wściekły królik Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 Witam zastanawiam się nad kupnem pierwszego karabinu narazie biegam z cm.030 i zastanawiam się pomiędzy rk-02 z taiwangun i SA-B02 z gunfire. Jeśli macie jeszcze inne pomysły karabinów w tym przedziale cenowym i z podobną mocą napiszcie Quote Link to post Share on other sites
daro22 Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 (edited) W tym przedziale jest jeszcze rk-08s. Co do twojego dylematu, sam mam problem, którą z tych wybrać :icon_wink: Edited June 10, 2014 by daro22 Quote Link to post Share on other sites
wściekły królik Posted June 10, 2014 Author Report Share Posted June 10, 2014 W tym przedziale jest jeszcze rk-08s. Co do twojego dylematu, sam mam problem, którą z tych wybrać :icon_wink: Wolę ak74 lub ak47 ze składaną kolbą Quote Link to post Share on other sites
daro22 Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 szukaj jeszcze akacze od cymy modele CM.40+, są troche droższe, ale warte swej ceny Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 (edited) szukaj jeszcze akacze od cymy modele CM.40+, są troche droższe, ale warte swej ceny Bzdura. Wcale nie są warte swej ceny. Po niedługim użytkowaniu robią się tak giętkie, że możesz się nimi opasać. Znalowe, słabe obsady, znalowe kruche elementy lufy, to wszystko w cenie podobnej do RK08S, gdzie stalowa nie jest tylko lufa zewnętrzna. Wałkowane milion razy to, że GB jest lepszy to kwestia dyskusji. Stockowo na pewno daje więcej możliwości, jednak gearbox zawsze możesz sobie poprawić sam, w dowolnym serwisie. (prędzej czy później taki moment przychodzi) Dorabianie stalowych obsad, czy kasowanie stockowych luzów - wymiana nitów to już sprawa o wiele trudniejsza, dla zielonego często nie do przejścia. Nie wspominając już o nieopłacalnych inwestycjach. Oczywiście zaraz znajdzie się stockowa 5letnia cyma, którą można podważać T34 i wymieniać gąsienice w pojedynkę i nigdy nic się w niej nie poluzowało. Edited June 10, 2014 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
daro22 Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 może masz rację. Ja się tylko sugeruje wypowiedziami większości. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 (edited) ^ Zgadzam się z kolegą senkuPH, co za tym idzie opinia na temat cymek jest w stosunku 2:1 (na korzyść rk) i teraz możesz się zasugerować wypowiedziami większości. Ps. Gdzie wyczytałeś, że są lepiej wykonane? Edited June 10, 2014 by LastSniper Quote Link to post Share on other sites
daro22 Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 nic nie pisałem, że są lepiej wykonane, nawet sam wole rk'i. Pisałem mu o cymie dlatego, bo są polecane. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 11, 2014 Report Share Posted June 11, 2014 Królik, posłuchaj Snajpera, dobrze radzi. :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
wściekły królik Posted June 18, 2014 Author Report Share Posted June 18, 2014 Dzięki wezmę rk. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts