balonix Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 (edited) replika - kałasz cymki na silniku mam napisane cm02 problem - nie wiem dokładnie o co chodzi (jestem Świerzy w asg). Ot kupiłem od kumpla replikę, jeszcze u niego na balkonie strzelaliśmy sobie, zabrałem ją do domu... i nie strzela. Replika huczy prawie przed lufą nie czuć powietrza, a jak zamontuję magazynek to przez chwilę kulki nie lecą potem nagle kilka naraz 6-14 kulek leci na 30-50 cm. Co to może być??? Edited October 14, 2014 by balonix Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Np. zatkana lufa. Quote Link to post Share on other sites
balonix Posted October 14, 2014 Author Report Share Posted October 14, 2014 jak mówiłem jestem nowy czy przypadkiem jak lufa jest zatkana to wcale nie powinny wylatywać kulki Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Badziewne kulki. Quote Link to post Share on other sites
balonix Posted October 14, 2014 Author Report Share Posted October 14, 2014 kulki to g&g 0,2 g słyszałem coś o tym że mogę mieć zębatkę zepsutą ale tak z godziny na godzinę Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Gdyby każda kulka była wypluwana to mogła by być wina zębatki, skoro blokują się po kilka to coś innego. Może pora wyczyścić lufe? Quote Link to post Share on other sites
balonix Posted October 14, 2014 Author Report Share Posted October 14, 2014 tak zrobię i napisze jakie efekty Quote Link to post Share on other sites
balonix Posted October 14, 2014 Author Report Share Posted October 14, 2014 To nic nie dało :( rozebrałem ją i tak jakby bebech nie wytwarzały ciśnienia - dokładnie tak jest, nie raczej tylko tak jest teraz strzela tylko raz na jakis dłuugi czas (chodzi mi o podmuch) nie wiem. Co to może być??? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Gumka albo dysza się z gumka nie uszczelnia. Komora dociska do gearboxa ? Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Ale sam gearbox daje podmuch? Quote Link to post Share on other sites
balonix Posted October 14, 2014 Author Report Share Posted October 14, 2014 Samo to cos w srodku nie wiem jak się to nazywa http://www.specshop.pl/images/Cyma-Gearbox-Kompl-CM02.jpg ta rurka z przodu sie rusza ale nie dmucha całkowicie nic... Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Eeee...? "Ta rurka z przodu" to dysza, chyba że źle zrozumiałem. Jak nie dmucha z niej to jest nieszczelność w układzie pneumatycznym. Quote Link to post Share on other sites
balonix Posted October 14, 2014 Author Report Share Posted October 14, 2014 Tak to dysza. W takim razie jest nieszczelność , co z nią zrobić i czym jest spowodowana ? Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Uffff sporo roboty z tobą, nowi nie powinni rozkładać replik. W każdym razie jeśli tłok jest odciągany do tyłu i mimo odbicia nie ma powietrza to jest kilka możliwości. Najprościej będzie jak weźmiesz zespół cylindra do ręki, zatkasz głowice cylindra, poruszysz szybkim ruchem tłokiem w cylindrze i opiszesz co się dzieje. Gumka na głowicy powinna dać efekt strzykawki tak że nie mógł byś przesunąć tłoka za połowe. Quote Link to post Share on other sites
balonix Posted October 14, 2014 Author Report Share Posted October 14, 2014 Tak się działo przed tym jak ją rozłożyłem z resztą jedyne z czego ją rozebrałem to body i nic więcej gearbox nie ruszony. To co to może być powiedzcie mniej więcej co to może być??? Co prawdopodobnie trzeba wymienić??? Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Więc dysza nie wyrzuca powietrza... Tłok jest odciągany do końca? Quote Link to post Share on other sites
balonix Posted October 14, 2014 Author Report Share Posted October 14, 2014 do końca nie wiem najmniej w cyklu ile jej wystaje to ok 5 mm (dyszy) Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Trzeba by zajrzeć do środka gearboxa żeby się dowiedzieć co jest przyczyną. Quote Link to post Share on other sites
balonix Posted October 14, 2014 Author Report Share Posted October 14, 2014 no dobra ja już nie grzebię pojadę do serwisu i się spytam czy nie zrobią tego mi... :icon_mad: :icon_exclaim: Wszystkim naprawdę bardzo dziękuję :icon_exclaim: Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Mądrze :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts