skrent Posted September 25, 2014 Report Share Posted September 25, 2014 Witam. Od wczoraj jestem posiadaczem repliki Vintorez od G&G. Replika przyjechała do mnie w ładnym dobrze zabezpieczonym pudełku (wzorowana na walizkę transportową bądz kejs (jest rączka ;) )). Razem z repliką otrzymujemy: -2x bateria Li-Pol 11.1v 1000mAh 20c -Ładowarę z balanserem + zasilacz+ adapter do baterii -przejściówkę by zamontować zwykły akumulator (najlepiej coś typu stick). Po replice czujemy że to nie jest zabaweczka (około 3,5kg - bez lunety).Częsci dobrze spasowane , jedynie przedni chwyt ma minimalne luzy. Body GSS wykonane jest ze stopu aluminium (aluminium 6061(gunfire.pl)), cały tłumik i pokrywa zamka wykonany jest ze stopu stali i kolba oczywiście drewniana. Zdjęcia dodam jutro. Pytanie do użytkowników czy magazynku od LCT kompatybilne są z repliką GSS ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 25, 2014 Report Share Posted September 25, 2014 Wielka szkoda, że lufa jest nieosiowa... Dlaczego zostało to tak zrobione? Quote Link to post Share on other sites
skrent Posted September 25, 2014 Author Report Share Posted September 25, 2014 (edited) Pod lufą mieści się akumulator. Edited October 11, 2014 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted September 25, 2014 Report Share Posted September 25, 2014 W wałku od LCT akumulator też jest w atrapie tłumika a jakoś dali radę zrobić osiową lufę. Quote Link to post Share on other sites
Mariusz-BRT Posted October 16, 2014 Report Share Posted October 16, 2014 Skrent, napisz coś proszę o tej replice (jak się sprawuje, jaka celność itp.). Też jestem zainteresowny tym, jakie magi do niego pasują. Niech się ktoś odezwie, nie wierzę że jedna osoba jedynie go kupiła ;) Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted October 16, 2014 Report Share Posted October 16, 2014 Pytanie do użytkowników czy magazynku od LCT kompatybilne są z repliką GSS ? Nie są. Quote Link to post Share on other sites
skrent Posted October 17, 2014 Author Report Share Posted October 17, 2014 Aktualnie czekam aż replika wróci z serwisu (Jakaś wada fabryczna - chyba). Magazynki od LCT nie będą pasować gdyż gss ma układ elektroniczny który nie pozwala strzelić bez podpiętego magazynka(W gnieździe jest specjalny przełącznik który dociska magazynek). Pisałem do G&G czy zamierzają wypuszczać do tej repliki magazynki low i mid cap , w odpowiedzi poinformowano mnie że magazynki są na etapie projektu... Jeszcze nie wiem jak replika stoi z zasięgiem gdyż w mojej replice kulki ostro skręcały w prawo mimo poprawiania gumki hopup. Jedynie co w tej chwili mogę napisać o wrażeniach ze strzelania ,to bardzo szybka reakcja na spust. EDIT: Replika wróciłą już dosyc dawno z serwisu, lecz dopiero dzisiaj miałem czas przestrzeać w terenie. W skrócie , replika po powrocie z serwizu przez chwilą (krótką) strzelała - tor lotu kulki w miarę normalny (Nowa gumka HopUp) natomiast po kilku chwilach wystapił problem z podawaniem kulek. VSS nie podawał praktycznie kulek , po oględzinach na "oko" stawiam na złą pracę dyszy. W poniedziałem wysyłam repliką do reklamacji (drugi raz). Osobiście jestem juz zawiedzony na replice , oczekiwałem dobrze wygladającej , normalnie strzelającej repliki z kilkoma bajerami (Wbudowany mosfet , dodatkowe baterie itp.) , lecz jak na razie mam tylko dobrze wygladającą repliką i nie stzrelającą. Czy ktoś miał podobne problemy czy tylko mój egzemplarz jest wadliwy. Quote Link to post Share on other sites
ThePesH Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Kilka słów odemnie na temat Wintoreza ; http://gearinferno.eu/pl/gg-gss-wss-wintorez-from-gunfire-with-love/ Quote Link to post Share on other sites
Dawcio1pl Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 Może ktoś już powiedzieć jak to wygląda w teraz, po dłuższym czasie użytkowania? Warto wydawać kasiore na tego wintka czy kupic od KA, włożyć mosfeta, lipola v11 i będzie prawie to samo Quote Link to post Share on other sites
musicasaweapon Posted September 13, 2016 Report Share Posted September 13, 2016 Ma ktoś już informacje na temat repliki jak sie sprawuje? Wolałbym odpowiedx osoby z pierwsze reki lub w temacie recenzje na internecie nie satystafkcjonują mnie do końca. Czy do tej repliki będzie pasowało PSO-1m2 od E&L, niedawno próbowałem zamonstować na wersji od Force Core i cieżko wejdzie... ale bez diody.... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts