Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Devilek - pytanie dotyczące repliki i ochrony oczu

Recommended Posts

Witam

Przede wszystkim chciałem powitać wszystkich.Jestem nowy i z tego wzgledu chiałbym prosic Was,bardziej doswiadczonych o pomoc prz "pierwszym razie" :icon_razz2:

Od dłuższego czasu czytam na temat ASG,ogladam filmy oraz prezentacje a to powoduje coraz to wiekszy metlik w mojej glowie.Jestem sprecyzowany co do tego co chce (armi USA,NS i USMC) ale nie potrafie w pelni zebrac wszystich gratow do kupy.Oto co mam w glowie i co chcialbym miec na star.Prosze o jasne opinie :icon_smile:

- gogle GFC Tactical

-umundurowanie ACU-ATC FG (nie moge znalesc pozadnego MARTAP-a)

-hełm Ultra lekka replika hełmu Spec-Ops MICH Mid-Cut - Foliage [8FIELDS]

-buty na tem moment mam Jungle wiec musza wystarczyc

-rękawiczki HDR Accuracy

-kamizelka CIRAS ACM jesli mi funduszy starczy badz znajdze uzywke

No i deser replika i tu się zaczyna problem bo mam ich trochę i nie wiem co bedzie najlepsza baza do pozniejszych ewentualnych modyfikacji:

-http://gunfire.pl/product-pol-1152204735-Replika-karabinka-Colt-M4-A1-RIS-WAR-INC.html

-http://gunfire.pl/product-pol-1152195067-Replika-karabinku-M804B2.html

-http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=11593&name=ASG_-_BT5_A5_-_Discoveryline_-_17274

-http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=11592&name=ASG_-_DLV36_-_Discoveryline_-_15257

-http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=11591&name=ASG_-_DS4_Carbine_-_Discoveryline_-_15256

-oraz jakies G36 lub Mp5

Mam ograniczony budrzet a lubie do wszystkiego podchodzic z glowa...Z checia tez spotkam sie z kims z Łodzi na naświetlenie tematu na "żywo"

Pozdrawiam i z gory dzieki za pochylenie sie nad moim tematem

Wydzieliłem Ci własny wątek. Buniek92

@up

Po pierwsze - gogle, które wybrałeś nie zapewniają ochrony przed kulką, więc do wymiany.

Po drugie - repliki, które podesłałeś nie są dobrej jakości. Jeśli interesujesz się armią amerykańską potrzebujesz eMki. Najtańszą sensowną jest replika eMki od Specna Arms. Musiałbyś jednak dołożyć trochę pieniędzy lub odłożyć na później kupno munduru, kamizelki i hełmu, które na początek są zbędnym wydatkiem.

Po trzecie - pierwszym zakupem, zanim zajmiesz się airsoftem, powinien być słownik. Twoje pisownia i błędy aż rażą.

Dzieki za wyjasnienie sytuacji gogli oraz eMki wezme to jak najbardziej pod uwage.A co do mojej pisowni to brak używania znaków polskiego alfabetu nie świadczy o tym iż ich nie znam,to po pierwsze.Po drugie uczę się dopiero fachowego nazewnictwa jeśli chodziło Ci o moją pisownię fachową.Po drugie piszę poprawinie stylistycznie no chyba,że jesteś profesorem języka polskiego to pewnie i coś wyłapiesz.A ortografia...no cóż nie za każdym razem chce mi się naciskać AltGr szczególnie,jeśli jestem w pracy.Więc dziękuję z całego serca za rady dotyczące mojego zapytania bo pomogą.Ale ortografia i stylistyka to moja sprawa.

Widzę,że jakoś źle ktoś odczytał to co napisałem...ok zacznę od początku.

Cześć :)

W nawiązaniu do mojego wcześniejszego pytania i jednocześnie odpowiedzi kolegi Polskiniko,że się tak pozwolę wyrazić chciałbym się Was spytać czy mając ok 350zł na replikę moglibyście mi w tym przedziale cenowym podrzucić coś ciekawego? Jeśli to oczywiście nie będzie problem...bo poważnie chcę w to wejść z w miarę porządnym sprzętem.

Pozdrawiam

gogle GFC Tactical NIE! NIE! NIE! Atestowana ochrona oczu to raptem 50zł. Na tym się nie oszczędza.

-umundurowanie ACU-ATC FG (nie moge znalesc pozadnego MARTAP-a) Chińskie kopie są chińskie. Proponuję kupić tańsze kontrakty. Demobile pękają w szwach od tanich, porządnych mundurów.

-hełm Ultra lekka replika hełmu Spec-Ops MICH Mid-Cut - Foliage [8FIELDS] Jeżeli nie grasz w CQB to zbędny wydatek.

-buty na tem moment mam Jungle wiec musza wystarczyc

-rękawiczki HDR Accuracy

-kamizelka CIRAS ACM jesli mi funduszy starczy badz znajdze uzywke Nie wiem do czego Ci ochrona balistyczna. Ponadto Cirasy nie są już modne od dwóch lat, teraz w modzie są Plate Carriery :icon_lol: Jeżeli nie robisz reko to też zbędny wydatek. W demobilach też dostaniesz dobre oporządzenie.

Co do pisowni, to koledzy zwrócili już uwagę.

Za 350 zł nie dostaniesz sensownej emki.

W tym przedziale cenowym to zostaje już wcześniej polecone G5 galaxy (mp5 K)

http://gunfire.pl/pr...un-replica.html

Albo AGM003 (Strzelba mosberg)

http://www.taiwangun...&campaign-id=19

wersja short

http://www.taiwangun...n-id=19<br />

(przeniesione z tematu , w którym kolega devilek szukał atencji)

Edited by soldium

Zamiast kasy na CIRAS-a (ok. 300 zł) i hełmu przeznacz to na reple- emke specna arms. To sensowne emki, co prawda coś trzeba w nich dłubnąć, ale oznaczenia i genialna buda w pełni rekompensują tą niedogodność ;)

Co do munduru- szukaj kontraktowych multikamów- widziałem kompletne (bluza+spodnie) za 150 zł. Z ochrony oczu poleciłbym uvexy ivo, ale jeżeli stylizujesz się na USMC, to weź gogle- lepiej wyglądają przy hełmie, który dokupisz.

A ja na start polecę podstawowy, najtańszy mundur - DPM lub Flecktarn. Dlaczego? Bo lepiej od początku mieć porządną replikę niż "porządny" mundur (piszę w cudzysłowie bo mundur to bardziej kwestia gustu). Stylizacje można zrobić bez problemu w przyszłości i łatwiej dokupić do niej "lepszy" mundur niż lepszą replikę bo lepsza replika to wydatek rzędu tysiaka, a nie stówki.

(...) A ortografia...no cóż nie za każdym razem chce mi się naciskać AltGr szczególnie,jeśli jestem w pracy.Więc dziękuję z całego serca za rady dotyczące mojego zapytania bo pomogą.Ale ortografia i stylistyka to moja sprawa.

Nie zupełnie. Jeśli piszesz do kogoś z prośbą o porady, to z samego szacunku i poczucia kultury pisz poprawnie, a ortografia to nie "Twoja sprawa", przeczytaj regulamin Forum... :icon_evil:

Jeśli chcesz bezpośrednich porad, skontaktuj się z B.A.T.. Ta grupa specjalizuje się w wybranej przez Ciebie stylizacji. :maniak_usmiech:

A ja na start polecę podstawowy, najtańszy mundur - DPM lub Flecktarn. (...)

Marek, Kolega chce "robić za Cham-erykanina", więc nie ma miejsca na Flecktarn ani DPM... :icon_confused:

Ps

Najtańsze okulary (przetestowane w naszym Teamie) masz tutaj W tym samym sklepie możesz poszukać mundurów.

Edited by Powała

Dziękuję za porady i wziąłem sobie do serca ortografię więc temat uważam osobiście za zakończony.Co do BAT-ów to pisałem do nich i zero odzewu. Zaczerpnąłem języka i podobno bardzo ciężko się z nimi skontaktować.Dziś będę miał spotkanie z kimś z innej grupy w Łodzi więc dowiem się tego i owego....

Co do mojego robienia za"Cham-erykanina" haha bardzo mi się podoba to słowo. Od zawsze ich wojsko,ubiór oraz broń bardziej mi się podobały niż np BW czy WP. Co do eMki to pójdę za rozumem i trochę odejmę z tego i dorzucę do niej bo warto...

Ja rozumiem, że Devilek chce wyglądać amerykańsko, ale trzeba zastanowić się nad priorytetami. Jeżeli priorytetem jest strzelanie, a nie wygląd to lepiej kupić porządną replikę niż pasujący stylizacyjnie mundur (a, może błędnie, zakładam, że skoro mówimy o stylizacji, a nie rekonstrukcji to strzelanie jest ważniejsze niż koszerny wygląd). Już pisałem dlaczego - kupno nowej, lepszej repliki to spore koszty. Odsprzedając używaną replikę troche sobie te koszty zmniejszymy, ale i tak będą większe niż kupno bardziej pasującego munduru (chyba, że szukamy mundurów "hi-endowych", renomowanych producentów).

Przykładowo: M4 SA - 860zł (pierwsza z brzegu Specna z GF), które potem sprzedamy za, powiedzmy, 600zł. M4 KWA - 890 (pierwsza z Googla na Taktycznym) + batka + ładowarka = 950-1100zł (zależy w głównej mierze od ładowarki). Czyli zmiana repliki będzie kosztowała jakieś 350-500zł, a zmiana munduru? Flecka czy DPMa kupimy za grosze, które co prawda już raczej nie wrócą, ale jest to wydatek rzędu 50zł. Nowy mundur, ten o którym Autor pisał w pierwszym poście, kosztuje 160zł. Wydatek na mundury wyniesie więc 210zł. Nikt mi nie wmówi, że Specna jest lepsza od KWA i nikt mi nie wmówi, że (350zł; 500zł) < 210zł.

Oczywiście, Autor zrobi co będzie chciał, ale kluczowa jest odpowiedź na dwa pytania - lepiej dobrze strzelać czy dobrze wyglądać? Na co pozwoli mu w niedalekiej przyszłości portfel?

Edytu: literówka, stylistyka.

Edited by MarekMac

MarekMac nie mogę nie przyznać Ci racji bo ją niewątpliwie masz.Oczywiście,że priorytetem jest strzelanie a nie wygląd.Po wszystkim co ostatnio czytam itd podejmę chyba decyzję i skupię się na poszukiwaniu repliki.Nie zapomnę oczywiście o bezpieczeństwie.Ale i tak nie będę miał więcej niż 500-600pln na replikę.Chciałbym zacząć od września już tak na poważnie i się do tego odpowiednio przygotować,dlatego też szukam najlepszej opcji.

Mega dzięki jesteście bardzo pomocni.Po wczorajszej rozmowie z dwoma przedstawicielami świata ASG z Łodzi już chyba mam klarowną sytuację co do mojej eMki... KARABIN M4A1 DE CAA

http://wmasg.pl/pl/news/show/363303

-zakochałem się w nim.Ok trochę to potrwa może miesiąc może dwa ale przekonał mnie jeden argument,że lepiej od razu mieć fun z tego z czym się lata niż kombinować i nie czieszyć się z pełnego aspektu ASG.Nomen omen bardzo dobry z niego sprzedawca :icon_wink:

Edited by Devilek