ExpertPL Posted July 15, 2014 Report Share Posted July 15, 2014 Witam Przymierzam się do zakupu mojej pierwszej repliki, chciałbym jednak oderwać się od takich popularnych modeli jak repliki AK-47 od Cymy. Zacząłem szukać replik Bull-pup(układ bezkolbowy) i natknąłem się na parę modeli Steyr AUG'a w tym od Sportline i Kryptek Typhon, ale nie mogę doszukać się żadnych sensownych opinii, więc zwracam się do użytkowników tego forum. Miał ktoś styczność z tymi modelami? Wiecie może jakie są z nimi problemy? Czy są warte swojej ceny? Może ktoś do polecenia jakieś inne repliki Bull-pup? Jeżeli tak, to najbardziej interesowałby mnie przedział do 800zł(chociaż tańsze również mile widziane) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 15, 2014 Report Share Posted July 15, 2014 (edited) Miałem Auga (na szczęście przelotem), biegałem z FN2000 i miałem L85 ICS oraz UAR APS... L85 ICS, ciężka,pancerna, choć ma swoje fochy (no i droga). Najważniejsze że przyjmuje stanagi bez marudzenia, a to naprawdę ważne jeśli zapomnisz magazynka na strzelankę. Żałuję sprzedania tylko jednej repliki w życiu i to jest właśnie "Ela". Edited July 15, 2014 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 15, 2014 Report Share Posted July 15, 2014 Chińskie P90. GFC, Boyi, kto tam jeszcze (nie bierzmy pod uwagę DH-90 Wella, bo to szajs konkursowy jest). Podobno CA i KA też są niezłe, ale nie używałem. Do 800zł to Marui raczej nie dorwiesz. Z tym, że P90 to bardzo specyficzny wynalazek, i wymaga wyrobienia sobie kompletnie innych nawyków przy zmianie magazynka, oraz rozwiązania problemu dziwacznych i nieporęcznych magazynków. Plus parę fochów, kitore się zdarzają. Ale jest lekkie, wygodne i strzela świetnie. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 15, 2014 Report Share Posted July 15, 2014 ... i paskudne jak ostatnie nieszczęście... :icon_cry: Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 15, 2014 Report Share Posted July 15, 2014 На вкус и цвет това́рищей нет... Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 15, 2014 Report Share Posted July 15, 2014 Ja, ja natürlich... :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 15, 2014 Report Share Posted July 15, 2014 Poprę Errhila. Albo eLka (tyle że ja raczej Armowską polecę) albo ACM/GFC P90. P90 polecę mimo narowów magów. Tanie AUGi niestety mimo niezłej mechaniki są wykonane z koszmarnych plastików i znalu (po prostu pęka to wszystko). Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted July 15, 2014 Report Share Posted July 15, 2014 Poprę Errhila. Albo eLka (tyle że ja raczej Armowską polecę) albo ACM/GFC P90. P90 polecę mimo narowów magów. Tanie AUGi niestety mimo niezłej mechaniki są wykonane z koszmarnych plastików i znalu (po prostu pęka to wszystko). Odnośnie augów mam identyczne odczucia. Dopiero TM i CA przedstawiają jakąś sensowną jakość. Chińskie augi są niezbyt udane. Dla mnie osobiście jest też jedną z najmniej wygodnych giwer jakie trzymałem. Z L85 strzelałem dawno temu z wersji ICS'a. Nie było tak niewygodne jak aug, ale nie był to też ideał. Strzelało fajnie, ale wiem, że się dość mocno sypało. Elek innych producentów w łapach nie miałem. Mojej P90-tce leci już 7-my rok i na nic innego jej po prostu nie zmienię. Świetna ergonomia - w sytuacjach kiedy potrzebujemy drugiej ręki, giwerą można swobodnie operować jednorącz. Gb v.6 to jedna z najbardziej udanych konstrukcji (nawet te chińskie są z reguły bardzo udane), dużo wygodniejsza w składaniu od v.3, że o v.2 nie wspomnę. Tuning jest tu po prostu bajecznie prosty. W tm'ce świetna komora hu zapewnia doskonałą celność. Magazynki są faktycznie troszkę mniej wygodne do noszenia, ale za to low-capy cudnie wyglądają i podają wszystkie kulki bez wyjątku. Hi-capy w p90 to w ogóle magia - nie grzechoczą i pozwalają wystrzelić pełnego maga(~280kulek) na jednym nakręceniu. Mówcie co chcecie, że brzydkie i w ogóle be...Ja z byle gównem nie biegam, a to najlepszy dowód na to, że P90 jest świetne. A każdy kto na strzelankach, pochyta moje P w łapy mówi " kurde, jak to zajebiście strzela". Obecnie w komisie stoją bodaj 2 tm'ki. Jedna moja(mam dwie sztuki, więc jednej mogę się pozbyć), druga od Soldata. Za swoją ręczę, a P90 Soldata ręczy samo za siebie - jest naprawdę solidnie złożone. Quote Link to post Share on other sites
ExpertPL Posted July 15, 2014 Author Report Share Posted July 15, 2014 Niestety większość replik tutaj wymienianych jest poza moim limitem cenowym. Stać mnie jedynie na p90, ale tu też jest problem. Szukając w sieci znalazłem tylko wspominaną replikę Boyi w ofercie tylko jednego sklepu(http://taktyczny.com/repliki-asg/karabiny-szturmowe/product-1711.html) a i tak jest tam ona niedostępna, oraz replikę KA(http://gunfire.pl/product-pol-1152197797-Replika-pistoletu-maszynowego-FN-P90.html) również niedostępną. Zaś replikę GFC w ogóle nie mogę znaleźć(poza sklepem airsoftxtreme.pl z którym jak czytałem są problemy). Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 15, 2014 Report Share Posted July 15, 2014 (...) Zaś replikę GFC w ogóle nie mogę znaleźć(poza sklepem airsoftxtreme.pl z którym jak czytałem są problemy). Niech Cię Allach chroni przed tym sklepem. Nawet jeśli piszą, że dostępna, to wcale nie oznacza, że ją mają. Jeśli nawet zdecydowałbyś się kupować w tym sklepie, to tylko z płatnością przy odbiorze i nie musisz mieć pieniędzy bo i tak nie przyślą... :maniak_zle: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts