mothzart Posted September 3, 2014 Author Report Share Posted September 3, 2014 a ja się zająłem czymś całkowicie innym: wpisałem w pewnej wyszukiw"arrrrrrghhh"ce: "airsoft tactics" I wyskakuje świetny PDF o podstawach. np komendach rękami itd. - wciągające, polecam. A dodatkowo (zaraz mnie zjedziecieeeee.... ojj... bedzie bolało ;)) kupiłem w chwili uniesienia i podniety kolimatorami ten z allegro (ZOS otwarty) za 29 zł :) BTW: czy ktoś wie czy on wystaje ponad przeziernik i muszke czy trzeba je demontować? jeśli tak to jak? (tymi takimi malutkimi pinami?) A dziś jeszcze zamówie jakieś kuleczki, bo zostało mi 2k z 4k, tak wywaliłem przez okno 2k kulek (!) - 9 pietro, serie auto, poprawki tak jak piszecie powyżej po lini strzału. Najbardziej jednak (wiem że już o tym pisałem zaskoczyły LIPO) - replika zasuwa ZNACZNIE dalej, przerosło moje oczekiwania :D ...aha rozumiem, że z LIPO jest tak jak z np. komórką - rozładowany załóżmy 70% to wkładam przed strzelanką do ładowary i ona sama te 30% doładuje i sie wyłączy? Link to post Share on other sites
infektius Posted September 3, 2014 Report Share Posted September 3, 2014 Nie strzelaj z okna. Jeden z użytkowników pisał o tym jak dostał wizytę od policji i mandat za to. Możesz zaszkodzić całemu środowisku zanim zobaczysz jakąkolwiek strzelanke. Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 3, 2014 Report Share Posted September 3, 2014 Huehue, lipo nie ma nic wspólnego z zasięgiem. Bateria tylko przyspiesza pracę mechanizmu i nie robi nic innego. Możesz ładować jak telefon, bo to taka sama technologia, oparta na reakcji litu. Link to post Share on other sites
mothzart Posted September 3, 2014 Author Report Share Posted September 3, 2014 Huehue, lipo nie ma nic wspólnego z zasięgiem. Bateria tylko przyspiesza pracę mechanizmu i nie robi nic innego. Możesz ładować jak telefon, bo to taka sama technologia, oparta na reakcji litu. Hmm.. to nie wiem to mozę te 8fieldsy co mi dosłali za krótko ładowałem (tym razem ostrożnie wolałem) bo widzę drastyczną róznicę w zasięgu w szybkości też, ale to mi trudniej ocenić. BTW: Co sądzicie o poradniku? :) Link to post Share on other sites
infektius Posted September 3, 2014 Report Share Posted September 3, 2014 (edited) To masz ciekawą replikę. Nikt do tej pory od baterii zasięgu nie dostawał. Szybkość strzału to co innego. Poradniki nie da ci za wiele na początku, jak nie będziesz miał zielonego pojęcia co i jak wygląda. Na papierze się strzelania i poruszania w lesie/budynku nie nauczysz. Wszystkie się nauczysz w praktyce z czasem. Edited September 3, 2014 by infektius Link to post Share on other sites
mothzart Posted September 15, 2014 Author Report Share Posted September 15, 2014 (edited) Kompletnie luźny pomysł ...raczej na końcu mojej listy potrzebnych rzeczy do ASG, ale swoją drogą zestaw jak na zamówienie, ewentualnie jakaś pleksa na froncie bonusowa :icon_smile: http://allegro.pl/mo...4572238252.html http://allegro.pl/ka...4587987657.html http://www.youtube.com/watch?v=y_4mlMs4YUo @[ZASIĘG a LI-PO] - może i macie racje, ciężko mi to raczej ocenić strzelając w powietrze z 9 piętra, pewnie się podjarałem, że nowa bateria @[TEORIA z PDF'a a PRAKTYKA] - część wiedzy (choćby komendy ręczne) się przydała w praktyce, a w praktyce się też wiele nauczyłem (np. że dobrego snajpera nie dojrzę nawet już po oberwaniu kulki :icon_wink:) @[MOJA PIERWSZA STRZELANKA - KAMERALNIE W ROSANOWIE NA START] - świetna atmosfera, przyjaźni ludzie, satysfakcja z pierwszego "kill'a" :icon_wink: [ratio:3 zestrzeliłem; 6 razy dostałem - wiem, że z czasem się już na to nie zwraca uwagi, ale dla mnie na starcie frajda nie do opisania] i z udanych taktyk (np. ogień osłonowy+wycofanie, flankowanie, ogólna "przyczajka"), ...i'm hooked :icon_biggrin: BTW: Przymierzam się do kolimatora EoTecha [556?551?552?] (wkrótce urodziny :)) - jakieś uwagi? Edited September 15, 2014 by mothzart Link to post Share on other sites
OFF Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Zamykam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts