suharex Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Ja mam tak czasem na lipo nawet. Ale rzadko średnie raz na miesiąc. I to nie wina batki czy za mocnej sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
destructor Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 Za słaby lub źle wyregulowany silnik, za mocna sprężyna, złe spodkładkowanie, tłok się przycina w szynach, uszkodzona prowadnica, o-ring głowicy tłoka uszczelnia się przy powrocie. Te opcje przychodzą mi do głowy(raczej najpopularniejsze), a przyczyn może być jeszcze więcej. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 Ot - trzeba po prostu to rozebrać, poskładać po ludzku i tyle. Quote Link to post Share on other sites
Tomciaz Posted November 16, 2014 Report Share Posted November 16, 2014 To nie sprężyna, po zakręceniu samymi zębatkami (XYT) bez przyległości okazało się, że strasznie hałasują. Przy skręconym gb i obracaniu zębatkami ręcznie czuć jak co chwila napotykają jakiś opór. Spodkładkowane są raczej dobrze (stock), nie noszą jakichś szczególnych śladów zużycia, zęby wyglądają na zdrowe. Silnikowa nie jest winna - sprawdziłem. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 16, 2014 Report Share Posted November 16, 2014 Spodkładkowane są raczej dobrze (stock), Śmiem wątpić. Quote Link to post Share on other sites
Tomciaz Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 Toś śmały :icon_mrgreen:. Podejrzewałem łożyska ale okazało się, że winowajcą zacinek była zębatka silnikowa XYT, ściślej - jej skrzywiona oś. Po założeniu zębatki CA i pozostawieniu reszty bez zmian - hulają wszystkie trzy cichutko. Za dnia sprawdzę całość z bebechami ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts