reaper666 Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 Cześć, mam Gietę 36k od JG i chcę kupić chwyt przedni. Wybór padł z miejsca na kątowy. Ale... Kolega mi ostatnio namieszał w głowie z różnymi typami szyn... i teraz pytanie czy moja szyna dolna do G36k to właśnie RIS 22mm a nie jakaś inna szerokość... Normalnie bym nie pytał gdyby moja replika nie była 100km ode mnie tylko wziął bym linijkę... Na logikę wydaje mi się że 22mm ale nie chciał bym wtopić - nawet u wuja google szukałem ale widocznie coś słabo albo ja już ślepy jestem :maniak_smutny: ). Ma ktoś może gdzieś jakieś info na ten temat? Nie znam się bardzo w temacie - nigdy się tym ani trochę nie interesowałem... Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 Łup...(ściana) tak to jest 22 mm. Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 Na 99,9% jest to szyna RIS 22mm (przyjmijmy tyle, bo dokładniej jest to ok 21 z kawałkiem). Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 Wiesz, chińczyki sypną róznym sortem. Ja w emce i empiku5 mam 20mm, brat w kałaszach 22mm. Jeśli chwyt jest regulowany na zacisk to taka róznica jest bez znaczenia. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 21,05 mm. Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted June 4, 2014 Author Report Share Posted June 4, 2014 Czyli muszę przyjąć że to 22mm. Będzie najwyżej lipton jak nie jest to 22mm... Nigdy szczególnie na tą szynę nie zwracałem uwagi więc... Nie mam bladego pojęcia :icon_neutral: . Dzięki za info. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts