wgnsy123 Posted October 16, 2014 Report Share Posted October 16, 2014 (edited) Witam.. Dzisiaj dostałem AGM 003 Long od Taiwangun.. I tu mam kilka pytań: 1. Czy warto było ją zamawiać? 2. Czy to normalne, że nie strzela ostatnia kulka w magazynku? 3. Jakie kulki są dołączone do zestawu na Taiwangun? 4. Czy z łatwością przebije kulkami 0.23 puszkę w odległości ok. 30 metrów? 5. Jak wyregulować dobrze hop up do tej repliki Edited October 16, 2014 by wgnsy123 Quote Link to post Share on other sites
Aracz Posted October 16, 2014 Report Share Posted October 16, 2014 2. Zazwyczaj po prostu magazynek nie podaje ostatniej kulki/kulek do komory 4. Raczej z 20 metrów, ale możesz próbować ;) 5. Musisz patrzeć "na oko". Nie ma żadnej reguły regulowania hop-up. Quote Link to post Share on other sites
Etrusek Posted October 16, 2014 Report Share Posted October 16, 2014 Witaj! Jako, że posiadam lekkie doświadczenie z tą repliką odpowiem na twoje pytania. 1. To zależy czego oczekujesz od repliki ale kiedy pierwszy raz jej użyłem nie byłem zawiedziony. 2. Owszem, jest to normalne. 3. Są to kulki "niewiadome" generalnie nie polecane do użytkowania (co najwyżej do sprawdzenia czy działa) 4. Co do tego nie jestem pewny ale myślę, że tak (najlepiej jak sam sprawdzisz skoro już zamówiłeś) 5. Replika ta ma tylko możliwość włączenia i wyłączenia systemu Hop Up. Mam nadzieję, że moje odpowiedzi cię usatysfakcjonował aczkolwiek jest już chyba wiele postów na temat tej repliki więc na przyszłość użyj opcji "Szukaj". ;) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 16, 2014 Report Share Posted October 16, 2014 1. Jeśli masz mniej niż 200zł to shotgun AGM jest jednym z najlepszych (jeśli nie najlepszym) wyborem, 2. tak, ale jeśli obrócisz replikę do góry nogami w trakcie przeładowywania ostatnich 2-3 kulek to załadujesz wszystkie, 3. badziewiaki, kup P&J, Rockets lub G&G (to już wyższa półka) o wadze 0,23 lub 0,25g, 4. szczerze wątpie byś tego dokonał nawet z 20 metrów, ale fpsy i siła uderzenia nie są wyznacznikiem dobrej repliki, 5. strzelasz i patrzysz jak leci kulka, jeśli uważasz, że spada zbyt szybko to zwiększasz hu, jeśli kulka leci do góry to zmniejszasz hu. Po zmianie ustawień strzelasz ponownie i znów patrzysz jak leci kulka. Cała sztuka polega na tym żeby kulka leciała jak najdalej prosto. Aha, różne warunki atmosferyczne (zwłaszcza temperatura) wpływają na działanie hopka. Tak samo rózne kulki dlatego warto sprawdzać hopka przed każdą strzelanką. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted October 16, 2014 Author Report Share Posted October 16, 2014 Ok, dzięki wszystkim.. Czyli musze zainwestować w kulki 0.23.. Jest to moja perwsza replika jak coś :) Quote Link to post Share on other sites
Hexsus Posted October 17, 2014 Report Share Posted October 17, 2014 (edited) Witam! Jako że poczciwy AGM jest moją pierwszą repliką i trochę z niego postrzelałem to powiem ci, że kasy w błoto nie wyrzucisz. Wykonano ją solidnie. Nic nie trzeszczy i dobrze leży w dłoni. Co do strzelania to HU ustawisz już na własne życzenie, a do samego strzału nie można mieć zastrzeżeń. Wiadomo ,iż jest to replika raczej sezonowa bo za taką cenę nie można mieć wieczności, ale opłaca się ją brać bo frajdę daje niemiłosiernie i idealnie sprawdza się na początkowe strzelanki. Ja bym polecał używanie kulek 0,25 g bo wydaje mi się że wygodniej się napieprza. Sam używam takich od P&J, co jest trochę ryzykowne, ale błędy się zdarzają każdemu :D Edited October 17, 2014 by Hexsus Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted October 17, 2014 Report Share Posted October 17, 2014 (edited) Nowy radzi Nowemu.... Brakuje mi już tylko Powały w tym temacie bo MarekMac jest :icon_wink: 1. Czy warto było ją zamawiać? 2. Czy to normalne, że nie strzela ostatnia kulka w magazynku? 3. Jakie kulki są dołączone do zestawu na Taiwangun? 4. Czy z łatwością przebije kulkami 0.23 puszkę w odległości ok. 30 metrów? 5. Jak wyregulować dobrze hop up do tej repliki Na starcie, wszystko było na forum, pisze bo mi się nudzi. 1) Tak 2) Tak 3) W sam raz do wyrzucenia 4) Nie... Niby jak? to jest "under foyhanDryt efpi'es" 5) WW czynniki. Tematy w moim opisie, może coś znajdziesz :icon_wink: http://forum.wmasg.p...elba-mp003-agm/ Ps. U Was w Bisztynku macie czas na pisanie? ehhh było 200 różnicy jest 500 ;) Edited October 17, 2014 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 17, 2014 Report Share Posted October 17, 2014 Wcześniej nie napisałem to teraz napiszę o chyba najważniejszej rzeczy związanej z AGMem. Zawsze, ale to zawsze strzelaj gdy czółenko (rączka) przeładowania będzie odsunięta jak najbardziej w przód. Przeładowanie musi być pełne - ruch do siebie do oporu, a potem od siebie do oporu. Jeżeli strzelisz gdy rączka nie będzie odsunięta do oporu to istnieje ryzyko ułamania zaczepu cylindra - uszkodzenie niemal niemożliwe do naprawienia. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted October 17, 2014 Author Report Share Posted October 17, 2014 Okej, dzięki. Jeszcze kilka pytań pozostało do zadania: Czy wystające śrubki tam jak się skręca kolbe nie przeszkodzą? Bo mi wystają tak z 1mm za plastik, a jak dalej zakręcam to jest mocny opór, a w jednej śrubce już zdarło u góry (to na śrubokręt, te wejście) No i.. Czyli nie będzie wstydu pokazać się doświadczonym Airsoft'owcą z tą repliką? Na jakieś strzelanki czy coś.. Wyciorem czyścić co ile? Te wejście pod lufą jest na co? Co się odkręca wieczko i tam nie wiem co jest.. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted October 17, 2014 Report Share Posted October 17, 2014 Nie ruszaj bo zepsujesz. Czemu wstyd? Wstyd to przegrać w wymianie na kogoś z tym... tak samo jak wstyd dostać z swd a&k mając jakąś replike snajperską za 4k ;) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 17, 2014 Report Share Posted October 17, 2014 Śmieszne literki (OstatniSnajper) ma racje - nie ruszaj bo zepsujesz. Milimetr to nie dużo i nie powinno przeszkadzać. Wstydu nie będzie, a jak ktoś będzie się śmiał z repliki jaką masz to powiedz mu, że jest kretyn i baranie przyrodzenie. Ja czyszczę co pare strzelanek. Pamiętaj o ustawieniu hopka na zero przed czyszczeniem. Rura pod lufą w palnej wersji shotguna pełni rolę magazynka rurowego, w replice jest to po prostu rura. Chcesz to możesz sobie coś tam ukryć. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted October 17, 2014 Author Report Share Posted October 17, 2014 Ok. Dzięki... Jakby ktoś miał chwilke czasu to mógłby mi napisać jak obchodzić się z repliką.. Na co uważać itp. Z góry dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 17, 2014 Report Share Posted October 17, 2014 Poczytaj temat, który podlinkował LastSniper w poście numer 7. Dowiesz się wszystkiego. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted October 17, 2014 Report Share Posted October 17, 2014 Nie mówiąc już o tym, że niektórym doświadczonym airsoftowcom zdarza się biegać ze strzelbą (tak, AGM 003). Bo główna replika leży w serwisie, a nie chcą odpuszczać strzelanki. Albo po prostu taką mają fantazję i już, kto im zabroni? ;) Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted October 17, 2014 Author Report Share Posted October 17, 2014 A żeby nie robić kolejnego zbędnego tematu.. Jaki polecacie mundur tani na początek? Jakiś tani, nie musi być szał.. Co tego jakiś tani hełm.. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 17, 2014 Report Share Posted October 17, 2014 Mundury we Flecktarnie i DPM to najtańsze i dobre mundury. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted October 17, 2014 Author Report Share Posted October 17, 2014 (edited) Okej, dzięki.. A jakiś tani, a dobry hełm? Edited October 17, 2014 by wgnsy123 Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 17, 2014 Report Share Posted October 17, 2014 Po co Ci hełm? Kup lepiej zwykłą czapkę z daszkiem albo kapelusz. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted October 17, 2014 Author Report Share Posted October 17, 2014 A jaki polecacie? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 17, 2014 Report Share Posted October 17, 2014 (edited) Kapelusz? Całkiem fajny jest kontraktowy (czyli robiony dla woja) we Flecktarnie. Powinieneś znaleźć go na Armyworld. Tylko uważaj bo są tam też rzeczy niekontraktowe od np. Mil-teca czyli szajs. Edited October 17, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted October 18, 2014 Author Report Share Posted October 18, 2014 Okej.. A jakiego polecacie taniego, a mniej awaryjnego boczniaka? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 A poradniki czytałeś? Na replikę boczną musisz wydać około 80zł i jest to najtańsza opcja (Beretta STTi). Dodatkowo dochodzi gaz bądź kapsuły Co2 no i jakaś kabura. Wychodzi o wiele więcej niż zapłaciłeś za strzelbę. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted October 18, 2014 Author Report Share Posted October 18, 2014 Wiem wiem.. Strzelbe wziąłem na szybko i po prostu podobała i podoba mi się wizualnie jak i jej osiągi... Zamierzam teraz zaoszczędzić trochę pieniędzy na jakiś mundur oraz właśnie na tą berette STTi razem z gazem oraz kaburą. Jak na razie posiadam gogle/okulary, coś na podbródek i troszeczkę wyżej, strzelbę oraz jakieś niewielkie akcesoria. Zamierzam kupić jeszczę: Mundur Berette STTi + Green Gas Kabure no i zapas kulek. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 Dobry wybór. Replika boczna nie przydaje się ciężko, mundur już tak. Tak z ciekawości. Jakie to okulary? Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted October 18, 2014 Author Report Share Posted October 18, 2014 (edited) Testowane własnoręcznie ze Stihl'a xd PS: Wiecie gdzie najtaniej idzie kupić berette STTi ? Edited October 18, 2014 by wgnsy123 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts