paweeelooo Posted August 19, 2014 Author Report Share Posted August 19, 2014 Dzięki. Poszukam tego tematu. Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 Bojec jest wykonany zdecydowanie lepiej, niż JG,czy cyma. Posiada lepsze osadzenie lufy zewnętrznej, funkcjonalny zrzut napiętej sprężyny,oraz system szybkiej wymiany sprężyny. Do tego masz mikrostyk,zamiast kostki stykowej. Ostra gieta nie jest z absu. Jest to wzmacniany kompozyt różnymi włóknami. Nie można tego nawet porównać do abs. Nie mniej jedyną wadą tej repliki jest to,że chińczyk ją źle poskładał. Wystarczy od nowa złożyć gb, ewentualnie wymienić tłok czy też zębatki I cieszyć nieźle strzelającą I niezawodną repliką. Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 Boyi po przeglądzie (koszt ~100) kładzie swoich chińskich rywali na ziemię i kopie do nieprzytomności. Bez przeglądu możesz od razu rzeźbić mu trumnę, bo wysiądzie migiem. Link to post Share on other sites
Powała Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 (edited) OK, poddaję się. :bialaflaga: Jednak jeśli ktoś nie posiada zdolności serwisanta, to rozebranie i ponowne złożenie repliki może go kosztować więcej niż to warto. :icon_confused3: Edited August 19, 2014 by Powała Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 Ja u mojego lokalnego serwisanta za podkładkowanie, smarowanie, wymianę kabli (kable i wtyki w cenie) i kilku innych części, dałem 80zł. Czyli zrobienie sobie bardzo fajnej repliki nie jest wcale takie drogie. Link to post Share on other sites
Powała Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 Czytając kilka opinii na temat G36 od BOYI, wywnioskowałem, że nie są tak dobre jak AK z tejże firmy. Stąd moja opinia. Jak dotąd z Giet najlepsze opinie zbierała Cyma. Osobiście używałem JG i nie miałem zastrzeżeń. Jeśli się pomyliłem to przepraszam. :icon_cry: Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 No i masz rację. Gieta Boyi o ile nie dostanie nowych łożysk, smarów i podkładkowania, jest niezdatna do użytku. Po remoncie sytuacja obraca się o 180 stopni. Link to post Share on other sites
paweeelooo Posted August 19, 2014 Author Report Share Posted August 19, 2014 Dzięki za odpowiedzi. Na pewno się do nich dostosuję :D Link to post Share on other sites
Powała Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 (edited) Czytając kilka opinii na temat G36 od BOYI, wywnioskowałem, że nie są tak dobre jak AK z tejże firmy. Stąd moja opinia. Jak dotąd z Giet najlepsze opinie zbierała Cyma. Osobiście używałem JG i nie miałem zastrzeżeń. Jeśli się pomyliłem to przepraszam. :icon_cry: No i masz rację. Gieta Boyi o ile nie dostanie nowych łożysk, smarów i podkładkowania, jest niezdatna do użytku. Po remoncie sytuacja obraca się o 180 stopni. Omijaj giety boyia szerokim łukiem. Kupuj platforme AK. Seria RK boyca jest naprawde ok. Cyme tez mozna brać. (Podkreślenie moje). Paweeelooo, wnioski wyciągnij sam. Edited August 20, 2014 by Powała Link to post Share on other sites
paweeelooo Posted August 20, 2014 Author Report Share Posted August 20, 2014 Dzięki Powała. Jednak wcześniej doszliśmy z kolegą, że jednak wolimy RK-05, niż G36. Czy do niego kulki 0.25 P&J są dobre ? Link to post Share on other sites
Powała Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 (edited) Dobry wybór repliki... :maniak_OK: P&J to syf... :maniak_zle: Zamówcie sobie 5,95, lub G&G. Z dostępnych u KRAKMANÓW, w ostateczności mogą być Guarder. Chodzi o dobrą strukturę kulki, dobrze wykonane mają stabilną, powtarzalną trajektorię lotu, tanie niestety latają tam gdzie same sobie chcą. :icon_confused: Edited August 20, 2014 by Powała Link to post Share on other sites
paweeelooo Posted August 20, 2014 Author Report Share Posted August 20, 2014 Dzięki. G&G niestety nie ma na TaiwanGun, a tylko z tamtego sklepu chcę zamawiać. Link to post Share on other sites
Powała Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 To bierz GUARDER-y 0,23g lub 0,25g. To są kulki jeszcze na niezłym poziomie, choć nie najwyższa półka. Odpuść sobie nawet myśli o P&J... :maniak_zle: Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 Guardery to też się robi już szajs. Tylko G&G=5,95. Link to post Share on other sites
Powała Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 (edited) Twierdzę to samo, ale to wybór ostateczny. Na bezrybiu i rak ryba i tak GUARDER lepszy od P&J... :icon_confused: Ps Pomyśleliście o dobrych okularach? Na TajwanGunie nie ma przyzwoitych i tak będziecie musieli skorzystać z innego sklepu. Edited August 20, 2014 by Powała Link to post Share on other sites
paweeelooo Posted August 20, 2014 Author Report Share Posted August 20, 2014 Odwiedzę sklep Militaria w mieście. Oni tam powinni mieć taki sprzęt. Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 W tym sklepie typu "wszystko, ale nic porządnie" twierdzą, że w airsoftcie nie ma cięższych kulek niż 0,28g... Nawet gdyby mieli cokolwiek czym da się zasypać magazynek to z marzą 500% lub większą. Link to post Share on other sites
paweeelooo Posted August 25, 2014 Author Report Share Posted August 25, 2014 (edited) Przecena RK-10S, opłaca się ? RK-05 chcę kupić, ale przecenili RK-10S, co wy na to ? http://www.taiwangun.com/rk-10s-boyi?from=listing&campaign-id=14 Edited August 25, 2014 by paweeelooo Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 25, 2014 Report Share Posted August 25, 2014 W środku mają to samo więc bierz tego, który jest wg Ciebie ładniejszy, bardziej funkcjonalny czy też tańszy. Link to post Share on other sites
paweeelooo Posted August 25, 2014 Author Report Share Posted August 25, 2014 To jednak zostaję przy RK-05. Czy ta szyna będzie do niego pasowała? http://www.taiwangun.com/szyna-montazowa-do-ak-acm-2?from=listing&campaign-id=14 Link to post Share on other sites
Attero Posted August 25, 2014 Report Share Posted August 25, 2014 (edited) Będzie pasować. Zerknijcie może tutaj: http://blacksword.pl...ka-RK-01-W.html jak piszesz że macie 15-16 lat, to AKSu może być dla was wygodniejsze. Sam zaczynałem w wieku 16 lat i żałuję że od tej repliki nie zacząłem, tylko od wielkiego wiosła jakim jest M16 od Boyi. RK od Boyi mają, ochronę oczu mają (Peltory), kulki G&G mają. Dodatkowo możecie skorzystać z promocji "Lajkujesz - negocjujesz" (do doczytania na stronie sklepu) Edited August 25, 2014 by Attero Link to post Share on other sites
paweeelooo Posted August 25, 2014 Author Report Share Posted August 25, 2014 Dzięki. Link to post Share on other sites
Powała Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 (edited) Attero ma rację, warto Go posłuchać. Do tego we wskazanym przez Niego sklepie, większość produktów jest tańszych o kilka zł niż w Gunfire. Edited August 26, 2014 by Powała Link to post Share on other sites
paweeelooo Posted August 26, 2014 Author Report Share Posted August 26, 2014 Zamawiam jednak w TaiwanGunie. Chyba, żeby poczekać na jakieś ciekawe promocje w taiwangunie. Link to post Share on other sites
Attero Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Na to bym nie liczył :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts