swistax Posted May 24, 2014 Report Share Posted May 24, 2014 Witam, W temacie ASG jak narazie jestem totalnie zielony. Ogólnie chciałem spróbować postrzelać coś jako strzelec wyborowy/sniper . Wiem że rola snipera jest trochę niewdzięczna no ale cóż.. Ogólnie wolałbym coś dla snipera niż dla strzelca wyborowego. Spośród różnych aukcji, sklepów itp spodobały mi się te dwa egzemplarze: http://allegro.pl/scar-lb-i4261341516.html http://allegro.pl/snajperka-custom-sl8-stan-idealny-i4253941847.html Którą według was warto kupić?? Mile widziane opinie dlaczego ta a nie inna. Ewentualnie dajcie jakieś swoje propozycje co do sprzętu. Najlepiej coś elektrycznego, w przypadku snajperki może być sprężyna. Wiem też że dobrej snajperki nie da się kupić "w pudełku" (jeśli się mylę to mnie oświećcie) lecz trzeba stuningować o czym nie mam bladego pojęcia i nie chce się z tym bawić. Będę bardzo wdzięczny za każdą wypowiedź. Pozdrawiam Swistax Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted May 24, 2014 Report Share Posted May 24, 2014 Ho ho, lato się zaczyna :D. Bez 1000-1500 to ty repliki snajperskiej nie zakupisz, tudzież nie zbudujesz. Czytać tematy przyklejone, oraz używać szukajki. Co najmniej jedną rękę masz, poradzisz sobie. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted May 24, 2014 Report Share Posted May 24, 2014 (edited) W tej kategorii cenowej tylko sprężynowe SWD A&K/ ACM itp... + lufa prometheusa, gumka G&G, głowica ASPRO, bart_a. Jak nie znasz się na replikach to jeszcze kasa dla serwisanta by karabin strzelał aż miło. Poczytaj tematy i wyciągnij wnioski. Nic innego z karabinów snajperskich nie znajdziesz w tej cenie... Szczerze to radzę Tobie znaleźć doświadczonego "snajpera" i pochodzić jako spotter a dopiero potem kupić odpowiedni dla Ciebie karabin.. póki co możesz iść z jakimś chodliwym karabinkiem typu cyma 0.28 (do 200zł). Jeśli używkę to lepiej z lokalnego środowiska i zawsze dobrze brać od sprawdzonych osób... Edited May 25, 2014 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 Mikadorus dobrze Ci radzi. Dodam od siebie, żadnych używek :maniak_zle: Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 Powała- Jak bierze od znajmoego, to może w razie czego zwrócić, jak coś się rozwali (z winy poprzedniego właściciela)/nie spodoba mu się. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 Powała- Jak bierze od znajmoego, to może w razie czego zwrócić, jak coś się rozwali (z winy poprzedniego właściciela)/nie spodoba mu się. Taaa... Żyj dalej w błogiej nieświadomości. Niestety, ale doświadczenia uczą, że "znajomi" szybko przestają nimi być jeśli jest jakiś problem. Oczywiście nie dotyczy to wszystkich, ale nie można powiedzieć, że każdy znajomy/kolega zachowa się honorowo. Quote Link to post Share on other sites
Albert Narkun Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 (edited) Na początek radziłbym Ci wydać niewiele (nie wiadomo czy Ci się to spodoba). Najlepiej spytaj o to doświadczonego ''snajpera'', zobacz jak to wygląda i z czym to się je. Zobacz te : http://gunfire.pl/pr...binu-JG098.html Dobra baza pod snajperkę AEG (jeśli nie chcesz SWD). Karabin ASG AW308 Sniper Black (15908) Świetna sprężyna, sam używam i na stocku jest dobra, nie kupuj od WELL'a bo mają słabą jakość. Na początek wystarczy możesz zawsze ją stuningować. Najlepiej (jak pisałem wyżej) pogadaj z doświadczonym ''snajperem''. Kup najlepiej w polecany sklepi tj. taiwangun, gunfire, militaria.pl Edited May 25, 2014 by Albert Narkun Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 No i tak to jest, jeśli doradza "Nowy". G3 to mizerna baza pod snajperkę, gearbox V.2, dość stara konstrukcja. L96 już lepszy ale w stocku to żadna snajperka, ażeby się taką stała, musisz liczyć się z wydatkiem ponad 1000 zł. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 CZYM różni się "licencjonowana l96" od wella? Mniemam, że lepsza jakość bierze się z napisu i świadomości, że "nie jestem przecież głupi by zapłacić o 200zł drożej za to samo". Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 CM.028 lub CM.031 od Cymki, jak Ci się spodoba to wrzucisz gumkę HU i powinno być trochę lepiej, do tego bardzo ważna rzecz : Lepiej wydać 100zł mniej na replike i kupić PORZĄDNE i SPRAWDZONE gogle/okulary. ESS lub Bolle są jak najbardziej okej. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 Obie Cymki nie są replikami wysokich lotów ale na początek są zupełnie OK. Dziś na strzelance było kilka osób z CM.028 i bawili się równie dobrze a może nawet lepiej od czterech "Amerykanów" z wypasionymi eMkami. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts