Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AGM 003 Long - Kilka pytań

Recommended Posts

Witam.. Dzisiaj dostałem AGM 003 Long od Taiwangun.. I tu mam kilka pytań:

1. Czy warto było ją zamawiać?

2. Czy to normalne, że nie strzela ostatnia kulka w magazynku?

3. Jakie kulki są dołączone do zestawu na Taiwangun?

4. Czy z łatwością przebije kulkami 0.23 puszkę w odległości ok. 30 metrów?

5. Jak wyregulować dobrze hop up do tej repliki

Edited by wgnsy123

Witaj!

Jako, że posiadam lekkie doświadczenie z tą repliką odpowiem na twoje pytania.

1. To zależy czego oczekujesz od repliki ale kiedy pierwszy raz jej użyłem nie byłem zawiedziony.

2. Owszem, jest to normalne.

3. Są to kulki "niewiadome" generalnie nie polecane do użytkowania (co najwyżej do sprawdzenia czy działa)

4. Co do tego nie jestem pewny ale myślę, że tak (najlepiej jak sam sprawdzisz skoro już zamówiłeś)

5. Replika ta ma tylko możliwość włączenia i wyłączenia systemu Hop Up.

Mam nadzieję, że moje odpowiedzi cię usatysfakcjonował aczkolwiek jest już chyba wiele postów na temat tej repliki więc na przyszłość użyj opcji "Szukaj". ;)

1. Jeśli masz mniej niż 200zł to shotgun AGM jest jednym z najlepszych (jeśli nie najlepszym) wyborem,

2. tak, ale jeśli obrócisz replikę do góry nogami w trakcie przeładowywania ostatnich 2-3 kulek to załadujesz wszystkie,

3. badziewiaki, kup P&J, Rockets lub G&G (to już wyższa półka) o wadze 0,23 lub 0,25g,

4. szczerze wątpie byś tego dokonał nawet z 20 metrów, ale fpsy i siła uderzenia nie są wyznacznikiem dobrej repliki,

5. strzelasz i patrzysz jak leci kulka, jeśli uważasz, że spada zbyt szybko to zwiększasz hu, jeśli kulka leci do góry to zmniejszasz hu. Po zmianie ustawień strzelasz ponownie i znów patrzysz jak leci kulka. Cała sztuka polega na tym żeby kulka leciała jak najdalej prosto. Aha, różne warunki atmosferyczne (zwłaszcza temperatura) wpływają na działanie hopka. Tak samo rózne kulki dlatego warto sprawdzać hopka przed każdą strzelanką.

Witam!

Jako że poczciwy AGM jest moją pierwszą repliką i trochę z niego postrzelałem to powiem ci, że kasy w błoto nie wyrzucisz. Wykonano ją solidnie. Nic nie trzeszczy i dobrze leży w dłoni. Co do strzelania to HU ustawisz już na własne życzenie, a do samego strzału nie można mieć zastrzeżeń. Wiadomo ,iż jest to replika raczej sezonowa bo za taką cenę nie można mieć wieczności, ale opłaca się ją brać bo frajdę daje niemiłosiernie i idealnie sprawdza się na początkowe strzelanki. Ja bym polecał używanie kulek 0,25 g bo wydaje mi się że wygodniej się napieprza. Sam używam takich od P&J, co jest trochę ryzykowne, ale błędy się zdarzają każdemu :D

Edited by Hexsus

Nowy radzi Nowemu....

Brakuje mi już tylko Powały w tym temacie bo MarekMac jest :icon_wink:

1. Czy warto było ją zamawiać?

2. Czy to normalne, że nie strzela ostatnia kulka w magazynku?

3. Jakie kulki są dołączone do zestawu na Taiwangun?

4. Czy z łatwością przebije kulkami 0.23 puszkę w odległości ok. 30 metrów?

5. Jak wyregulować dobrze hop up do tej repliki

Na starcie, wszystko było na forum, pisze bo mi się nudzi.

1) Tak

2) Tak

3) W sam raz do wyrzucenia

4) Nie... Niby jak? to jest "under foyhanDryt efpi'es"

5) WW czynniki.

Tematy w moim opisie, może coś znajdziesz :icon_wink:

http://forum.wmasg.p...elba-mp003-agm/

Ps. U Was w Bisztynku macie czas na pisanie? ehhh było 200 różnicy jest 500 ;)

Edited by B3Lf öÖö (LastSniper)

Wcześniej nie napisałem to teraz napiszę o chyba najważniejszej rzeczy związanej z AGMem. Zawsze, ale to zawsze strzelaj gdy czółenko (rączka) przeładowania będzie odsunięta jak najbardziej w przód. Przeładowanie musi być pełne - ruch do siebie do oporu, a potem od siebie do oporu. Jeżeli strzelisz gdy rączka nie będzie odsunięta do oporu to istnieje ryzyko ułamania zaczepu cylindra - uszkodzenie niemal niemożliwe do naprawienia.

Okej, dzięki. Jeszcze kilka pytań pozostało do zadania:

Czy wystające śrubki tam jak się skręca kolbe nie przeszkodzą? Bo mi wystają tak z 1mm za plastik, a jak dalej zakręcam to jest mocny opór, a w jednej śrubce już zdarło u góry (to na śrubokręt, te wejście)

No i.. Czyli nie będzie wstydu pokazać się doświadczonym Airsoft'owcą z tą repliką? Na jakieś strzelanki czy coś..

Wyciorem czyścić co ile?

Te wejście pod lufą jest na co? Co się odkręca wieczko i tam nie wiem co jest..

Śmieszne literki (OstatniSnajper) ma racje - nie ruszaj bo zepsujesz. Milimetr to nie dużo i nie powinno przeszkadzać.

Wstydu nie będzie, a jak ktoś będzie się śmiał z repliki jaką masz to powiedz mu, że jest kretyn i baranie przyrodzenie.

Ja czyszczę co pare strzelanek. Pamiętaj o ustawieniu hopka na zero przed czyszczeniem.

Rura pod lufą w palnej wersji shotguna pełni rolę magazynka rurowego, w replice jest to po prostu rura. Chcesz to możesz sobie coś tam ukryć.

Wiem wiem.. Strzelbe wziąłem na szybko i po prostu podobała i podoba mi się wizualnie jak i jej osiągi... Zamierzam teraz zaoszczędzić trochę pieniędzy na jakiś mundur oraz właśnie na tą berette STTi razem z gazem oraz kaburą.

Jak na razie posiadam gogle/okulary, coś na podbródek i troszeczkę wyżej, strzelbę oraz jakieś niewielkie akcesoria.

Zamierzam kupić jeszczę:

Mundur

Berette STTi + Green Gas

Kabure

no i zapas kulek.