Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M16A2 - pierwsza replika

Recommended Posts

Witam, na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jestem tu nowy ale to nieistotne. Jako, że chciałbym skompletować amerykańskie uzbrojenie z czasów pierwszej wojny w zatoce, potrzebuję M16 najlepiej A2. Słyszałem, że M16 od CA to dobra replika ale czy napewno? Aha i jeszcze jedno - czy Hełm PASGT od Fosco industries to dobry hełm? :icon_wink:

Niewiele drożej masz M16A2 G&P z ozaczeniami Colt'a (za granicą G&P są nawet tańsze od CA), która do reko nadaje się wybitnie lepiej od CA.

Co do hełmu to raczej norma, jak za tą cenę. Trochę sie różni fasunkiem, ale i tak dobrze, że jest 3-punktowy. Pokrowce z zestawu to się niestety na śmietnik nadają.

Z resztą sam porównaj z oryginałem:

DSC01970.jpg

W Airsofcie to i z Mp5k możesz zrobić "parasnajperkę". Swoją drogą to zabawne określenie bo co to jest parasnajperka? AEG na markowych częściach z przewagą zasięgu?

Na Twoim miejscu brałbym G&P choć nowe CA też nie są złe.

No i od tuningu mamy inny dział na forum.

Właśnie się dowiedziałem, że mój budżet nie jest tak rozległy aby kupić eMkę od G&P :icon_sad:

Co myślicie o M16A3 od Specny? Znal mi nie przeszkadza a cena jest bardziej przystępna :icon_cool:

Więc z kupnem A3 muszę się rozstać z Zatoką ale przynajmniej będę mógł bardziej dostosować ekwipunek pod moje wymogi :icon_wink: