PreQursor Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 (edited) Witam! Mam problem mianowicie, niektóre kulki lecą idealnie prosto w punkt który celuje, następne niżej (tak jakby hop up był za słabo podkręcony), inne nieco wyżej. Duży problem jest również z jakimkolwiek w miare 'prawidłowym' ustawieniem hop upa Wątpie by to było przyczyną stockowej lufy. Guma której używam to G&G, kulasy również w/w fimry 0.25 i dum-dumy 0.28. Drugim problemem jest wypluwanie kilkunastu pierwszych kulek gdy załaduje pełen mag (~140kulek). Używam midów od CYMY Edited May 19, 2014 by PreQursor Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 Prawdopodobnie masz zbyt słabą sprężynke od popychacza, skróć ją o 3zwoje i powinno być ok Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 Jeszcze jak byś napisał jaką masz replikę to by było fajnie... 90% przypadków złego latania kulek i problemów z tym związanych siedzi po stronie gumki HU i/lub dystansera. Quote Link to post Share on other sites
PreQursor Posted May 19, 2014 Author Report Share Posted May 19, 2014 @Blackbut - jeżeli masz racje to tylko gwarancja bo rozbiórka GB nie wchodzi w grę @Verb - wybacz mój błąd, jest to kałasz E&L. Propos dystansera to jest klasyczny walec a nie jakiś fikuśny typu H Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 Dźwignia od hopka nie lata ci czasem luźna ? Wyciągaj dla świętego spokoju komorę i wyciągaj gumę z komory i sprawdź czy nie jest zapaćkana jakimś smarem. Dokładnie wyczyść lufę w środku. Quote Link to post Share on other sites
PreQursor Posted May 19, 2014 Author Report Share Posted May 19, 2014 Super sztywna nie jest, ale nie przesuwa się pod wpływem drgań. Właśnie niedawno to robiłem z tego samego powodu i zero zmian. Może zmiana gumki na stockową coś da... Pamiętam że ta gumka G&G miała na tym 'wzniesieniu' co dociska kulki delikatną brązową plamę, próbowałem ją przeczyścić ale to nie był brud ani jakieś przetarcie Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 Szczerze to gumek G&G już od dawna nie montuje i nie polecam ich. Są lepsze gumki, np. Promyk, Madbull, Systema. Quote Link to post Share on other sites
PreQursor Posted May 19, 2014 Author Report Share Posted May 19, 2014 (edited) Ostatnimi czasy myślałem nad systemą, słyszałem wieeele dobrych opini o nich. Jutro wymienie na stockową i jeżeli to coś poprawi to od razu zamówię systemę. A jakieś rozwiązanie propos magów? Czy to całkowicie normalne dla nich? Edited May 19, 2014 by PreQursor Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 Sprawdź czy zapadka trzymająca kulki nie ma luzu góra/dół i czy płynnie się chowa i wysuwa na sprężynce. Quote Link to post Share on other sites
PreQursor Posted May 19, 2014 Author Report Share Posted May 19, 2014 Mam 4 magi od cymki i we wszystkich jest ten problem. Wsio śmiga jak trza. Może to też wina gumy Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 Verb może mieć rację co do gumki. Miałem identyczny problem w swoim VFC. Wypluwał kilka pierwszych kulek w zasadzie za każdym magiem. Raz na jakiś czas zdarzał się też powitalny dublet (guma G&G zielona, w innej replice jakiś rok temu miałem podobne objawy na przezroczystym guarderze). Po wymianie gumki na madbulla - problem zniknął bezpowrotnie. Quote Link to post Share on other sites
PreQursor Posted May 20, 2014 Author Report Share Posted May 20, 2014 Wymiana na gumy na stock pomogła, ale niestety problemu z wypluwaniem to nie rozwiązało :/ Najważniejsze że problem z hopem został zażegnany. Zadam szybkie pytanko nie robiąc dodatkowego tematu. Lufa systemy/guardera wraz z gumą systemy firmy to dobry wybór czy raczej zdecydować się na coś innego? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 20, 2014 Report Share Posted May 20, 2014 Powiedz nam jeszcze czy komora HU się ładnie zgrywa z GB i dyszą ? Czy komora dociska dobrze do czoła gearboxa ? Quote Link to post Share on other sites
PreQursor Posted May 20, 2014 Author Report Share Posted May 20, 2014 Wydaje mi się że tak, jeszcze dodatkowo jest mocowana śrubą do GB Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 20, 2014 Report Share Posted May 20, 2014 Masz jakąś stara sprężynę z repliki AEG ? Jeśli tak to odetnij około 3-4 centymetrowy kawałek sprężyny, załóż na lufę zewnętrzną, złóż replikę i sprawdź. Quote Link to post Share on other sites
PreQursor Posted May 21, 2014 Author Report Share Posted May 21, 2014 Żadnej na stanie niestety nie mam ale spróbuję załatwić coś. Jak coś to dam znać co z efektami. A połączenie które zaproponowałem 2 posty wyżej jest dobre? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Powinno być dobre jak jest na śrubę ale różnie to bywa. Sprawdź jeszcze jak dysza wygląda, czy nie jest zniekształcona lub czy nie ma widocznych otarć na jej powierzchni. Quote Link to post Share on other sites
PreQursor Posted May 21, 2014 Author Report Share Posted May 21, 2014 Dysza jest w porząsiu, zero luzów prawo-lewo, góra-dół i w całości Quote Link to post Share on other sites
Miszak Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Może po prostu za dużo kulek do tego mida pakujesz? Spróbuj zapełnić 50 kulkami i sprawdź. Quote Link to post Share on other sites
PreQursor Posted May 21, 2014 Author Report Share Posted May 21, 2014 Jak mam tak do 3/4 to jest wsio ok. Czyli takie objawy byłby całkowicie normalne gdy pakuje na full? Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted May 22, 2014 Report Share Posted May 22, 2014 (edited) kumpel miał takie coś powodem była zbyt słaba sprężynka od popychacza i kulki wpychały się "na siłę" i dysza nie miała siły aby się dobrze uszczelnić Edited May 22, 2014 by blackblut Quote Link to post Share on other sites
PreQursor Posted May 22, 2014 Author Report Share Posted May 22, 2014 To musiałbym wysłać na gwarancję w takim razie, bo nie otworze GB Quote Link to post Share on other sites
duduspl94 Posted June 1, 2014 Report Share Posted June 1, 2014 Ja miałem taki sam problem w cm 040 i pomogła wymiana listwy popychacza wraz ze sprężynką. Także wyślij na gwarancję, jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś :D Dzięki temu nie wypluwa kulek i wszystkie magazynki też dobrze podają :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts