bbandi Posted September 3, 2014 Report Share Posted September 3, 2014 (edited) Witam Mam takie małe pytanie - czy naładowaną baterię LiPo mogę przechowywać na dłużej podłączoną w replice? czy powinno się ją podłączać dopiero przed strzelaniem?. Edited September 3, 2014 by bbandi Link to post Share on other sites
samael16 Posted September 3, 2014 Report Share Posted September 3, 2014 Jest mosfet czy nie? Przeanalizuj schemat elektryczny repliki i sam odpowiedz sobie na to pytanie. Link to post Share on other sites
bbandi Posted September 3, 2014 Author Report Share Posted September 3, 2014 Nie wiem bo się nie znam za bardzo ale chodzi o G36C firmy Boyi. Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted September 3, 2014 Report Share Posted September 3, 2014 Ogólnie lepiej nie- userowi Nitro spalił się mosfet i jego repla przez 5 min. waliła ogniem ciągłym (pękł mu szkielet i sprężyna). Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted September 3, 2014 Report Share Posted September 3, 2014 (edited) Obwód masz zamknięty dopiero przy złączeniu się styków . Teraz wystarczy minimalna wiedza żeby ogarnąć, że skoro obwód otwarty to prąd nie popłynie i nie ma to wpływu na baterię :P Ale chyba jednak lepiej po imprezie wyciągnąć baterię, sprawdzić napięcie, ewentualnie doładować i zostawić. Aż tyle czasu ii energii to nie wymaga żeby nie opłacało się wyciągać :P Edited September 3, 2014 by a5d4f1 Link to post Share on other sites
bbandi Posted September 3, 2014 Author Report Share Posted September 3, 2014 Dzięki za odpowiedzi - więc będę sobie baterie podpinał przed strzelaniem. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts