drlecter Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 BT mozna posadzic spokojnie... Wystarczy kupic montac calowy na RISa. Dlaczego przerost formy nad trescia? Z wiatrowek takze sie strzela na taka odleglosc ( cel wielkosci 5zl ) , wiec chcac precyzyjnie poslac bb Bushnell przyda sie jak najbardziej. U mnie siedzi na G&G M4A1 colta z fabryczna precka i doskonale zdaje egzamin. :) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 (edited) Dlaczego przerost formy nad trescia? Z wiatrowek takze sie strzela na taka odleglosc ( cel wielkosci 5zl ) Właśnie dlatego. Z wiatrówek strzela się do małych celów, stacjonarnych celów. Repliki (stockowe) mają zazwyczaj mniejszą celność, cel się porusza, wiatr znosi pociski itd. itd. Dodatkowo mówimy o karabinku, który chyba ma być szturmowy. Szturm w airsofcie to ruch, manewr i ogień - szybki ruch oraz grad kulek i to migiem. Trzeba być jak kibice Arki Gdynia - pierwszym pierd... trzeba zdjąć obrońców bo w 95% przypadków gdy szturm zalega = śmierć atakujących. Luneta wymaga dobrego złożenia się do strzału, a to eliminuje "szybkość". Sorry, ale w momencie gdy szturmowiec z lunetą będzie szukał ogniskowej lunety (tak by cokolwiek w niej widzieć) i szukał celu w obiektywie (bo co innego znaleźć cel gołym okiem bez powiększenia o dużym polu widzenia niż przez lunetę o powiększeniu 3-9x i małym polu widzenia) to zostanie zasypany gradem kulek od obrońców. Edited November 13, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
ashigara Posted November 13, 2014 Author Report Share Posted November 13, 2014 OK jeśli chodzi o replikę to mam w miarę jasność. W temacie tuningu to się jeszcze później Was podpytam (jak zamówię sprzęt) czy zlecić to w sklepie przy zakupie (czy i jaka precka, gumka hop-up, tłumik) czy kombinować we własnym zakresie. Mowa tu o jakiś prostych, podstawowych ulepszeniach... Na chwilę obecną mam jeszcze 2 tematy: 1. Ochrona oczu. Mam okulary ekonomiczne dla siebie i dziecka (12lat) X-Trend i Peltor Tora z gunfire i tak sobie kombinuję kupić jednak jeszcze dobre gogle lub maskę na wszelki wypadek. Co myślicie? Tu są fajne ze strony co Afrati wcześniej zapodał http://deltashop.pl/pl/64-gogle 2. Latarka. Mam taką fajowską EDC X1 i skoro już jest to czy się nada do podczepienia do repliki? Latarka ma średnicę 24mm Thx za Wasze porady Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 (edited) Jeśli nie jesteś fanem samodzielnego grzebania w replikach, to możesz zlecić zmianę części sklepowi - polecam w RM4 zmienić lufę, optymalnie na Prometheusa oraz gumkę - zielona g&g na ten przykład. 1. Jeśli planujecie strzelać rekreacyjnie do puszek i innych celów, to gogle i maska raczej nie znajdą sensownego zastosowania - jeśli jednak spodziewasz się rozwoju w kierunku airsoftu jako takiego, to polecam http://www.specshop....e_Mask_-_Czarny . Gogle w porównaniu do okularów ochronnych są mniej wygodne, bardziej parują i przy dłuższym noszeniu irytują. 2. Fajowska, nada się. Będziesz jednak potrzebował montażu na szynę RIS, poszukaj wypasionych z wodotryskami, albo kup tani i dobry - http://allegro.pl/mo...4742036457.html Edited November 13, 2014 by Afrati Quote Link to post Share on other sites
drlecter Posted November 15, 2014 Report Share Posted November 15, 2014 Właśnie dlatego. Z wiatrówek strzela się do małych celów, stacjonarnych celów. Repliki (stockowe) mają zazwyczaj mniejszą celność, cel się porusza, wiatr znosi pociski itd. itd. Dodatkowo mówimy o karabinku, który chyba ma być szturmowy. Szturm w airsofcie to ruch, manewr i ogień - szybki ruch oraz grad kulek i to migiem. Trzeba być jak kibice Arki Gdynia - pierwszym pierd... trzeba zdjąć obrońców bo w 95% przypadków gdy szturm zalega = śmierć atakujących. Luneta wymaga dobrego złożenia się do strzału, a to eliminuje "szybkość". Sorry, ale w momencie gdy szturmowiec z lunetą będzie szukał ogniskowej lunety (tak by cokolwiek w niej widzieć) i szukał celu w obiektywie (bo co innego znaleźć cel gołym okiem bez powiększenia o dużym polu widzenia niż przez lunetę o powiększeniu 3-9x i małym polu widzenia) to zostanie zasypany gradem kulek od obrońców. No wlasnie. :) Lunete wykorzystuje do strzalow z ukrycia. Jedno nie wyklucza drugiego. A w Bushnellu wystarczy zmienic ogniskowa na np. Od 0 do nieskonczonosci i jest lepiej... Zlozenie to kwestia nabycia odruchu. A zeby zgrac szczaerbinke z muszka takze trzeba sie zlozyc. Quote Link to post Share on other sites
ashigara Posted November 19, 2014 Author Report Share Posted November 19, 2014 Mam montaż 11mm pod lunete i chciałbym go założyć na szyne ris 22mm. Jest taka przejściówka z 22 na 11mm (nie mylić 11 na 22mm których jest pełno)? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 Musisz szukać, choć taniej powinno wyjść kupno nowego montażu do lunety. Choć, jak się uprzesz to możesz sobie taką przejściówkę sam zrobić. Quote Link to post Share on other sites
ashigara Posted November 27, 2014 Author Report Share Posted November 27, 2014 Kupiłem replikę H&k 417d oraz montaż optyki. Całość wygląda super. Doradźcie jeszcze jakie aku czy lipo 7,4v czy jednak 11,1v? Mam na oku turnigy 2000mah 11.1 15c, tylko czy 15c to nie za malo? Btw w dziale akumulatory nikt mi nie odpisal. Thx Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 A jakiej to firmy ta HK417, jak VFC to ma to średnie bebechy, zresztą jak prawie wszystko w stocku. Ja do żadnej stockowej repliki nie wsadzał bym 11,1, z paroma wyjątkami. Poszukaj 7,4 z 20c i już. Quote Link to post Share on other sites
ashigara Posted November 28, 2014 Author Report Share Posted November 28, 2014 To jest umarex vfc. Szukam aku 7,4v Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts