paciek1223 Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 (edited) Zepsuł mi się ostatnio hi-cap do mojej G5 firmy Galaxy, Cz te magazynki będą pasować? http://www.taiwangun...rapami-naboi-cm http://gunfire.pl/product-pol-1152191344-Magazynek-Hi-Cap-do-replik-z-serii-MP5.html I czy mogę się domagać od Taiwangun wymiany na nowy? Replikę kupiłem miesiąc temu,a okres gwarancji trwa 12 miesięcy, ale czy obejmuję też magazynki ? Edited August 13, 2014 by paciek1223 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 A jak się 'zepsuł'? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 14, 2014 Report Share Posted August 14, 2014 Obydwa mają wady i to poważne: - pierwszy potrafi się koszmarnie zacinać, - drugi jest niedostępny. Quote Link to post Share on other sites
paciek1223 Posted August 14, 2014 Author Report Share Posted August 14, 2014 Magazynek nie podaję kulek do repliki :/ Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 14, 2014 Report Share Posted August 14, 2014 A podkręciłeś go? Quote Link to post Share on other sites
paciek1223 Posted August 14, 2014 Author Report Share Posted August 14, 2014 Wsypuję kulki przez wieczko, i podkręcam, ale kulki nawet nie podchodzą pod otwór. Podkręciłem na max, więcej się nie da, kulek nie widać. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 14, 2014 Report Share Posted August 14, 2014 A ile tych kulek wsypałeś? Może za mało, a może przekręciłeś maga. Quote Link to post Share on other sites
paciek1223 Posted August 14, 2014 Author Report Share Posted August 14, 2014 Kulek wsypałem do pełna, jest możliwość (ale raczej mi się nie wydaję) że przekręciłem. Jeżeli tak, to da się to jakoś naprawić ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 14, 2014 Report Share Posted August 14, 2014 Mam dziwne wrażenie, że po prostu jesteś zielony i coś źle robiłeś bądź robisz. Daj komuś doświadczonemu. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted August 14, 2014 Report Share Posted August 14, 2014 Quote Link to post Share on other sites
paciek1223 Posted August 14, 2014 Author Report Share Posted August 14, 2014 Lesio masz rację, przyniosę to na najbliższą strzelankę, i się zobaczy :) Quote Link to post Share on other sites
paciek1223 Posted August 15, 2014 Author Report Share Posted August 15, 2014 Kolega rozłożył, coś tam porobił i działa :) Temat do zamknięcia Quote Link to post Share on other sites
Mikolajski Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 Miałem podobny problem z magiem od Galaxy, kółko podkręcania hi-capa nie przenosiło obrotów na zębatkę z tej samej osi. Coś tam sie pogruchotało w drobny mak- wciąłem i wyszlifowałem milimetr w obudowie hi-capa, w ten sposób podkręcam kulki bezpośrednio. Quote Link to post Share on other sites
Pumpek Posted June 5, 2015 Report Share Posted June 5, 2015 Ja kupiłem w niedzielę na GF we wtorek mi przyszła replika... Mam wrażenie, że oba magazynki w zestawie źle podają kulki. Jest jakaś możliwość potwierdzenia mojej teorii? Chodzi o to, że replika wypluwa co drugą kulkę, czasami potrafią wylecieć z lufy dwie kulki. Hop up nie jest podkręcony. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 5, 2015 Report Share Posted June 5, 2015 A jakich kulek używasz? Quote Link to post Share on other sites
Pumpek Posted June 5, 2015 Report Share Posted June 5, 2015 (edited) zostało mi ostatnich kilka sztuk rocketsów platinium i trochę blasterów bio. na jednych i drugich to samo Edited June 5, 2015 by Pumpek Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 5, 2015 Report Share Posted June 5, 2015 Rocketsy to zło. Blasterów nie ocenie, ale możliwe, ze winne są badziewne kulki. Winny też może być hopek - kulki mogą się na nim blokować. Quote Link to post Share on other sites
Pumpek Posted June 5, 2015 Report Share Posted June 5, 2015 ok kupię na dniach G&G 0,2 i zobaczę co będzie się działo. Hopupa nie podkręcałem nic, a nic. Quote Link to post Share on other sites
Pumpek Posted June 5, 2015 Report Share Posted June 5, 2015 Istnieje jakiś sposób by sprawdzić czy to wina gumki? Quote Link to post Share on other sites
Pumpek Posted June 5, 2015 Report Share Posted June 5, 2015 (edited) Sprawa wygląda tak. Jeśli wrzucam kulkę do lufy nie dochodzi do tłoka tylko muszę ją dopchnąć. Nawet jeśli dopchnę kulka nie wyleci po oddaniu strzału tylko zatrzymuje się w połowie. To samo jest jak kulkę wrzucę do komory. Muszę ją dopchnąć. Czy wystarczy, że zmienię gumkę i będzie wszystko ok? Sorka za post pod postem ale nie mogę edytować poprzednich postów. Edited June 5, 2015 by Pumpek Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted August 27, 2015 Report Share Posted August 27, 2015 Czy ktos uzywal magazynkow midow firmy battleaxe do mp5 pdw galaxy? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts