Człowiek Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 (edited) Witam :icon_biggrin: Mam problem z wyborem snajperki. Z uwagi na to, że jestem osobą początkującą chciał bym zaczerpnąć opinii ludzi bardziej doświadczonych i znaleźć coś odpowiedniego w granicach 450-500 fps do 900zł (części będę wymieniał co jakiś czas na lepsze). Na oku mam na razie te trzy karabiny i nwm, który i czy wgl, któryś z nich kupić: http://redberet.pl/p...epliki-asg.html http://redberet.pl/p...epliki-asg.html http://redberet.pl/p...epliki-asg.html Jeżeli żaden z nich do niczego się nie nadaje to jaki karabin polecacie? (zdaję sobie sprawę z ograniczonych możliwości snajpera w porównaniu do innych funkcji :icon_rolleyes:) Edited November 9, 2014 by Człowiek Link to post Share on other sites
luki527 Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 1. Sklep mało polecany. 2. Snajperstwo na początek także mało polecane. 3. Budżet nawet wysoki (można wyciągnąć niezły karabin), lecz na początek radzę elektryka. 4. Ewentualnie coś pokroju m14, sr 25 itp. jak się znudzi snajperstwo zostaje jako szturmówka. Link to post Share on other sites
Człowiek Posted November 9, 2014 Author Report Share Posted November 9, 2014 (edited) Mam elektryka właśnie z tego sklepu, CM ak74 i jestem zadowolony ale nakręciłem się na sprężynówkę. I nwm czy te karabiny wgl są dobre. Edited November 9, 2014 by Człowiek Link to post Share on other sites
luki527 Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 A czego konkretnie oczekujesz? czytałeś poradniki na temat twojego zapytania? Link to post Share on other sites
Człowiek Posted November 9, 2014 Author Report Share Posted November 9, 2014 Tak, nie oczekuje, że będę strzelał dużo dalej niż koledzy z elektrykami ale bardzo lubię snajperki, zwiad itp. Mógł bym replikę podkręcić z czasem i wzrostem mojego doświadczenia a na razie zobaczyć jak to wszystko działa żeby nie zrobić komuś krzywdy waląc do niego z 550 fps. Link to post Share on other sites
luki527 Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 Zacznijmy od sedna sprawy. Repliki w stocku (snajperskie i te tanie) to kupa. Lecz one spełniają twe wymagania. Link to post Share on other sites
Człowiek Posted November 9, 2014 Author Report Share Posted November 9, 2014 Chodzi mi o to czy któraś z nich jest najlepsza lub czy mi się nie rozlecą za pół roku . :icon_smile: Link to post Share on other sites
luki527 Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 Zależy od tego czy użyjesz jej raz na pół roku. Możesz włożyć do najtańszej zespół spustu i tłok od Bart'a. Celnością nie powalisz, mocą także lecz nie powinna się już zepsuć. Link to post Share on other sites
Człowiek Posted November 9, 2014 Author Report Share Posted November 9, 2014 A jeżeli chodzi np o snow wolf lub well, która firma jest lepsza? Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 Wszystko zależy od konkretnego modelu. Jak chcesz snajperkę (bazę do tuningu) to przejrzyj odpowiedni dział i zobacz o jakich karabinach się pisze. Generalnie w Twoim budżecie są 3 karabiny z czego jeden mógłbyś zrobić fest (SWD) a dwa Warrior i Bar10 mogłbyś lekko tuningować. Link to post Share on other sites
Człowiek Posted November 9, 2014 Author Report Share Posted November 9, 2014 Bardzo podobają mi się snajperki na bazie remingtona tak jak ta pierwsza snajperka od WELLa, czy ją dało by się z czasem też nieźle podkręcić? Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 Skoro już masz AEGa to nie jesteś taki początkujący. Wszystko czego potrzebujesz zostało już dobrze opisane w dziale "Karabiny Wyborowe". Zamykam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts