JunglerMan Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 Hahaha! Padłem panie fizyku od siedmu boleści.... XD EMCET PRIV. Sorry za offtop. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 (edited) A proszę poniżej: Chyba więcej nie trzeba tłumaczyć. No i? Energia jest stała bo generuje ją replika, a nie kulka. Czyli im cieższa kulka tym wolniej leci, ale energia jest prawie taka sama* - nieważne czy użyjemy kulek 0,00000000000000001g czy 10g. * istnieją niewielkie odchyły zależna od wagi, ale są to bardzo małe wartości Edited September 26, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
Viader Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 Masz rację, najlepiej zacznijmy używać cegłówek, bo aerodynamika to też czary :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 (edited) To wyjaśnij mi, dlaczego kulka 0,2g ma większą prędkość od kulki 0,4g wystrzelonej z tej samej repliki? Edited September 26, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 @Viader w regulaminie działu jest jasno napisane, że udzielać pomocy mogą tylko osoby mające wystarczającą wiedzę. Daruj sobie te dywagacje. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 Ktoś tu nie słyszał o zasadzie zachowania energii... No chyba że kulki 0,25+ jej nadmiar oddają jako cieplną lub świetlną :P Ciekawe jak wygląda sprawdzanie przed strzelanką. Wchodzi snajper 600fps. Stawiacie mu warunek max 0,25 albo go nie wpuszczacie? gościa z cymoglockiem który przypadkiem musi używać 0,28 gonicie kijem? Quote Link to post Share on other sites
Viader Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 (edited) Ok. Sorki. Ale dostało mi się za przedstawienie mojej sytuacji z okularami. P.S. Co do energii mieliście rację i zwracam honor. Człowiek się uczy całe życie. P.S.2. Na CQB raczej nie ma 600fps. Edited September 26, 2014 by Viader Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 P.S.2. Na CQB raczej nie ma 600fps. Hehe, mało widziałeś ;) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 27, 2014 Report Share Posted September 27, 2014 P.S. Co do energii mieliście rację i zwracam honor. Człowiek się uczy całe życie. A nie lepiej zamiast zwracać honory pouczyć się trochę, bo jeden ma problemy z pisaniem po waszemu, a drugi daje popisy fizyki alternatywnej. A co do okularków to zamiast kombinować i wyważać otwarte drzwi lepiej troszkę poszukać i poczytać.Przecież wszystkie sensowne propozycje są doskonale opisane na forum. Quote Link to post Share on other sites
luko7269 Posted September 27, 2014 Author Report Share Posted September 27, 2014 Co do repliki zmieniłem nieco swój typ.Padło na G36 ( JG0738). Dlaczego? Mimo wszystko wolę produkcje zachodnią , niż Rosyjskie AK.Jest bardziej uniwersalna i według mnie ładniejsza. W poniedziałek podjadę do Słupska w celu jej zakupu. Co do ochrony oczów nadal myślę... Te gogle co podałem normę niby mają, ale może rzeczywiście lepiej wyrzucić te parę złotych i zakupić okulary już sprawdzone... Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za pomocne rady. Łukasz Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 27, 2014 Report Share Posted September 27, 2014 Luko trzeci raz nie będę upominał. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 (...) może rzeczywiście lepiej wyrzucić te parę złotych i zakupić okulary już sprawdzone... To nie wyrzucone pieniądze, to dobra inwestycja, oczy nie odrastają... Quote Link to post Share on other sites
luko7269 Posted September 29, 2014 Author Report Share Posted September 29, 2014 Zakupy zrobione. Kupiłem JG0738. Do tego kupiłem okulary bolle. Całość zakupiona w Słupsku od ręki. Pozdrawiam Ł. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts