Asiorathor Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Witam chciałem się was poradzic jaki sprzęt wybrać na pierwszy raz bo jestem kompletnie w tym zielony. ;) Najważniejsza dla mnie jest pierwszą replika i preferowal bym modele typu ACR(Masada) bo jakoś AK i M4 mnie nie przekonuja bo każdy je ma, wiadomo że to też dobrze bo części są wszechdostepne ale one to ostateczność ;) Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Ogólnie masada jest fajną repliką, choć te od A&K jakością się nie wybijają. Ot zwykłe v2 ze wszystkimi jego wadami i zaletami. Jeżeli chcesz koniecznie masade, to bierz. Na początek będzie dobra. Z czasem pewnie zrobisz jakiś tuning, a jako, że gearbox to v2, części zamiennych jest na pęczki, bo ten sam gearbox siedzi w każdej m4/m16/mp5 i jeszcze paru innych. Z czasem albo sam nauczysz się tuningować, albo oddasz jakiemuś magikowi i też będzie dobrze. Bebechy zawsze można wymienić na lepsze, ale z m4 masady już nie zrobisz. Oczywiście, za 1800zł można kupić naprawdę porządne repliki jak np. m4 od KWA czy G&P, czy sprzęt od aresa, kałachy od LCT itp. Ja jednak nie będę cie do nich na siłę przekonywał jak co poniektórzy na tym forum. Bo nie ma to sensu. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Ładna się pogoda robi i każdy pragnie bawić się w AS :D Sprecyzuj, masz 1800zł na samą replikę czy na cały loadout ? Quote Link to post Share on other sites
Asiorathor Posted June 8, 2014 Author Report Share Posted June 8, 2014 Czyli w sumie Masada najlepszym wyjściem jest ta od A&k i najlepiej by było zmienić na gearbox kwa 2GX aluminiowy (on jest z tego)co wiem) bo inni go często na niego wymieniają? ;) a co do kwoty to mam max 2000 ale chciałem się z replika zmieścić do 1800 bo za 200 chciale kupić podzadne Google bonochrona oczu dla mnie jest najważniejsza bo strój to się dokupić da po cenie :D ale jak macie jakiś pomysł jak wydać na 2000zl na cały loadout z Masada od A&k na czele to bardzo proszę o jakieś propozycje ;) Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Za około 150zł znajdziesz okulary balistyczne ESS Crossbow - na speshop.pl są. Mundur kup z demobilu - flecktarn bądź dpm. Koniecznie wymień gumkę HU na czarną systemę bądź zieloną od g&g, te chińskie są beznadziejne. W replice lepiej zmień okablowanie, gdyż chińskie kabelki są strasznie dupnej jakości. W masadzie jest jeden problem - bardzo długa dysza, na niej możesz tracić masę fpsów - niech któś ogarnięty Ci złoży replikę. Ja bym osobiście kupił lipola 11.1v, zmienił jeszcze wtyki na deans i wstawił mosfet, dokupił tłok - shs full metal teeth i było by okej :) Kulki, których używa większość airsoftowców to G&G, pamiętaj aby zakupić przynajmniej jeden worek :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Jeżeli masz taki budżet i chcesz coś nietypowego to polecam L85 od ICS. Gearbox może niestandardowy, ale pancerny. Standard magazynka M4/M16. Świetnie rozwiązana sprężyna. Kilka sekund masz replikę do CQB. Kilka sekund znowu i replika leśna. I to bez wymiany sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
Asiorathor Posted June 8, 2014 Author Report Share Posted June 8, 2014 (edited) Oj widzę ze będę się musiał nauczyć więcej terminologii airsoftu ;p a co do Masady to czy ta będzie odpowiednia? http://jarmix-milita...r-soft-gun.html plus jeszcze znalazłem taką samą chyba ale droższa http://taktyczny.com...sada-black.html Mógłbym poznać wasze opinie która jest lepsza czy to jest to samo :icon_wink: A mam jeszcze inne zapytanie co do optyki bo miałem taki zamiar żeby kupić celownik hybrydowy kolimator + magnifer takieg typu żeby można go było złożyć na bok czy to dobry pomysł? :icon_wink: Edited June 8, 2014 by Asiorathor Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Hybrydowy - to tylko w call of duty. Eotech od tomkapl to około 200zł, magnifier to też około 200-250zł. Quote Link to post Share on other sites
Asiorathor Posted June 8, 2014 Author Report Share Posted June 8, 2014 Wiem wiem kiedyś mi tak gościu powiedział w sklepie i tak mi się to przyjęło ;) aha to czyli ok 400za optykę ;) dzięki :) . Z tymi replikami różnią się one czymś? . Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Błagam, poczytaj tylko. Długość lufy wewnętrznej, ilość fpsów i ceną. Quote Link to post Share on other sites
Asiorathor Posted June 8, 2014 Author Report Share Posted June 8, 2014 (edited) Ok przepraszam ale mnie to dziwi bo są tej samej firmy ale mozliwe ze inny model tej samej repliki. Jestem zielony w tych sprawach wiec wole się upewnić żeby nie wydawać pieniędzy w błoto. Chyba po to jest to forum zeby wspomóc zielonych którzy stawiaj pierwsze kroki w tym sporcie. Edited June 8, 2014 by Asiorathor Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 Zacznij pisać poprawnie po polsku i przestrzegaj netykiety :!: Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 Proponuję Tobie zapoznanie się z tematem o tej replice i poszukaniem informacji o tuningu. Będziesz wiedział co wymienić na starcie i czy replika jest warta uwagi ;) Quote Link to post Share on other sites
Asiorathor Posted June 9, 2014 Author Report Share Posted June 9, 2014 A co pisze po polsku? Ok dobrze dzięki z informacje temat można zamknąć. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 Nie piszesz poprawnie, zero interpunkcji - nie da się tego czytać. Przed zakupem repliki polecam zestaw słowników. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Asiorathor Posted June 13, 2014 Author Report Share Posted June 13, 2014 Witam ponownie. Przepraszam za to ze nie stosowałem się do netykiety. Posty pisałem z tabletu ale to żadne wytłumaczenie ;) Mam pytanko. Czy tak replika będzie odpowiednia na początek mojej zabawy z ASG. http://taktyczny.com/repliki-asg/m16-m4-i-pochodne-pl/karabin-m4-scout-kwa-pts-magpul.html Z tego co czytałem na forach to repliki KWA mają bardzo mocny, pancerny GB. Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 Zdajesz sobie sprawę z tego, że nie mają jej w magazynie? Zacznij w końcu zwracać na to uwagę. Quote Link to post Share on other sites
Asiorathor Posted June 13, 2014 Author Report Share Posted June 13, 2014 Wiem ze jej nie mają, ale pytałem się ich i ma przyjść w lipcu. Ja się nie pytam czy ja mają czy nie. Pytam się czy jest dobra a kupić jak coś mogę z innego źródła, ta strona jest tylko pogladowa żeby było wiadomo o jaką replikę mi chodzi. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 "Dobra" dla mnie może oznaczać coś innego :icon_wink: Ogólnie polecane są repliki M4/M16 z G&P/KWA. Przeczytaj poradnik podpięty w tym dziale, zainteresuj się tematem dotyczącym replik KWA w działach "Upgrade i tuning", "Repliki elektryczne" :) Quote Link to post Share on other sites
Asiorathor Posted June 13, 2014 Author Report Share Posted June 13, 2014 Ok rozumiem. przepatrze te działy;) dzięki jeszcze raz Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 Za około 150zł znajdziesz okulary balistyczne ESS Crossbow - na speshop.pl są. Mundur kup z demobilu - flecktarn bądź dpm. Koniecznie wymień gumkę HU na czarną systemę bądź zieloną od g&g, te chińskie są beznadziejne. W replice lepiej zmień okablowanie, gdyż chińskie kabelki są strasznie dupnej jakości. W masadzie jest jeden problem - bardzo długa dysza, na niej możesz tracić masę fpsów - niech któś ogarnięty Ci złoży replikę. Ja bym osobiście kupił lipola 11.1v, zmienił jeszcze wtyki na deans i wstawił mosfet, dokupił tłok - shs full metal teeth i było by okej :icon_smile: Kulki, których używa większość airsoftowców to G&G, pamiętaj aby zakupić przynajmniej jeden worek :icon_smile: Pozdrawiam Jak już ma tyle kasy to nie polecaj mu cebulowego Flecktarna. :P Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 Fakt, lepiej (skoro ma tyle kasy) niech weźmie coś od Armaniego czy Hugo Bossa (ten to nawet robił mundury). Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 cebulowego Flecktarna Flectarn jest cebulowy tylko z Cm.028 :icon_lol: Oczywiście żart. Niech kolega zastanowi się czy zależy mu na skutecznym maskowaniu czy też ma to być podstawa do stylizacji. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 Flectarn jest cebulowy tylko z Cm.028 :icon_lol: Dobre :D Quote Link to post Share on other sites
Asiorathor Posted June 13, 2014 Author Report Share Posted June 13, 2014 Haha fajne określenie :D co do munduru to nie wiem jaki wybrać :D może coś nowoczesnego jak maskowanie chyba Digital coś takiego, nie jestem pewien jak to się nazywa :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts