Zem Posted July 20, 2014 Report Share Posted July 20, 2014 Panowie rano załadowałem lipo wszystko poszło ok , wróciłem chce rozładować funkcją "STORANGE" i wywala mi błąd tak jak na tym filmiku Czy ktoś miał już taki problem i zna rozwiązanie ? Quote Link to post Share on other sites
Zem Posted July 20, 2014 Author Report Share Posted July 20, 2014 Nie mogę już edytować , dodam że baterie NiMh , normalnie ładuje . Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 20, 2014 Report Share Posted July 20, 2014 STORAGE ładuje baterię, a nie rozładowuje. Wtyczka od balansera podpięta? Quote Link to post Share on other sites
Zem Posted July 20, 2014 Author Report Share Posted July 20, 2014 (edited) Tak podpięty , ale nie mogę nawet naładować batki , bo wywala błąd ten sam na funkcji Balance. Edited July 20, 2014 by Zem Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted July 20, 2014 Report Share Posted July 20, 2014 (edited) STORAGE ładuje baterię, a nie rozładowuje. Ładuje i rozładowuje. W zależności od tego w jakim procencie jest naładowana, dąży do osiągnięcia konkretnego procentu w celu zachowania jak najlepszej kondycji baterii przy dłuższym magazynowaniu. Chyba, że źle zrozumiałem instrukcję :D Masz możliwość sprawdzenia na innej baterii? Może coś z balanserem albo ogniwem nie tak. Edited July 20, 2014 by a5d4f1 Quote Link to post Share on other sites
Zem Posted July 20, 2014 Author Report Share Posted July 20, 2014 Innego lipo nie mam , ale kurde z wtyków balancera śmierdzi "elektorniczną spalenizną " i chyba to nie jest normalne.? Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted July 20, 2014 Report Share Posted July 20, 2014 Dobrze byłoby gdybyś zobaczył swoją batkę na innej ładowarce i inną baterię na swojej ładowarce to będziesz wtedy wiedział co zawiniło. Postaw znajomemu piwo i pożycz od niego :P Bateria nie spuchła? Kabelek nie jest nadcięty czy coś? Sprawdź napięcie na celach. Quote Link to post Share on other sites
Zem Posted July 20, 2014 Author Report Share Posted July 20, 2014 To jest nowa batka to było jej pierwsze ładowanie , i miało być 1 rozładowanie ale już nie poszło , batka nie spuchła wszystko jest ok . Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted July 20, 2014 Report Share Posted July 20, 2014 Sprawdź wtyczkę balancera pewnie coś tam nie łączy. Po komunikacie błędu zrób tak jak na filmiku i podaj wart które się pokazały. Przeczytaj komentarze z pod filmiku. Quote Link to post Share on other sites
Zem Posted July 20, 2014 Author Report Share Posted July 20, 2014 Pokazuje głupoty niestety , 1-2 cela nic 0;0 , a w 3 której de facto nie ma pokazuje 8.17 , a graficznie 0:00 , 8,17 , 0:00 Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 20, 2014 Report Share Posted July 20, 2014 W sumie może to w ładowarce coś jest nie tak podłączone. Jest jedno rozwiązanie, skombinować działający akumulator lipo i przetestować. No chyba że jakiś nierozgarnięty jesteś i podłączesz balanser do góry nogami, albo w złe gniazdo :P Quote Link to post Share on other sites
Zem Posted July 21, 2014 Author Report Share Posted July 21, 2014 (edited) Wszystko jest podłączone ok , tak jak mówiłem rano ładowałem batke , bardzo ładnie doładowało obie cele po równo i było ok , wróciłem chce rozładować i wywala błąd , i to samo dzieje się przy włączeniu ładowania z balancerem .czyli problem jest już nawet z ładowaniem . Podłączyłem batkę NiMh i ładuje normalnie przy zwykłej fukcji "CHARGE" czyli wszystko wskazuje na to że uwaliła się ścieżka lub kabel odpadł od balancera , i jeszcze ten zapach z wtyków od balancera czyli smród upalonej elektroniki , można by się zastanowić czy to od pracy jest taki zapach i to normalnie czy po prostu się ujarało . Kolejna sprawa która mnie najbardziej denerwuje to to że ładowarka jest na gwarancji , ale Panowie z GunFire tak nakleili plombę na łączeniu które pracuje (wygina się )efekt tego jest taki że plomba jest naderwana i boje się że będą mi robić problem , choć de facto łatwo mogą sprawdzić czy była ingerencja na płytce. Edited July 21, 2014 by Zem Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 Jeśli nie jest przerwana całkowicie to zwracaj sprzęt. Skoro śmierdzi i wariuje to bankowo poszło połączenie balansera z "mózgiem" lub coś w samej płytce, co powoduje błędną interpretację. W imaxie sam miałem podobny przypadek. Co prawda balanser sprawny, ale za to T connect od ładowarki został nadsmarzony :/ Quote Link to post Share on other sites
Zem Posted July 21, 2014 Author Report Share Posted July 21, 2014 Najlepsze jest to że to było 1 użycie balancera i nie wytrzymał próby , ale coś czuje że GunFire niestety mnie oleje .. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 O ile nie minęło 10 dni od zakupu, to zwracaj na niezgodność towaru z umową. Miało ładować lipo, a nie ładuje. Quote Link to post Share on other sites
Zem Posted July 21, 2014 Author Report Share Posted July 21, 2014 Ładowarka ma rok , i chyba dlatego że rok nie był używany balancer jak dostał napięcie to zwariował , będę dziś dzwonił , jak wyśle na serwis i wymienią na nową lub naprawią dam znać żeby było na przyszłość . Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 Sprawdź miernikiem napięcie na poszczególnych ogniwach. Może tam jest defekt ? Niestety w gównianych pakietach, złącza balancera są xle polutowane albo w oóle nie polutowane i dzieja się cyrki. Bez multimetra ani rusz. Bo na filmiku widać w o:47 i 1:49 że gosciu ma totalnie rozjechany pakiet. Wiec nie dziwie sie że ładowarka wariuje. Quote Link to post Share on other sites
Zem Posted July 21, 2014 Author Report Share Posted July 21, 2014 (edited) Bateria dokładnie ta : http://allegro.pl/pa...4415351975.html I z tego co wiem nie są to gówniane pakiety , zresztą gówna bym nie kupił. To było jej 1 ładowanie , poszło ładnie 4,2 na cele napięcie z tego co pamiętam. Powrót ze strzelanki i nara ani nie ładuje ani nie rozładuje I kwestia smrodu z balancera , czy to jest normalne np. spowodowane nagrzewaniem się układów . Edited July 21, 2014 by Zem Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 (edited) Bateria 7,4v nie łączy środkowy przewód balancera. Miałeś przeczytać komentarze z pod filmiku. https://plus.google....sts/HDGHFUSboFj www.readymaderc.com/store/images/HTC-44155.jpg[nie sugeruj się oznaczeniem obrazek przykładowy] Edited July 21, 2014 by mk8539020 Quote Link to post Share on other sites
Zem Posted July 21, 2014 Author Report Share Posted July 21, 2014 Dzięki za odpowiedź , ale tutaj jest mowa o tym co stało się w środku i co koleś zrobił żeby działało . Aktualizacja Hexacopter .... trochę: Po dzisiejszym locie zacząłem ładowania jednego z akumulatorów. Po kilku minutach usłyszałem ładowarki zgaśnie jak to miało zakończeniu ładowania. Wiedziałem, że coś jest nie tak, bo nie dość blisko czas miał przeszłość. Turnigy AccuCell 6 ładowarka miał błąd napięcia akumulatora. Myślałem, że na początku miałem złe baterię. Zacząłem ładować drugi akumulator i mam ten sam błąd. Jako że jestem maniakiem krakingu otworzyć obudowę ładowarki i okazało się, że problem szybko. Odcinek jednego z przewodów na płytce drukowanej saldo połączeń wydaje się być wypalone między 3s i portów równowagi 4s. Ja nie mam 4s baterię tak ta sekcja mogła zostać spalone albo nigdy tam z fabryki. Ja bym nie zauważył, aż Próbowałem ładowania 4s baterię. Zauważyłem również małych kropelek lutu, który wskazuje na bałagan pracę na budowie. Znalazłem kawałek drutu złom i zmostkowane połączenie między portami równowagi 2s i 3s a następnie od 3s do 4s, aby zakończyć połączenie, a następnie próbował ponownie naładować. Po kilku minutach mam ten sam błąd. Próbowałem naładować ponownie, ale tym razem patrzyłem poziomu poszczególnych komórek w trakcie ładowania. Zauważyłem, że co 10 sekund tak, że komórka 1 napięcie spadnie, a czasem zejść do 0. Gdy to się stało komórkę 2 wzrośnie nawet do 8 woltów. Przestałem opłaty i pęknięty sprawę otwartą. Pomyślałem, że coś było nie tak z komórek 1 ołowiu więc znalazłem inny kabel i mostkiem komórkowy 1 pin na 2s podłączenia do tego samego pin na połączeniach 3s. Teraz wszystko wydaje się być prawidłowo ponownie działa. Pierwsza bateria naładowana, jak powinien, a drugi jest prawie zrobione teraz. Moja praca nie lutowania ładny wygląd, ale to działa. Muszę jeszcze lutownicy żelaza. Końcówka jednego mam pęknięty się i nie jest bardzo dobra dla małych obszarów. Także biały izolacja przewodów topi łatwo. Jestem pewien, Hobby Król byłby naprawiony lub wymieniony w ramach gwarancji na ładowarkę, ale to będzie kosztować prawie tyle, aby wysłać go jako koszt zakupu nowego. To jest jakość pracy otrzymasz od tanich produktów chińskich. Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 (edited) Pierwszy komentarz pod filmikiem Tracy Montgomery Mine just did the same thing today. The leads on the balance circuit board are not of the best quality. I ended up soldering a wire to pin 1 on the 2s balance port to pin 1 on the 3s port then bridge over to pin 1 on the 4s port. I also had to solder a wire from pin 2 on the 2s port over to pin 2 on the 3s port. Now everything is working fine. If you don't want to solder then you could try getting a balance board that plugs into the 6s port and use it instead of the balance ports on the Accucell 6. Here is a link to what I did. Jeśli nie uda się odesłać na gwarancje to lutujesz podobnie jak tu PATRZ NA OBRAZKI https://plus.google....sts/HDGHFUSboFj tzn robisz dodatkowe połączenie pomiędzy pinem na którym masz problem a pinem sąsiedniego gniazda odpowiadajacemu tej samej celi Jeśli nie potrafisz lutować to kupujesz coś takiego i powinno też działać. http://www.readymade...s/HTC-44155.jpg Edited July 21, 2014 by mk8539020 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts