mprzygoda Posted July 28, 2014 Report Share Posted July 28, 2014 (edited) witajcie :icon_smile: rozkręcałem swoje m14 aby wyczyścić stockową komorę HU ze smaru którego w fabryce nie żałują, dają tak bogato, że gumka nim ocieka :icon_wink:. Wszystko poszło bez problemów, ilość śrubek wykręconych i wkręconych się zgadza, nawet replika strzela i hopek podkręca jakby lepiej. Jednak zastanowiła mnie obecność na blacie małej, czarnej, gumowej "kropki" o wymiarach ~2mm średnicy i 1mm grubości. ktoś z Was wie skąd mogło coś takiego wypaść? (istnieje opcja, że to nie jest część repliki) Niby bez tego replika strzela, ale nie wiem czy nie wybuchnie mi niespodziewanie w rękach :maniak_jezyk2: edit: NIE, to nie jest dystanser ;) Pozdrawiam, Mefju. Edited July 28, 2014 by mprzygoda Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted July 28, 2014 Report Share Posted July 28, 2014 Pewnie to dystanser - część komory hopup. Bez tego elementu nie można regulować podkręcenia i hopup jest zawsze ustawiony na "0". Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 29, 2014 Report Share Posted July 29, 2014 (edited) To nie dystanser - z opisu i wymiarów raczej to nie wynika: czarnej, gumowej "kropki" o wymiarach ~2mm średnicy i 1mm grubości Dystanser to wałeczek a nie dysk, może to jakaś zaślepka, albo faktycznie nie jest to część repliki. Edited July 29, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 29, 2014 Report Share Posted July 29, 2014 Czasami chińczyki dają takie bonusy ;) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 29, 2014 Report Share Posted July 29, 2014 (edited) Mprzygoda, jeśli replika działa, nic się nie dzieje, to odłóż tę "gumeczkę" do "przydasia", może kiedyś, do czegoś ją wykorzystasz... :icon_wink: Edited July 29, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
mprzygoda Posted July 29, 2014 Author Report Share Posted July 29, 2014 A więc element do woreczka strunowego i do pudełka z częściami. Dziękuję za odpowiedzi. Czoł(gi)em! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts