jakubbb Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Witam wszystki. Jestem zielony z asg ale chciałbym to zmienić, nie mam jeszcze swojej broni.... i tu pojawia się moje pytanie. Czy ktoś zna jakiś sensowną snajperkę za 6 stów i czy to prawda że elektryk miażdży sprężynowca w snajperkach asg? Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Chyba każda snajperka ze sklepu (a miałem przyjemność strzelać z takiej która w sklepie kosztuje 6 tysięcy) jest snajperką tylko z wyglądu. Zasięg i celność takiego sprzętu jest porównywalna do zasięgu i celności karabinu elektrycznego. Żeby mieć snajperkę z prawdziwego zdarzenia należy zainwestować w tuning przynajmniej kilkaset złotych. Jeżeli więc nie ma szans na to, że w dającej się przewidzieć przyszłości będziesz miał te dodatkowe kilkaset (a nawet tysiąc lub dwa tysiące) złotych to odpuść sobie snajperkę. Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 (edited) Niema sensownej snajperki za 600zł i jest to prawda że elektryki miażdżą każdą (stockową) snajperkę sprężynową. Żeby poczuć przewagę nad elektrykami trzeba mieć przygotowane okł 1000zł na tuning. Jeśli jesteś nowy nie szalej tylko kup na początek elektryka, np g36 jg/boya, kałasza cymy lub coś z serii rk od boya. Edit: Marek byłeś minimalnie szybszy :) Edited October 14, 2014 by zajcu97 Link to post Share on other sites
jakubbb Posted October 14, 2014 Author Report Share Posted October 14, 2014 W przyszłe wakacje idę w ogórki więc bym coś wyskrobał na tiunig. A czy snajperki za 6 stów są aż tak do bani że nie warto ich kupować bo wszystkim da się je łatwo ścisnąć? A czy coś innego za 6 stów polecacie? Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Napisałem ci co innego możesz wziąć. Jeśli będziesz miał kase na tuning to możesz kupić taką snajperke jako bazę, ale uprzedzam że bez wymiany części raczej będziesz się więcej wkurzał na strzelankach niż dobrze bawił. Link to post Share on other sites
jakubbb Posted October 14, 2014 Author Report Share Posted October 14, 2014 A czy ktoś miał do czynienia z modelem JG1038? Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Używaj google: http://forum.wmasg.pl/topic/119401-replika-jg1038-itp-recenzja/ Link to post Share on other sites
arend Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Jakubbb w warunkach asg snajperkę możesz złożyć praktycznie na bazie wszystkiego. Może lepiej pomyśleć o złożeniu czegoś sensownego na bazie elektryka zamiast pakować kasę w sprężynę. Zresztą przejrzyj komis czy allegro i zobacz jak wiele jest sprzedawanych "snajperek" na bazie Warriora (i nikt ich nie chce odkupić). Link to post Share on other sites
jakubbb Posted October 14, 2014 Author Report Share Posted October 14, 2014 No właśnie chcę porozmawiac z kimś kto posiada karabin JG1038, wpadł mi w oko ale raczej nie jest zbyt popularny. Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Dam ci małą podpowiedź, bebechy ma takie jak każda gieta JG. Link to post Share on other sites
arend Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Zła nie jest, acz niestety ma dość ograniczony potencjał tuningu. Jeżeli uparty jesteś na Gietkę proponuję poszukać cymy lub aresa. Link to post Share on other sites
jakubbb Posted October 14, 2014 Author Report Share Posted October 14, 2014 Pozwolę się was zapytać jakim prawem snajperka za 2 tysie ma tyle samo fps co karabin za 6 stów? Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Bo fps to nie wszystko. Ale swoją drogą i w tej za 600zł i za 2tyś musisz wymienić większość rzeczy. Różnica polega na tym że z reguły te za 2tyś są markowe i nie szczędzono w nich na materiałach z których wykonano body, oraz nie odlewano a cięto w cnc. Link to post Share on other sites
jakubbb Posted October 14, 2014 Author Report Share Posted October 14, 2014 A najlepszy karabin do tiuningu jest któryś z rodziny boya? Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Chińczyki mają tą samą zasadę tuningu, we wszystkich jeśli nie chcesz zwiększać mocy dobrym pomysłem jest zmienić gumke i lufe. Jeśli chcesz zwiększyć moc to wymieniasz przynajmniej połowę części (zależy o ile chcesz zwiększyć) Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Najlepszy bojec do tuningu- kałaszki (seria RK) Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 To nie jest dział poświęcony tuningowi replik ani karabinom wyborowym. Zamykam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts