Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M1911 od KWC

Recommended Posts

Witam,

Ostatnio poszukuję wysokiej jakości realistycznych replik ASG. Wybór padł na Colt'a 1911 firmy KWC. Znalazłem kilka ofert ale ich opis trochę namieszał mi w głowie. Nie wiem, czy producent wypuszcza co jakiś czas nowe wersje czy po prostu właściciele sklepów wymyślają własne opisy.

Stąd moje pytanie - czy to ta sama broń airsoft czy może jednak inny "wypust"?

1. http://www.military....back-co2_11839t

2. http://www.sklep-asg...-Blow-Back.html

Trafiłem też na to

3. http://www.military....al-4-5mm_13396t

Opcja trzecia to "wiatrówka", która ma rzekomo 2,5J i prawie 400FPS przy kulce 0,33g - reszta opisu jest podobna, full metal, realizm i jakość. Ten ostatni pasowałby mi najbardziej o ile nie jest to ten sam pistolet we wszystkich trzech przypadkach... Wagi we wszystkich opisach są inne, baa sprzedawcy nawet przeczą sami sobie podając inną wagę w różnych częściach opisu. Chciałbym usłyszeć zdanie doświadczonych forumowiczów :icon_smile:

Edited by smesny123

Sam zauważyłeś, że ostatni to wiatrówka.Teraz zastanów się, dlaczego to nie jest replika ASG i do ASG się nie nadaje.

Jak celujesz w wysoką jakość to rozejrzyj się za Tokio Marui. W sklepach często spotkasz sprzeczne opisy produktów. W jednym znajdziesz inny FPS, w drugim inna wagę.

Dwie pierwsze repliki to to samo, trzecia to wiatrówka.

Nie widzę jakiś dużych różnic w opisie replik, 21.8 cm, a 22 cm; czy 1020g, a 976g. Różnice mogły postać ze sposobów mierzenia.

Replika fajna, ale jest problem z częściami zamiennym, więcej info znajdziesz w temacie o niej.

@infektius

Hmmm bo może tylko dlatego, że sprzedawca uznał to za wiatrówkę? W airsofcie jestem od 8 godzin a forum jest po to żeby rozwiewać wątpliwości.

Owa "wiatrówka" ma skuteczny zasięg 10m a maksymalny 50m, kiedy wiele broni ASG ma znacznie lepsze osiągi, więc wytłumacz proszę dlaczego nie nadaje się do ASG :icon_smile:

W czym Tokio Marui jest lepsze od produktu KWC? Z tego co dopiero zauważyłem jest aż o 300g lżejsze od "ostrej" broni (KWC tylko o 150g) i nie znalazłem wersji gdzie cały nabój CO2 chowa się w magazynek - a tylko taka mnie interesuje. Żadne greengasy czy inne duperele :icon_smile:

Edited by smesny123

Bo do Tokyo Marui nie pakuje się CO2, wątpię żeby to wytrzymała. W czym jest lepsza? Przede wszystkim w dostępności części, magazynków. KWC jest niestandardowa, jak coś padnie - szukaj części u producenta, o tunningowych możesz niemal zapomnieć.

Na CO2, w systemie TM to KJW lub stalowe Inokatsu.

Dzięki za poświęconą chwilę i wyjaśnienia. Zatrzymam się chyba przy KWC a replika służyć ma bardziej w celach kolekcjonerskich i do okazyjnego strzelania jak do biegania po lesie.

Czy różnica między pierwszymi replikami ASG a tą wiatrówką jest duża? Różnią się jakoś wytrzymałością, siłą odrzutu lub jakością wykonania? Czy 400 FPS przy kulkach 0,33g to aż tak bardzo dużo? Nie chciałbym komuś zrobić krzywdy jakby się zdarzyło strzelić w tyłek :)

Edited by smesny123

Różnica miedzy 1 i 2, a 3 to przede wszystkim rodzaj kulek które w nich używasz i moc.

Ta wiatrówka używa kulek 4,5mm, a mocy 2,5J, to ponad 500fps na kulkach 0.2g, a w ASG to już snajperki.

Nie mówiąc już o tym że ta wiatrówka strzela stalowymi kulkami.

Edited by Huba_lbn

@infektius

Hmmm bo może tylko dlatego, że sprzedawca uznał to za wiatrówkę? W airsofcie jestem od 8 godzin a forum jest po to żeby rozwiewać wątpliwości.

Sklep i producent uznał to za wiatrówkę dlatego że strzela to kulkami stalowymi kalibru .177 (4.45mm) czyli typowym okrągłym śrutem wiatrówkowym do luf gładkich.

I nawet ktoś kto "w airsofcie jest od 8 godzin" powinien to zauważyć. I rozwiewając wątpliwości z wiatrówek nie strzela się ani do ludzi ani do zwierząt pod groźbą odpowiedzialności karnej.

I rozwiewając kolejne wątpliwości : spora część strzelanek ASG do strzelania na odległości bezpośrednie (czyli CQB czy broń boczna) dopuszcza tylko repliki o prędkości wylotowej kulki poniżej 350fps mierzonych na kulkach o wadze 0,20g (czyli nie łapie się na ten wymóg spora część replik zasilanych CO2)