skaty Posted July 20, 2014 Report Share Posted July 20, 2014 Ponieważ to mój pierwszy post zacznę od zwyczajowego przywitania: Witajcie! Wydaj mi się, że ten post mógłby znależć sie w dziale jak zacząć, ale od mojej rejestracji na forum minęlo trochę więcej niz 3 miesiące, więc wpisuje go tu, a jeśli trzeba proszę adminów o przeniesienie. Myslę poważnie o rozpoczęciu przygody z Action Air IPSC, przeczytałem troche na ten temat i zdecydowałem sie na zakup repliki od Tokio Marui. Wachałem się pomiędzy Glock'iem 17 i HI-CAPA'ą 5.1. Ostatecznie decyzja zapadła i chciałbym zamówić pochodną Colta. Problem polega na tym, że w PL nigdzie jej nie znalazłem, ze sklepów zagranicznych (zamówienie to nie problem, ale cena wyjdzie podobna więc wolałbym kupić u nas) znalazłem ją w redwolfairsoft ale koszty przesyłki 77$ to prawie połowa wartości zakupów... W związku z tym pytanie do Was: możecie polecić jakiś sklep w PL w którym mogę złożyć zamówienie i liczyć na poważne potraktowanie tematu i szybką realizację zamówienia (replika + dodatkowe magi)? Link to post Share on other sites
samael16 Posted July 20, 2014 Report Share Posted July 20, 2014 Zapomnij, albo samemu kupić za granicą, albo jak nie masz doświadczenia poprosić kogoś kto się na tym zna jak np ja :) Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 20, 2014 Report Share Posted July 20, 2014 Zobacz sklep mpcustom.pl, zdaje się, że już powinna być dostawa replik TM. A i parę części się znajdzie. Link to post Share on other sites
Erkiii Posted July 20, 2014 Report Share Posted July 20, 2014 (edited) redwolf to nie jedyny zagraniczny sklep.. http://uncompany.com/pageproduct.asp?L3catid=363 - hi capa 116$. Robisz zamówienie i czekasz na maila od pana który poda Ci cenę wysyłki (inaczej się nie da, dziwny sklep :P). Mi policzyli ok. 35 dolarow. Razem z mailem dostajesz nr zamówienia. robisz przelew paypalem podając w tytule nr. zamówienia. kurs to około 3,10 złoty za 1 dolara. Około 470 zloty razem. Czas czekania około dwóch-trzech tygodni. Zależnie od szczescia i celnika, albo przepuszczą Ci replike i wybulisz 470 albo doliczą vat i wyjdzie koło 600. w polsce na cenę mniejszą niż 650 nie licz Edited July 20, 2014 by Erkiii Link to post Share on other sites
samael16 Posted July 20, 2014 Report Share Posted July 20, 2014 Tyle, że na uncompany magazynki są aż po 40 dolarów więc taniej wychodzi wgc. Link to post Share on other sites
skaty Posted July 29, 2014 Author Report Share Posted July 29, 2014 Dzięki wszystkim za pomoc i informacje. Finalnie zdecydowałem sie zamówić replike za pośrednictwem i z pomocą samaela. W międzyczasie poszukiwana hi-capa mignęła mi jako dostępna w którymś z polskich sklepów ale zamówienie było już w realizacji a poza tym z dodatkowymi magazynkami polska cena wychodzi mało atrakcyjna. Link to post Share on other sites
Recommended Posts