Juri96 Posted July 20, 2014 Report Share Posted July 20, 2014 Witam! Zastanawiam się nad kupnem repliki i chciałbym dowiedzieć się czy warto kupić tą replikę. http://gunfire.pl/product-pol-1152204558-Replika-karabinka-MSK-tan.html Jakie są jej wady i zalety? Z góry dziękuję za pomoc Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted October 3, 2014 Report Share Posted October 3, 2014 Nabyłem nówkę za baardzo okazyjną cenę ;-) Konstrukcja bliźniacza do SCAR-L WE, wewnętrznie różnica głównie w długości dyszy. Podobny patent na zwalnianie sprężyny. Podobnie chronuje się jak SCAR stockowo na ok 385 FPS. Wykonanie świetne, moim zdaniem znacznie lepsze niż A&K ale też nie miałem w ręku PTS. Zawias kolby np. wygląda b.solidnie. W przeciwieństwie do SCARA lufa zewnętrzna wymienna, a nie odkręcana, stockowa lufa wewnętrzna dłuższa ok 400 mm. Lufa zewnętrzna trochę też lata - do pokombinowania jej mocowanie oraz zwiększenie miejsca na baterie (pracuję nad tym). Niestety z dostępnych mi magów M4 nie pasuje żaden poza stockowym hi-capem :icon_evil: Jeśli ktoś znalazł coś pasującego pls napiszcie (dla porównania do SCARA wchodzi wszystko :icon_mrgreen:). Quote Link to post Share on other sites
Wiśnia Posted October 5, 2014 Report Share Posted October 5, 2014 Jeden gracz ode mnie ze srodowiska to kupil i szalu nie ma szczerze mowiac. Slaba w stocku i droga. Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Poniżej propozycja modyfikacji przedniej części. 1. Zwiększenie miejsca na baterię: usunięcie części atrapy rury gazowej (czerwone strzałki pokazują co można jeszcze spokojnie wyjąć) oraz jak to wygląda post factum 2. Stabilizacja lufy zewnętrznej: w miejscach w których widać zielone strzałki są gwinty gdzie można wkręcić odpowiednią śrubę i oprzeć ją lub umocować do lufy zewnętrznej. Warto tez pomiędzy osadę lufy i lufę włożyć podkładki (tajemnicze srebrne krążki które znajdują się w pudełku). Quote Link to post Share on other sites
Grim_Warrior Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 Hej. To jakie magazynki pasują do repliki? Quote Link to post Share on other sites
j4rek Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 Witam, ktoś może coś jeszcze napisać o tej masadzie? Jak ona wypada na tle scara od WE i a&k masady ? Warte swojej ceny i jak z magazynkami ? :) Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Mateuniosnajpa Posted September 15, 2016 Report Share Posted September 15, 2016 Czołem! Napiszcie jak z użytkowaniem tej repliki? Spasowanie, skupienie strzałów, jak z tuningiem? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
BoguśRaptors Posted April 12, 2018 Report Share Posted April 12, 2018 Cześć, pytanie jakie magi, poza dołączonym firmowym hicapem, pasują i dobrze podają kulki i jaka bateria mieści się w chwycie przednim bez modyfikacji. Quote Link to post Share on other sites
Zujek Posted April 14, 2018 Report Share Posted April 14, 2018 Cześć, pytanie jakie magi, poza dołączonym firmowym hicapem, pasują i dobrze podają kulki i jaka bateria mieści się w chwycie przednim bez modyfikacji. Generalnie trudno jest znaleść magazynek który będzie pasować bez modyfikacji. Na grupie WE na FB podano mi mid-capy od lonexa i nurpola, ale je trudno dostać w polsce. Chyba jeszcze specny pasowały ("chyba", bo były pożyczone, a właściciel nie pamiętał dokładnie). Najlepszą opcją są mid-capy od guardera, jednak gniazdo magazynka bedzie wymagało modyfikacji (będą też wtedy pasować magazynki). Magazynki w repli nie pasują z dwóch powodów: -Miejsce gdzie magazynek jest zapinany jest za wysoko (w stockowym hi capie jest to 8mm od góry maga do początku dziury- jeśli magazynek ma tą dziure niżej niż 8mm-> nie bedzie pasował nigdy)- taki problem występuje w midach od arma tech. lub -Wydłużony tył kołnierza (tam gdzie siedzi ząb trzymający kulki)- na zdj od lewej widać 1.Chiński no name 2. Mid-cap Guarder'a 3. Stockowy hi-cap. (1., 2. nie będą pasować)- Najprostrzym rozwiązaniem tego problemu jest wypiłować "troche" materiału z gniazda tak jak na zdj. PRO TIP wypiłuj o 3-4mm wiecej niż potrzebne (więcej niż na zdj.), bo ustawienie maga zmienia się lekko, po włożeniu tej "prowadnicy" kulek do komory Drugą kwestią wartą omówienia jest to, że wszystkie midy muszą mieć BARDZO wyrobioną sprężyne innaczej będziemy zapychali lufe przy każdej zmianie maga (wada konstrukcyjna komory). Da się to jednak przeżyć, bo jak magazynek zacznie podawać raz to będzie to robił to bez problemu aż do opróżnienia. Można też uniknąć problemu ładując mniej kulek Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts