zia Posted August 4, 2005 Report Share Posted August 4, 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59518054 Do FAMASA to trochę podobne choć neico krzywe, ktoś to posiada ? Planuję to jako ozdobą na ścianę raczej, ale może ma ktoś i może zrecenzować pod względem wytrzymałości i detali ? Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted August 4, 2005 Report Share Posted August 4, 2005 dlaczego dales ten topic do elektrycznych akurat ?? nie pisze tam nigdzie ze jest to elektryczny model wiec moze byc to tez model sprezynowy :] ( bo z tego co widze ze pisze tylko ze ejst ogien pojedynczy wiec raczej sprezynowiec to jest ) , ale fajny nawet z wygladu jesli to jest elektryczny wezme go na probe zeby zobaczyc osiagi jego i parametry zeby opisac je na wmasg :) wiec tzreby sie jakos tego dowiedziec pozdro Quote Link to post Share on other sites
zia Posted August 4, 2005 Author Report Share Posted August 4, 2005 Przepraszam, zasugerowałem się ceną zbliżona raczej do "pseudoAEGów", bo jak na springa jest dośc znaczna ( zapewne bo nowość ). Do FAMASA zawsze miałem słabość, więc ten pewnie gdy tylko stanieje to zawiśnie kiedys na mojej ścianie obok L85. Detale na pierwszy rzut oka są .. powiedzmy.. umowne. Quote Link to post Share on other sites
Witos Posted August 4, 2005 Report Share Posted August 4, 2005 Jak ktoś kupi, to niech opisze te wszystkie "bajerki", typu kolimator, bo się zastanawiam, czy można by było to przenieść do aega Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted August 4, 2005 Report Share Posted August 4, 2005 Te bajerki sa pewnie takie jak w kazdej replice tego typu, czyli do d...y. Sam widzialem kolimator i laser od g36c, zadnych regulacji, a laser swieci krzywo. Pozdrawiam!! Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted August 4, 2005 Report Share Posted August 4, 2005 Lufa to tam najprostsza nie jest :wink: Quote Link to post Share on other sites
kulikson Posted August 4, 2005 Report Share Posted August 4, 2005 Może ta lufa jest po to tak wygięta,żeby kulka doleciała chociaż na ten 15 metr lekkim lobem:) Quote Link to post Share on other sites
kluchu Posted August 4, 2005 Report Share Posted August 4, 2005 moim zdaniem to lufę wygięli, żeby laser świecił mniejwięcej tam, gdzie leci kulka :) Quote Link to post Share on other sites
zia Posted August 4, 2005 Author Report Share Posted August 4, 2005 to się wkrótce okaże, pseudoFAMAs zamówiony Quote Link to post Share on other sites
PONS Posted August 6, 2005 Report Share Posted August 6, 2005 Można już poniżej 100 zejść na alle... Są już za 79 zeta Quote Link to post Share on other sites
R-TOOR Posted August 9, 2005 Report Share Posted August 9, 2005 zia widzę że równierz lubisz karabiny w układzie bullpup :D jak Famas, L85. Mama prośbę. Jak przyjdzie ci ten Famas, opisz go tutaj jak najdokładniej, zamieść zdjęcia. Bardzo mnie interesuje wykonanie tej repliki. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
NFZ Miro Posted August 11, 2005 Report Share Posted August 11, 2005 Mam pytanie,czy nakładka na komore nabojową jest zdejmowana czy na stałe.Dlatego pytam ,ponieważ zgubiłem taką w swoim aegu. Jakby komuś szlak trafił karabin moge od niego kupic tą pokrywke :D Oczywiście za rozsądną cene!! Quote Link to post Share on other sites
mullin Posted August 14, 2005 Report Share Posted August 14, 2005 a czy wy też macie wrażenie że to coś jest krzywe niczym świńska kita?? Quote Link to post Share on other sites
Leff Posted August 14, 2005 Report Share Posted August 14, 2005 to tak naprawde chyba na tym zdjeciu jest krzywe bo na zdjeciach z airsoftguns.pl jest proste :wink: Quote Link to post Share on other sites
kulikson Posted August 14, 2005 Report Share Posted August 14, 2005 Zia masz juz tego famasa? Quote Link to post Share on other sites
MAR Posted August 17, 2005 Report Share Posted August 17, 2005 hej....wczoraj "przyszedł" do mojego kolegi... wygląda nieźle jak na tą cenę, co mnie zddziwiło jest cały matowy :wink: . co do osiągów to jeszcze nie jestem w stanie powiedzieć ponieważ dali chyba za lekkie kulki. Ale dziś jade do niego z cięższymi ...Aha i oczywiście porobie mu zdjęcia i powiem koledze zeby je zamieścił na jakimś sewrerze bo ja nie potrafię. czekajcie cierpliwie. Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted October 2, 2005 Report Share Posted October 2, 2005 Ma zamiar wogóle ktoś to opisać czy temat można wyrzucić. Bo jakby nie patrzeć nie ma ani jednego posta wnoszącego cokolwiek nowego do tematu - nikt nie opisał "repliki" mimo że kupiło ją kilka osób. Czyżby aż takie lenistwo zagościło w umysłach naszych drogich maniaków? Czy mi się tylko wydaje... hej....wczoraj "przyszedł" do mojego kolegi... wygląda nieźle jak na tą cenę, co mnie zddziwiło jest cały matowy . co do osiągów to jeszcze nie jestem w stanie powiedzieć ponieważ dali chyba za lekkie kulki. Ale dziś jade do niego z cięższymi ...Aha i oczywiście porobie mu zdjęcia i powiem koledze zeby je zamieścił na jakimś sewrerze bo ja nie potrafię. czekajcie cierpliwie. Ładne mi wczoraj - PÓŁTOREJ MIESIĄCA TEMU!!!! :evil: :evil: :evil: Ja osobiście już nie czekam na żaden opis ale jak zauważyłem to kilka innycj osób czeka. Pozdrawiam PS: Jeżeli mod uzna że mój post nie wnosi nic do tematu to proponuje usunięcie całego topicu bo nic nowego nie wniesiono. Dziękuje. Quote Link to post Share on other sites
Kinko Posted October 2, 2005 Report Share Posted October 2, 2005 Famas strzela bardzo dobrze, tydzień temu na strzelance ktoś chyba takiego miał, wali celnie na 20-25 m. Wygląda jak wygląda, ale za taką cene to się opłaca. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
arch deluxe Posted October 8, 2005 Report Share Posted October 8, 2005 sorry, napisze ktoś wreszcie recenzję dla tego guna ? Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted October 11, 2005 Report Share Posted October 11, 2005 http://www.airsoftguns.pl/?v=137& ten wyglada duzo lepiej od tego krzywego fiuta co podaliscie no i cena nawet kuszaca,chyba go sobie sprawie ot tak.Tylko ze nikt o nim nie pisal a ciezki jest los krolika doswiadczalnego i wolalbym nim nie byc :wink: Quote Link to post Share on other sites
MartEEnez Posted October 11, 2005 Report Share Posted October 11, 2005 Link nie bangla :D A co do Famaska z Allegro i z Airszitguns - toc to jedno i to samo ;) Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted October 11, 2005 Report Share Posted October 11, 2005 W dzialne karabiny,pierwszy od gory za 99zl Quote Link to post Share on other sites
ac1987 Posted October 17, 2005 Report Share Posted October 17, 2005 Mamy jednego takiego u siebie. Co jak co ale wygladem na bank odstawia wszystkie tanie repliki w tyle. W dodatku zwarta i solidna konstrukcja, matowy ABS sprawia wrazenie porzadnego. Dosyc ciezki na stocku, co nas zdziwiło.Przeładowanie jest bardzo wygodne i lekkie i mozna to robic praktycznie jednym palcem. Magazynek ładuje sie podobnie jak w AEGu , tzn trzeba nosic ze soba takie kije :(. Miesci za to w praktyce 45 kulek i nic sie nie wysypie. Zasieg nie jest powalajacy, od 3-5m dalej od stockowego taniego M4. HU najprawdopodobniej nie ma albo jest bardzo słaby. Do tego metalowe tylne zaczepy taktyczne i metalowa nakretka w srodku nakrecanej lufy.Wogole replika jest wywazona i kozacko sie ją trzyma w polaczeniu z kozackim wygladem. Oczywiscie regulowana muszka i szczerbina. Na 100% najlepsza tania replika. Czas pokaze jak z zywotnoscia. Quote Link to post Share on other sites
mig Posted October 17, 2005 Report Share Posted October 17, 2005 Myślę że teraz nie ma sensu kupować tego FAMASA by chińczyki. Przecież od kilku dni dostępny jest po na prawdę niewiele wyższej cenie FAMAS z CG... Na 100% jest lepszy we wszystkich aspektach od tego chinola. Moim skromnym zdaniem kupowanie w takiej sytuacji pseudo FAMASA na allegro jest krokiem co najmniej nieprzemyślanym ;) pozdro Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted October 17, 2005 Report Share Posted October 17, 2005 Ok kupilem,zapomnialem wczesniej powiedziec ze to czy bedzie strzelal czy nie mam serdecznie gdzies bo nie taki bedzie jego cel...jest ciezki,lady i ma wszystko czego oczekiwalem takze nie zawiodlem sie ale jeszce raz podkreslam ze mowie tylko o wygladzie gdyz do strzelania to on mi nie potrzebny :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts