Erkiii Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 Witam :icon_smile: Przymierzam się do kupna gaziaka. Do wydania mam koło 6 stówek. Najpierw był pomysł na kwa ptp :icon_biggrin: Ostatnio znalazłem całkiem całkiem tanie tmki :icon_smile: Wybrałem g17 i hi-cape, za cholere nie wiem ktory wziac. Czym one sie właściwie różnią? Małe pytanko hi-capy - czy to jest wersja 1911 czy co dokładnie? Nie moge znaleźć palnych odpowiednikow. Pozdrawiam i dzieki za pomoc. Link to post Share on other sites
samael16 Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 Hi-capa to jakiś custom jakich pełno w murice. G17 od hi-capy właściwie różni się tylko tym co widzisz, czyli wyglądem i innymi częściami wewnętrznymi oraz zapewne ceną. Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 Hi-Capie będzie najbliżej do pistoletów STI, np Edge, generalnie zwane jest to platformą 2011. Do HC jest więcej części, acz do Glocka także jest ich spoooooro (HC powinieneś móc zbudować od zera, Glocka już nie koniecznie). HC jako pochodna 1911 powinna być nieco wytrzymalsza ze względu na miejsce w które uderza kurek. Za to do Glocka jest chyba w Polsce większy wybór kabur dedykowanych. Link to post Share on other sites
Recommended Posts