kim będziesz się strzelał na początek, że musi być tzw. I klasa ?

Pistolet będzie mniej celny niż broń długa i mniejszy zasięg. Resztę musisz już sam wymyślić, co będzie Tobie potrzebne do zabawy.

Poza tym nie przesadzajmy z tymi klasami replik, bo ;)

ef661e2c09a9a73bfb9f1421f0ac8318.jpg?1330378585

Nie wiem jak w innych środowiskach ale u mnie wszyscy zaczynali z replikami 2giej klasy, co więcej spora grupa osób korzysta z nich do tej pory. Nie wiem czy jest sens brać pistolet bez repliki długiej. Ja nie widzę.

Tadam, w ASG używa się wyłącznie replik, mają one napęd elektryczny (akumulator) albo gazowy (greengas, lub CO2, lub sprężynowy. Wszystko to są "repliki".

Jeśli Twój budżet zamyka się kwotą 500.- zł (nie określiłeś czy tylko na replikę, czy ogólny na całe wyposażenie), to nie kupuj na początek repliki pistoletu. Raczej wybierz replikę broni długiej.

Określ też jakie repliki Cię interesują AK, G36, MP5, M16, M14, a może jakieś inne, wymyślne paskudztwa jak AUG lub FAMAS.

Bez tych informacji nikt Ci nie doradzi konkretnie.

Edited by Powała

Dzięki Powała,

Mundur i inne gadżety mam. Chodzi mi o samą replikę.

Te 500 zł jest o tyle 'wyssane z palca' że ja teoretycznie mógłbym kupić 'lepszą replikę' ale nie wiem czy na tyle zakocham się w asg że będę rzeczywiście lepszej repliki potrzebował.

Stąd mój problem. Nie chce na razie wydawać fury pieniędzy jeśli ma się to okazać chwilową zajawką.

Przejrzałem trochę postów w tym dziale i pewnie za te 500 zł jeśli wybiorę replikę to kupię g36c cymy albo AK z serii rk.

Jeśli wybrałbym pistolet to pewnie 1911 z blowbackiem na CO2.

Dziękuje wszystkim za pomoc.

Ok. Mam już zdanie. Czyli lepiej replika długiej broni.

To pojawia się tu jeszcze pytanie. Czy lepiej zainwestować w g36 CYMA czy lepiej dołożyć ~200 zł i kupić eMkę [sA] taką jak ta: http://gunfire.pl/product-pol-1152203166-Replika-karabinka-SA-B03-Half-Tan.html

W zestawie jest bateria i ładowarka. Ale podobno tanie eMki nie istnieją ;) więc jak będzie w tym temacie :) ?

Po chu marnować kasę na EA? W tym nie ma nic nadzwyczajnego. Ani kawałka risa na froncie, gearbox generuje jakieś śmieszne fpsy, a tuning ograniczony, bo się te części posypią.

Dużo lepiej wziąć sobie jakiś fajny model specny, do tego 150zł na poprawki i ma się super replikę na początek.