Kopcik Posted October 12, 2015 Report Share Posted October 12, 2015 Możesz spróbować szczęścia z kolbą od M16. Quote Link to post Share on other sites
magicnm Posted October 24, 2015 Report Share Posted October 24, 2015 Witam, też posiadam ową cymkę. Jedzie na 11.1V, bez singla (popsuło się i nie mam nerwów do naprawy) i co ciekawe jeszcze niczego nie wypluło :D Ale kilka uwag - przewody w mojej niepozwalają na swobodne osadzenie gb w korpusie. Suwadło mogli już zrobić na dwóch prowadnicach a nie na jednej co by ograniczyć ruch w Y. Po ostatnim 'wyjściu' postanowiłem ją troszkę ulepszyć, tak że na razie siedzi w negliżu w pudełku i czeka na wypłatę ;D Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 26, 2015 Author Report Share Posted October 26, 2015 U mnie cymka dalej bangla na bogatości. Zmienione tylko zębatki, lufa i gumka :D. Quote Link to post Share on other sites
5iwy3551 Posted February 19, 2016 Report Share Posted February 19, 2016 (edited) Hej :) Mam zamiar kupić 0.40I. Mieszkam koło Krakowa to chyba tajwangun? Coś warto wniej wymienić na start prócz baterii? Po ile magazynki do niej chodzą? PS. Odkupię używkę jak ktoś ma Edited February 19, 2016 by 5iwy3551 Quote Link to post Share on other sites
trex33 Posted February 20, 2016 Report Share Posted February 20, 2016 do wymiany gumka jak w każdym chińczyku, reszta to już według uznania :) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 24, 2016 Author Report Share Posted February 24, 2016 (edited) U mnie gumka dostała takiego wariata po dwóch magach, że od razu wymiana poszła. U mnie cyma chodzi dalej bez zmian na konfiguracji. Promyk+czerwony madbull zębatki SHS Lipo 11,1 only single reszta stock :icon_biggrin:! To jedyna repla w której tak mało rzeczy wymieniałem i tak cudownie chodzi. Edited February 24, 2016 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Overek97 Posted July 26, 2016 Report Share Posted July 26, 2016 Witam probowal juz ktos montowac szyne z beryla nad pokrywac? Jak to wyszlo? Duzo zachodu bylo z tym? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 27, 2016 Author Report Share Posted July 27, 2016 Raczej nie znajdziesz tutaj takiego rumaka co by montował do tego kawasza szynę od Beryla. Quote Link to post Share on other sites
kratochonik Posted August 17, 2016 Report Share Posted August 17, 2016 Kupiłem sobie ostatnio CM.040i (trochę krótsza lufa, front z pełnym RISem, teleskopowa kolba). Karabinek zaliczył ostatnio swój leśny debiut i co nieco mogę się podzielić swoimi skromnymi spostrzeżeniami. Jeśli ktoś nie jest naprawdę koszernym kałachofilem, to nie polecam brać tych dłuższych wersji, opcja "i" jest wystarczająco ciężka i długa, aby dało się ją odczuć w lesie, a jednocześnie nie dała zbytnio w kość w krzaczorach czy środowiskach im podobnych. Po regulacji Hop-Up spokojnie jesteśmy w stanie trafić w sylwetkę przeciwnika z 60 m. Ziomek (pełny rusofil) biegał z AS VAL [KOER] i już na dystansie 50 m miał problem. Początkowo miałem zamiar z zakupienia lufy precyzyjnej zrobić high priority task, ale się z tego wycofuję. W końcu to zrobię, lecz nie ma jednak w tym musu. Szybkostrzelność na baterii stockowej mogłaby być większa, ale w sumie nie ma tragedii, to w końcu kałach, a nie MG 42. Jak już wspomniałem o wadze, 3,5 kg to nie jest mało, zdecydowanie replika należy do tych ciężkich, ale muszę przyznać, że wyważenie broni jest w miarę dobre, przy celowaniu broń nie opada w dół mimo ciężkich RISów. Magazynek High-Cup o dziwo podaje ładnie i nie musiałem nim zbyt często kręcić. Kamyczek jednak do ogródka musi być. Polecam każdemu wybierającemu tę broń zaopatrzenie się w kilka rzeczy. Rzecz pierwsza i najważniejsza, rączka taktyczna (lepiej) czy kątowy chwyt ergonomiczny (gorzej). Uwierzcie mi, po jakimś czasie kałach sam leci w dół i gdy tylko jest chwila spokoju od przeciwnika, to czuć w nadgarstkach masę połączoną z grawitacją. Wytrzymały pas do noszenia też jest niezbędny, dobre ziomki operatorzy wyżej pokazują, jak go można po domowemu założyć. No i kolimator, tak jak osobiście podobają mi się przyrządy celownicze typu ruskiego, to red dot zmienia wiele. Ogółem replika jak na swoją cenę jest dla mnie bardzo korzystna, z czystym sumieniem mogę ją polecić wszystkim, którzy zaczynają bądź zaczęli niedawno ASG, bardziej zaawansowanym użytkownikom też powinna spasować. Polecam i pozdrawiam, Piotr Fronczewski. Quote Link to post Share on other sites
DAVVlD Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 (edited) Witam wiem że temat stary ale może któryś z was pamięta jaka dysze wkładaliście np. Do cm040I? Standard cymy 19,7 jest za krótka i się nie uszczelniacze z gumka może 20,7? Dodam że stock miał 19.7 ale nie strzelalem na nim bo odrazu zostało to wymienione i nie wiem czy to nie jakaś wada? Ed. Włożyłem stara lekko zpilowana dysze o wym 20mm i jest lepiej ale nie idealnie bo test papierki wypada b.slabo Edited February 12, 2017 by DAVVlD Quote Link to post Share on other sites
damian6905 Posted March 13, 2017 Report Share Posted March 13, 2017 Dysza alu do AK shsa krótka i śmiga ok. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 13, 2017 Author Report Share Posted March 13, 2017 A mojemu kawaszkowi w maju 3 lata wybije i dalej śmiga na minimalnych zmianach. Jedna z lepszych replik jaka trafiła w moje łapki "odpukać w niemalowane". Quote Link to post Share on other sites
DAVVlD Posted March 15, 2017 Report Share Posted March 15, 2017 Problemem okazała się szyna w GB która prowadzi popychacz. Ta nad zębatka tlokowa. Klinowala ona popychacz pomiędzy nią a kolem zębatym i strzał następowal ułamek sekundy przed uszczelnieniem się dyszy z gumka. Cymka śmiga na krótkiej dyszy do AK shs :-) Quote Link to post Share on other sites
siemion2910 Posted April 28, 2017 Report Share Posted April 28, 2017 Witam witam. Odkopuje trochę temat. Wracam do ASG po kilku latach i myślałem nad tym zeby kupić tą repliczkę. I stąd moje pytanie? Jaką najdłuższą preckę tam mogę wstawić i jaki musiałbym mieć do tego tłumik dźwięku zeby wszystko grało i buczało i było elegancko spasowane? ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
simi Posted June 6, 2017 Report Share Posted June 6, 2017 Witam. Pewnie odpowiedź na Twoje pytanie pojawia się tak późno, że jest już nie istotna, ale ;) 370mm to długość lufy stockowej, sięga do początku "stożka" tłumika płomienia. W swoim mam lufę 455mm + tłumik dżwięku 100mm i lufa chowa się w tłumiku z ok 2cm zapasem. Quote Link to post Share on other sites
Kosiorro Posted January 2, 2018 Report Share Posted January 2, 2018 (edited) Witam. Odświeżając temat, jaki kolimator do cm040I polecacie? Edit. Najlepiej do lasu? Myślałem nad https://gunfire.pl/Replika-celownika-kolimatorowego-Battle-czarny Edited January 2, 2018 by Kosiorro Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 3, 2018 Author Report Share Posted January 3, 2018 Ogólnie lepiej by było jakbyś pyknął sobie T1 z przodu lub jakiegoś małego EO. Quote Link to post Share on other sites
Kosiorro Posted January 3, 2018 Report Share Posted January 3, 2018 (edited) Ogólnie to mam wymienioną pokrywę komory zamkowej i mam na niej szynę ris, preferuje zamknięte koli EO odpada, teraz pytanie czy brać T1 od aim-o czy Replikę celownika kolimatorowego Compact? Edited January 3, 2018 by Kosiorro Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted January 3, 2018 Report Share Posted January 3, 2018 Może coś takiego? https://www.militaria.pl/leapers/kolimator_leapers_utg_ds3028_3_0_r_g_30_mm_weaver_072-094_kb_p17069.xml Quote Link to post Share on other sites
Kosiorro Posted January 3, 2018 Report Share Posted January 3, 2018 Ogólnie to ma być mój pierwszy przyrząd celowniczy, zastanawiam się nad tym żeby w przyszłości zakupić lunetę z szyną żeby na nią właśnie założyć ten kolimator :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts