oliwerds0 Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 Witam, Mam taki problem, iż nie wiem którą replikę wybrać ... http://gunfire.pl/product-pol-1152190089-Replika-karabinka-RK-02.html http://gunfire.pl/product-pol-1152192289-Replika-subkarabinka-RK-12.html Replikę głównie będe używał w lesie (tzw. otwartej przestrzeni) ... i jeszcze dlaczego np. na Taiwangun.com są inne parametry w porównaniu do Gunfire.pl. : http://www.taiwangun.com/rk-02-full-metal-boyi http://www.taiwangun.com/rk-12-boyi Z góry dzięki, Pozdrawiam KnacK :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
MichailDG Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 To samo,tylko inny wygląd.Jak masz kase szukaj erek z dopiskiem S,bo są niby całe stalowe.Parametry każdy sklep podaje inne,czemu?Nie mam bladego pojęcia. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 .Jak masz kase szukaj erek z dopiskiem S,bo są niby całe stalowe. Te modele, które podał Twój przedmówca są stalowe... Trzeba czytać a nie sugerować się różnej treści oznaczeniami. A dopisek "S" wcale nie oznacza, że cokolwiek związanego z repliką jest stalowe... Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 Czyli mam zrozumieć, że obsada lufy, podstawa szczerbinki, kolanko gazowe/ muszka, zawias/zatrzask kolby również są stalowe w modelach bez "S"? Otóż tak nie jest i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Jedyne co jest stalowe to korpus, i ewentualnie kolba, piny, i to w zasadzie chyba wszystko. Szukaj esek, bo to jedyne sensowne chińskie kałachy. W sklepie na T widziałem chyba ak 105 w wersji "S". Quote Link to post Share on other sites
oliwerds0 Posted August 10, 2014 Author Report Share Posted August 10, 2014 (edited) Czyli mam zrozumieć, że obsada lufy, podstawa szczerbinki, kolanko gazowe/ muszka, zawias/zatrzask kolby również są stalowe w modelach bez "S"? Otóż tak nie jest i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Jedyne co jest stalowe to korpus, i ewentualnie kolba, piny, i to w zasadzie chyba wszystko. Szukaj esek, bo to jedyne sensowne chińskie kałachy. W sklepie na T widziałem chyba ak 105 w wersji "S". Czyli ten będzie idealny ? ? http://www.taiwangun.com/rk-08s-boyi?from=listing&campaign-id=19 Edited August 10, 2014 by oliwerds0 Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 Miałem RK-12 przez rok, i również był on stalowy. Swoją drogą, w moim odczuciu była to bardzo fajna replika. Quote Link to post Share on other sites
oliwerds0 Posted August 10, 2014 Author Report Share Posted August 10, 2014 Miałem RK-12 przez rok, i również był on stalowy. Swoją drogą, w moim odczuciu była to bardzo fajna replika. Co się z nim stało po roku ?? - rozpadł się ? Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 Pojawił się na L85, i od tego czasu niechętnie sięgam po coś z kolbą. Z RK-12 nic się nie stało, sprzedałem go jako używaną replikę w bdb stanie. Nowy właściciel się nie odzywał po zakupie, więc podejrzewam że też nie dopatrzył się w replice żadnych uszkodzeń. Quote Link to post Share on other sites
MichailDG Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 Te modele, które podał Twój przedmówca są stalowe... Trzeba czytać a nie sugerować się różnej treści oznaczeniami. A dopisek "S" wcale nie oznacza, że cokolwiek związanego z repliką jest stalowe... Panie kolego,one są tylko po częśći stalowe,a nie całe.A ja chyba napisałem że wersje z dopiskiem S są stalowe całe,oprócz lufy,nieprawdaż?Trzeba czytać ;) @oliwerds0 Śmiało możesz brać,tak łatwo się nie rozpadnie. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 Niech będzie, mój błąd, zwracam honor :P Quote Link to post Share on other sites
oliwerds0 Posted August 10, 2014 Author Report Share Posted August 10, 2014 Panie kolego,one są tylko po częśći stalowe,a nie całe.A ja chyba napisałem że wersje z dopiskiem S są stalowe całe,oprócz lufy,nieprawdaż?Trzeba czytać :icon_wink: @oliwerds0 Śmiało możesz brać,tak łatwo się nie rozpadnie. Czyli mam brać tą RK-12 czy -02 a może -08S ??? Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 Masz już komplet faktów, kombinuj. Quote Link to post Share on other sites
pulsar Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 (edited) Sorry za odkopywanie tematu, ale chciałbym zwrócić uwagę na cytaty z opisu RK-12 z dwóch sklepów. Sklep na T. Korpus, pokrywa zamka, celownik przeziernikowy, osłabiacz podrzutu, osłona spustu, zatrzask pokrywy dekla, selektor, rura gazowa, zaczep pasa zostały zrobione ze stali. Sklep na G. Ze stali wykonano korpus, pokrywę komory zamkowej z zawiasem i szczerbinką, selektor trybu ognia oraz tłumik płomienia typu KFH. Zakładam, że opisy są zgodne z prawdą i obecnie sprzedawane RK-12 mają właściwie tylko lufę(razem z muszką zapewne) ze ZnAlu. Wychodzi zatem na to, że w nowych replikach BOYI litera S przestaje mieć znaczenie. Edited September 10, 2014 by pulsar Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 (edited) Masz rację, odkopałeś temat i nic nowego nie odkryłeś. Podstawa szczerbiny to nie to samo co szczerbina a już na pewno nie jest zawiasem pokrywy. Więc w dalszym ciągu w RK-12 czy też RK-01 z "S" czy też bez, mamy ze ZnAl'u podstawę muszki, podstawę szczerbiny, imitację suwadła. Zdziwiło mnie tylko, że Taiwangun napisał o stalowym selektorze, podejrzewam, że jest to błędna informacja i selektor nadal jest z gównolitu. Tyle ode mnie. Edited September 10, 2014 by rumak Quote Link to post Share on other sites
MichailDG Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Masz rację, odkopałeś temat i nic nowego nie odkryłeś. Podstawa szczerbiny to nie to samo co szczerbina a już na pewno nie jest zawiasem pokrywy. Więc w dalszym ciągu w RK-12 czy też RK-01 z "S" czy też bez, mamy ze ZnAl'u podstawę muszki, podstawę szczerbiny, imitację suwadła. Zdziwiło mnie tylko, że Taiwangun napisał o stalowym selektorze, podejrzewam, że jest to błędna informacja i selektor nadal jest z gównolitu. Tyle ode mnie. Ciekawe,bo w mojej erce jest stalowy selektor.RK-02.Jakiś lipny model chyba dostałem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts