Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Karabin szturmowy do 450 zł

Recommended Posts

Polecam zapoznać się z pojęciem fps fps-owi nie równy. Poza tym do 450zł nie znajdziesz machiny do zabijania tylko coś w przedziale 420fps. Jeżeli chcesz mieć w miare dobrą moc i nie zawodność rozglądaj się za cymami z rodziny ak, np model 0.48 chociaż nie wiem czy będzie w takiej cenie. Generalnie wszystko co ma v3 ma potencjał na większą moc niż 400fps i wciąż niezawodne działanie. Pamiętaj też że początkującym nie poleca się raczej replik o dużej mocy, lepiej nauczyć się dobrze grać na mniejszej (nawet na pompce, wtedy wyrobisz zmysły taktyczne) a potem przesiąść się na dobrą replike a efekty będą znacznie lepsze.

Generalnie wszystko co ma v3 ma potencjał na większą moc niż 400fps i wciąż niezawodne działanie.

Patrz Pan! Lecę powiedzieć mojej Specnie na V2 z 460fps, że zapomniała się zepsuć.

Mitologie odstawcie na bok. Prawda jest taka, że chińskie V2 i V3 to jeden pies. O ile nie są wadliwie odlane to wytrzymają tyle samo (poza V2 boyi, to ma certyfikat na bycie tragedią). Rodzynki trafiają się w obu typach, więc nie ma co skakać z radości, że komuś tam podziałało to dłużej.

Mało się naoglądałem pękniętych v2.... Jakoś v3 nie miałem okazji, tylko chyba raz na zdj. To nie mitologia tylko błąd konstrukcji v2. Jeszcze tak tylko zapytam, tłok i głowica tłoka w specnie aluminium czy tworzywo? Z tym że v2 boya to tragedia moge się w pełni zgodzić, JG dają nawet rade bo mają wzmocnienia, KWA jest poza regułą... a osobiście rozwaliłem King Armsa na 500fps, kumpel rozwalił G&G na 530 (bez auto) i JG padnięte na 420fps też widziałem ale zmęczone było po bodajże 2 latach.

Tworzywo + wkładka z sorbotanu. Nagle za znikome koszty V2 bangla sobie na m130 i nie ma zamiaru się psuć. Z resztą, korci mnie na więcej.

Jak mało o popękanym V3 słyszałeś to przejrzyj temat o RK. Jak tam na m140 były zgony. Na slabszych też były wzmianki.

Ja mam wszystkie repliki z V2 i wszystko na stockowych szkieletach.

Edited by MrMCET

Do 450zł raczej znajdziesz Giety JG/GFC, Kałaszki Cymy serii CM 028/031, MP5 Galaxy (JG chyba też się zmieści w przedziale cenowym). Warto też poszukać serii RK od Boyi (zdecydowanie lepsze Kałasze niż CM 028/031), ale nie wiem czy w budżecie się zmieści. Jeśli zaś chodzi o fpsy - same z siebie nie dają ani zasięgu, ani celności. Dobrze poskładana replika na 350 fpsach będzie strzelała dalej i celniej niż źle poskładana z 500 fpsami.

Edited by MarekMac

Zależy co masz w replice przy tym stockowym v2, Niema zasady że np powyżej 420fps musi pęknąć na następnej strzelance. Jeśli masz tak dobrze zrobiony jak ty czyli wkładka z sorbo i tworzywo to długo ci powinien pożyć na tym m130 jak i na mocniejszym, ale bez amortyzacji pożył by krócej, a np z aluminiowym tłokiem już 2x krócej. Nie mówie też że v3 jest nieśmiertelny, zależy też od firmy. Na pewno lepszy od v2 i każdy kto ma w przyszłości ochotę na większą moc powinien iść w kierunku v3 bo po prostu wyjdzie taniej. W v2 dojdziesz do pewnego momentu że musisz kupić CNC za kupe kasy bo nic innego nie da rady (nie mówie tu o mocy rzędu 450fps tylko powyżej 500).

Edited by zajcu97

No, jakoś zaczynamy trafiać na wspólny tor :D

Ja po prostu nie toleruję fanatycznych haseł na temat wyższości V3. Jakoś Twój pierszy post mi tak podszedł. Zgadzam się, że słabe i mocne strony szkieletów ukazują się dopiero w odpowiednich przypadkach. Nie da się super jednoznacznie stwierdzić co jest lepsze. Wykonanie, obciążenia, itd itp przeciągają szalkę między stronami.

Wiem że mój pierwszy post podchodził troche fanatyzmem v3 ale chodziło mi o ukazanie zalet v3 w stosunku do v2 na dłuższej linii i w bardzo dużym skrócie bo niema sensu nowemu się za dużo o tym rozpisywać, jak będzie chciał to znajdzie o tym informacje w odpowiednim dziale :)

Nie chciałem zaczynać nowego tematu więc napiszę tutaj.

Jestem nowy na forum a przygodę z ASG zamierzam zacząć. Chciałbym kupić karabin szturmowy do 400 mam możliwość kupna cm.028 (słyszałem że na początek karabin jest niezły) za 300 zl ale jest używany juz 2 lata. Allegrowicz pisze ze nigdy go nie zawiodł. Do tego dodaje 2 magazynki i baterie. I tu sie rodzi pytanie. Warto? Moze kupić coś innego nowego? A jak tak to co? I jaki jeszcze ekwipunek musiałbym kupić i ile mnie to wyniesie?

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Po pierwsze używka nie jest polecana dla nowych bo sprzedający może być bajkopisarzem i będziesz się męczył z odsyłaniem do serwisu. Lepiej kup coś co ma gwarancje, na początek polecane są kałasze cymy, seria rk boya, mp5 galaxy. Rozejrzyj się po gunfire bo mają teraz dobrą promocje.