Craftwing Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 Na początek, jako że jestem nowy, witam wszystkich bardzo serdecznie. Chciałbym prosić o pomoc w wyborze jednej z dwóch replik: 1) http://zbrojownia.li...roducts_id=1472 2) http://zbrojownia.li...roducts_id=1778 Proszę o niepisanie odpowiedzi typu "kup agm'a ", zadecydowałem, że moją pierwszą repliką będzie jedna z tych dwóch. W przypadku pierwszej, czy dobrym pomysłem byłoby skrócenie sprężyny (lub kupienie na taiwangunie wersji słabszej) w celu wydłużenia żywotności? Z góry dziękuję za wszelką pomoc :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 Proszę o niepisanie odpowiedzi typu "kup agm'a ", zadecydowałem, że moją pierwszą repliką będzie jedna z tych dwóch. W przypadku pierwszej, czy dobrym pomysłem byłoby skrócenie sprężyny (lub kupienie na taiwangunie wersji słabszej) w celu wydłużenia żywotności? UWAGA! Z racji mocnej sprężyny, na replikę udzielamy wyłącznie gwarancji rozruchowej. Pytasz bo przejmujesz się tym tekstem? Quote Link to post Share on other sites
Craftwing Posted August 19, 2014 Author Report Share Posted August 19, 2014 Pytasz bo przejmujesz się tym tekstem? Nie, po prostu chciałbym, żeby replika mi posłużyła przez dłuższy czas, dopóki nie będę miał funduszy, żeby kupić elektryka I klasy :) Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 Sam piszesz że jesteś nowy, więc posłuchaj rady trochę bardziej doświadczonych kolegów. Najpierw określ swój budżet, potem gdzie chcesz się strzelać. Pierwsza replika to dla mnie nieporozumienie. Drugą sam mam w wersji bezkolbowej, świetna sprawa do cqb, ale do lasu się nie nadaje. Zastanów się czy chcesz wydać na sprężynową replikę 200 zł. AGM jest polecany ponieważ jest tani, kupujesz replikę za 50 zł i już możesz się bawić, zabierając kasę na elektryka. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 (edited) Dodam, że obydwie podlinkowane repliki są niedostępne... Nie warto wydawać tyle kasy na te repliki, na prawdę lepiej kupić replikę Mosberga 500. Na pewno posłuży Ci zanim uskładasz na dobrą replikę elektryczną, a nawet jeśli "padnie", to wydatek niewielki. Ps Wybrane przez Ciebie repliki, co najwyżej dorównują jakością AGM-owi, a cenowo przekraczają dwukrotnie. Przemyśl dobre rady. Edited August 20, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
SaintPierre Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 Chce DE niech bierze DE, co mu wciskacie AGM. DE się rozsypuje od samego patrzenia ale fakt, wygląda lepiej od AGM. Quote Link to post Share on other sites
Craftwing Posted August 20, 2014 Author Report Share Posted August 20, 2014 Wybrane przez Ciebie repliki, co najwyżej dorównują jakością AGM-owi, a cenowo przekraczają dwukrotnie. Przemyśl dobre rady. W sumie, po dłuższych przemyśleniach, jednak kupię AGM'a. Czytałem trochę temat o nim, słyszałem, że jest wytrzymały, poza tym, tak jak mówicie, tani. Dziękuję za odwrócenie mnie od popełnienia błędu :) Temat uważam za zamknięty. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts