KOTOPIES Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 Witam serdecznie. Mam dylemat, którą z tych trzech replik wybrać. Gieta JG to bardzo dobra replika dla początkujących, replika Boyi tu zdania są podzelone- jedni piszą, że ok, drudzy natomiast, że wręcz przeciwnie. Na końcu pozostała CYMA, która słynie ze swoich gearbox'ów, przy czym czytałem, że to marna kopia CM 003. Proszę mi również napisać jaka gumka hop-up nada się do danej repliki. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 A czym rożni się ta cyma od kopi cm003? Bo tak zrozumiałem po Twojej wypowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
KOTOPIES Posted November 9, 2014 Author Report Share Posted November 9, 2014 Jak przeczytałem na forum Cyma zrobiła bardzo dobrą replikę cm 003. Niestety modelu 003 już nie ma w sprzedaży, a zamiast tego jest cyma 011, która już taką dobrą repliką nie jest. Quote Link to post Share on other sites
Bartiełow Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 W pytaniu sam sobie powiedziałeś - bierz od JG Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 @ KOTOPIES masz racje. Cyma produkowała dwie wersje G36. Na Twoim miejscu brałbym Boyi. System szybkiej wymiany sprężyny bywa przydatny :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
kubhak Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 (edited) kupilem g 001 doslownie pare dni temu wystrzelilem okolo 5k bb`s i powiem tak : pierwsze wrazenie bardzo pozytywne ( wzrokowo) jest estetycznie tworzywo jest przyjemne w dotyku nie jedzie mega tandeta no to strzelam akurat wyszlo ze byl kolega i mial m4 od specna arms i powiem np celnosc na bardzo podobynm poziomie a jego replika kosztowala o ponad 400zl wiecej niz moja, na stockowej bateri wystrzelilem ponad 3 magi full cap co jak dla mnie jest "ok" ale juz upatrzylem lipo http://cyber-fly.pl/pl/p/Redox-2200-mAh-7%2C4V-20C-pakiet-LiPo/2923 mysle ze by pasowaly i tu wlasnie jest jedna rzecz ktora mnie denerwuje czyli sam sposob na chowania bateri ale co tam to nie tylmo boyi tak ma wiec nie do konca jest to minus.. malu offftop czy ta bateria redox to dobra bateria? bo ma swietne wymiary pasuje do gietki :icon_biggrin: Edited November 10, 2014 by kubhak Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 Z tych trzech brał bym G36 od BOYI. Można od razu wyłączyć EBB, przez co zmniejszy się awaryjność. Co do baterii Redox'a to ludzie co się znają mówią że są lepsze, ale ja swoją katuje od dwóch lat, prawie co tydzień, również w zimę i nigdy nie miałem z nią problemów. Quote Link to post Share on other sites
jaroczaro Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 (edited) kupilem g 001 doslownie pare dni temu wystrzelilem okolo 5k bb`s i powiem tak : pierwsze wrazenie bardzo pozytywne ( wzrokowo) jest estetycznie tworzywo jest przyjemne w dotyku nie jedzie mega tandeta no to strzelam akurat wyszlo ze byl kolega i mial m4 od specna arms i powiem np celnosc na bardzo podobynm poziomie ... W jakiej odległości się strzelaliście? Edited November 10, 2014 by jaroczaro Quote Link to post Share on other sites
KOTOPIES Posted November 10, 2014 Author Report Share Posted November 10, 2014 Mam pytanie, jaka gumka hop up nada się do giety boyi? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 Systema Energy, przeźroczysty guarder, czerwony i niebieski madbull. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 czerwony (...) madbull. Sprawdzałeś? Ad meritum - najlepiej Boyi + serwis. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 W giecie boyia nie, w ak boyia- tak. Quote Link to post Share on other sites
KOTOPIES Posted November 11, 2014 Author Report Share Posted November 11, 2014 (edited) Mam pytanie czy gieta boyi z taiwanguna ma system szybkiej wymiany sprężyny? Bo nic nie mówią o nim w opisie. @wiciok O co Ci konkretnie chodzi z tym serwisem? Edited November 11, 2014 by KOTOPIES Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Chodzi o to by dać replikę dla jakiegoś serwisanta by replikę wypodkładkował, przesmarował i obejrzał czy w środku jest wszystko w porządku. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Ad. serwis - j.w. Ad. Krakman - nie słyszałem o żadnych wersjach tej repliki bez szybkiej zmiany sprężyny. W giecie boyia nie, w ak boyia- tak. Gieta JG - czerwony MB nie nadaje się do niczego poza trzymaniem szczelności. Kulki latają jak pijane. Za to niebieski jak najbardziej w porządku. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Ja giety jeszcze nie miałem, madbull po dobraniu dystansera trzymał szczelność i dobrze kręcił kulki. Może jakaś lepiej zrobiona sztuka? Quote Link to post Share on other sites
burbus Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 Jedyna dobra gieta to CM.011. Chyba, że wolisz wspierać fabrykę, gdzie dzieci składają repliki dżing dżonga za miskę ryżu. Jeśli chodzi o madbulle, to dobry wybór, ale za trochę niższą cenę możesz kupić P&J, które nie odbiegają jakoś strasznie jakością od flagowców. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts