Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tania i dobra sprężynówka

Recommended Posts

Witam

jestem tu nowy i piszę w sprawie zakupu jakiejś sprężynówki ASG powiedzmy do 100zł miała by ona służyć do strzałów do kulochwytu z odległości do 10m, chodzi o to, żeby była w miarę celna na tym dystansie i nie zakończyła żywotu do zachodu słońca jak te wynalazki z bazaru xD miałby to być prezent dla młodszego brata który jeszcze jest za młody na strzelanie z wiatrówki :P

myślałem nad czymś takim

http://www.bron.pl/pistolet-asg-beretta-90two-kal-6mm-0-5j-spr

co wy na to?

z góry dzięki za odpowiedzi pozdrawiam ;)

AGM 003. Tyle w temacie.

A offtopowo napiszę, że jeżeli uważasz, że ktoś jest za młody na strzelanie z wiatrówki to replik ASG też (w mojej ocenie) ten ktoś nie powinien dotykać bo wbrew pozorom mogą one zrobić krzywdę. Zasady bezpiecznego korzystania i z replik i z wiatrówki są takie same - jeśli ktoś jest za młody by pojąć zasady bezpiecznego korzystania z wiatrówki to jest też za młody by korzystać z ASG.

jeśli twierdzisz że 60-70m/s zrobi taką samą szkodę jak 120-150 to chyba problem u Ciebie z logicznym myśleniem za przeproszeniem... :icon_razz:

a z 10m nie problem trafić w kulochwyt tylko chodzi o to, żeby mniej więcej trzelać w tą tarczę tam gdzie się chce a nie tam gdzie poleci byle w kulochwyt... a co do bazarowych pukawek to napewno ta beretta gorsza nie jest :icon_razz:

interesuje mnie coś z broni krótkiej i sprężynowej bo gaziaki są droższe w eksploatacji itp a sprężynówką to w sumie trzeba tylko mieć czym strzelać xD

PS a ASG już korzystał nie raz tylko właśnie z takich "odpustowych" które kończyły żywot po wystrzeleniu max 500 kulek...

Edited by pamator

Eee tam, ja się dzisiaj bawiłem giwerą z 11 miesięcznym siostrzeńcem. Puszczałem mu strobo z latarki po dywanie, mały łapał niezłą fazę :D

Na replice airsoftowej warto nauczyć podstaw BHP podczas użytkowania broni czy wiatrówek. O ile ma się okulary ochronne to nic poważnego nikomu się nie stanie. Przypakowanie w kogoś z wiatrówki czy 5.56mm już nie jest takie light'owe.

jeśli twierdzisz że 60-70m/s zrobi taką samą szkodę jak 120-150 to chyba problem u Ciebie z logicznym myśleniem za przeproszeniem... :icon_razz:

a z 10m nie problem trafić w kulochwyt tylko chodzi o to, żeby mniej więcej trzelać w tą tarczę tam gdzie się chce a nie tam gdzie poleci byle w kulochwyt... a co do bazarowych pukawek to napewno ta beretta gorsza nie jest :icon_razz:

interesuje mnie coś z broni krótkiej i sprężynowej bo gaziaki są droższe w eksploatacji itp a sprężynówką to w sumie trzeba tylko mieć czym strzelać xD

PS a ASG już korzystał nie raz tylko właśnie z takich "odpustowych" które kończyły żywot po wystrzeleniu max 500 kulek...

Sorrki za dwa posty, proszę moda o fuzję obydwu w jeden.

Ta Berretta jest przyniesiona z bazaru. Umarex gorącym gwoździem wydrapał oznaczenia palniaka i życzy sobie za to 60zł.

Sprężynowe pistolety to syf. Wszystkie są rownie gówniane co te z bazaru. Zonk!!

Jedyne co nadaje się do kupienia za 100zł to AGM. Muszkę i szczerbinkę trzeba dorobić samemu. Lepszego sprzętu w tej cenie nie dostaniesz. Tak samo z gaziakami, te najtańsze mają nawet przyządy... Na stałe wklejone w korpus, więc bezużyteczne.

W airsofcie jak z wiatrówkami. Za 100zł można nabyć jedynie parodię dobrego sprzętu. Więc może coś innego na prezent?

Shift się koledze zepsuł czy może ma problem z poprawnym pisaniem?

Nie twierdze, że replika airsoftowa ma taką samą moc jak wiatrówka. Twierdzę, że przy strzelaniu do tarczy zasady BHP są takie same (na strzelaniach jest ciut inaczej). Palec nie na spuście, nie celujemy do ludzi, w lufę nie patrzymy, sprzęt po strzelaniu rozładowujemy itd. Jeżeli ktoś jest za młody by to ogarnąć to sorry, ale replika też nie jest dla niego. To tak jak z motorowerem i samochodem. Samochód pojedzie ponad 100km/h, a motorower tylko 50 (czy tam 45 - już nie pamiętam - mowa tu o legalnych motorowerach). Wiadomo, że przy uderzeniu w przeszkodę efekty będą różne, ale 95% przepisów ruchu drogowego jest taka sama dla użytkowników samochodów i motorowerów. Jeśli ktoś nie potrafi ogarnąć tych przepisów to nie powinien wsiadać ani za kierownicę samochodu, ani motoroweru.

Jeżeli więc boisz się, że dziecko kogoś może postrzelić z wiatrówki to jaką masz pewność, że nie strzeli w oko dla kolegi z repliki ASG? Albo sobie? Bo okularki będzie miało? Ojoj... A jak przyjdzie kolega to okularki też będzie miał? Pewnie zaraz napiszesz, że zawsze ktoś będzie przy młodym jak będzie strzelał i będzie go pilnować. Jeśli tak to równie dobrze może z wiatrówki napierdzielać.

Edited by MarekMac

nie chodzi o to... tylko wyobraż sobie dzieciaka te 10-12 lat latającego z wiatrówką a z pistoletem na kulki... chyba trochę inaczej się na to patrzy i chodzi właśnie o to, że nie będzie go nikt pilnował przez to też wiatrówka jest bardziej niebezpieczna, a młody w tym wieku już na tyle rozumu ma że komuś ani sobie w oko nie przyjebie nie jest upośledzony xD

a co do tego AGM to niby jest to jakaś czołówka? ceną wiele od tej beretty się nie wyróżnia :P

Sprzęt z pomocy dla powodzian, ale to jedyna sprężyna nadająca się do normalnej rywalizacji z AEGami. Przynajmniej tymi nieodpicowanymi.

Krótko, AGM zionie na 40m, wszystkie pistolety max 20m, strzelanie tarczowe kończy się na 10m. Tzn, da się jeszcze trafić w tą tarczę, ale o przycelowaniu nie ma mowy, bo to będzie loteria. Z AGMa da się dziurawić kartony na takim dystansie, tam gdzie się wyceluje.

Ja pierwszy raz strzelałem z wiatrówki mając 6-7 lat, może 8 i jakoś nikt się dziwnie na to nie patrzył.

Czy dzieciak jest na tyle upośledzony (stosuje Twoje słownictwo więc bez obrazy) by strzelić w kogokolwiek, kto nie ma odpowiedniej ochrony w jakąkolwiek częśc ciała?

AGM jest najlepszą repliką do 100zł, do 200 ma małą konkurencje. Tyle w temacie wyboru repliki.

a jakbym ewentualnie zdecydował się na gaziaka? bo jak tak patrzę młodemu za tą "zabawką" to mnie to też zaczyna trochę kręcić xD haha (tylko nie w kwestii tarczowego strzelania)

macie coś sprawdzonego w granicy 300-400zł powiedzmy? zależało by mi na realistyce tzn ruchomy zamek podczas strzelania najlepiej melatowa ogólnie wiecie o co chodzi :P

młody szczerze i tak wiele z tego nie wie czym będzie strzelał to jeszcze pomyślę nad prezentem xD

Repliki KJW lub Army. KJW koniecznie na CO2, wtedy dużo mocniej wierzgają :D W 400zł, masz już elektryczne repliki broni długiej. Co prawda nie kopią, ale są najcelniejsze. MP5K Galaxy np.

Edit.

No i elektryki są duuużo bardziej ekonomiczne, bo koszt ich użytkowania, to ładowanie akumulatora o pojemności mniejszej niż we smartphonach :D

Gaziak żry gaz i trzeba go smarować.

Edited by MrMCET

gaz gazem ale chodzi o to, żeby przypominało to powiedzmy do złudzenia prawdziwą klamkę :P nie chcę żadnych karabinów itp

a właśnie wpadła mi w oko replika KJW

http://www.taiwangun.com/replika-m9-vertec-full-metal-gas-blow-back-pistol-kjw?from=listing&campaign-id=19

co do co2 i green gas-u zdania są podzielone :P a nie trzeba mi jakiejś strasznie mocnej repliki, żeby zależało mi na zasilaniu co2 chociaż 320fps to też nie jest mało jak na moje oko bo krótkie wiatrówki na co2 sporzed kilku lat miały podobne parametry xD

Między CO2, a GGasem jest góra 30fps, więc różnica w energii znikoma. Z racji tego,mże kapsułka CO2 ma większe ciśnienie to dużo mocniej daje w zamek i fajniej się strzela. No i działa na mrozie, GG wtedy wysiada.

Edit.

320fps, tylko waga inna, bo kulkensy do pomiarów ważą 0.2g, a śrut nieco więcej :P

320fps u nas, a w wiatrówce to co innego. W airsofcie takie repliki uznaje się za miękkie i humanitarne. Jednak przyjmować kulek na gołą klatę i tak nie polecam :D

Edited by MrMCET

A ja powiem, że jeśli chcesz tym walczyć na airsoftowym polu bitwy to lepiej dołożyć pare złotych i wziąć jakiegoś elektryka (np. MP5 od Galaxy). To rozwiązanie mniej awaryjne, bardziej podatne na tuning i tańsze w użytkowaniu niż pistolet gazowy.

A malkontentom, którzy zaraz zarzucą mi, że "koleś chce gaziaka, a ty mu elektryka polecasz więc jesteś debil" odpowiadam, że Pamator sam pisał, że nie jest "profesjonalistą". Skoro się nie zna to warto go naprowadzić na inne, potencjalnie lepsze rozwiązania.

Edited by MarekMac