lukx Posted September 5, 2014 Report Share Posted September 5, 2014 Szukam i nie mogę nigdzie znaleźć Magpul RVG. Spotkał gdzieś w polskim sklepie czarna wersje? Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted September 5, 2014 Report Share Posted September 5, 2014 Od dawna niet, albo usa albo pisz do dystrybutora, lub wybierz mniej lansiarską firmę jak np fab defence itp. Quote Link to post Share on other sites
lukx Posted September 5, 2014 Author Report Share Posted September 5, 2014 (edited) ni chciałem lansu tylko czytałem pochlebne opinie i stad to chciałem ale jestem otwarty na inne propozycje. Larue najlepsze ale cos w przystepniejszej cenie chcialem. Edited September 5, 2014 by lukx Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted September 5, 2014 Report Share Posted September 5, 2014 Chcesz na ostrą czy na plastikową zabawkę, jak na zabawkę na plastikowe kulki to bierz kopie taniej, szybciej i a komfort ten sam, jak będą nadlewki to papier ścierny i za ojczyznę. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 Chce kupić oryginał, polecać mu kopię... Kopia zawsze będzie gorsza, brzydsza, miała więcej problemów itd. itp. Jak masz kasę i dostęp do oryginału, to bierz śmiało, warto. I nie słuchaj, że "oymgy jaki debil, kupił oryginał a ja swojego acma za połowę ceny dostałem", bo jednak ta cena skądś się musi brać. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 Alexanderexis jak by się pytał o replikę gazową to bym mu polecił tylko japończyka, tak samo jak Tobie szkielet CNC jako najwytrzymalszy. Kopie magpulla nie są złe a przynajmniej jeśli chodzi o chwyty kątowe mam 2 sztuki i jeden jest na ostrym akm a drugi na replice asg i oba działają i śmiem wątpić czy będzie aż taka różnica, ale pomimo wszystko chciałbym dostać w łapki oryginalnego magpula kątowego na porównanie. A co do prostego chwytu cóż jeśli kopie zamontuje na ostrym to się rozleci, w przypadku asg małe szansie. Jeśli faktycznie chce kupić prawdziwego magpulla to już dawno trzyma się z dala od polski i sobie go zamówił od jankesów. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 Mam kopię bodajże Elemnta AFG Magpula, kolega miał oryginał. Różnicy wielkiej nie było widać. Mam zamontowane na AKMS (broń palna) kolega miał na MR223 (H&K 416; broń palna), wystrzeliłem już mając zamontowany ten chwyt jakieś 2,5 - 3 tysiące naboi. Mam też RVG - niestety kupiony już z trzeciej ręki - ciężko było powiedzieć nawet poprzedniemu właścicielowi czy to kopia czy oryginał, ale miał też na broni palnej zamontowane. Od jednego kolegi, który pracuje w sklepie militarnym (nie będę robił reklamy) dowiedziałem się, że kopie jak i oryginały były klepane w tej samej fabryce - ile w tym prawdy to nie wiem, ale jakoś wielkiej różnicy nie widzę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts