Ahmed Posted November 14, 2014 Report Share Posted November 14, 2014 Wittmann Kameraden a może bardziej ciao ragazzi:) Miał może ktoś styczność z repliką Berretta M1938 firmy ForceCore Industries a może raczej Snow Wolf. Żabolską recenzję już widziałem: Jeżeli ktoś posiada ową replikę na naszym podwórku to bardzo proszę o podzielenie się doznaniami, spostrzeżeniami itd. itp. :P Pozdrawiam Wujek Ahmed Quote Link to post Share on other sites
SturmFJ Posted November 14, 2014 Report Share Posted November 14, 2014 Sprzęt bardzo przyjemny - wykonanie porządne, bebechy (przynajmniej z zewnątrz) też wyglądają przyzwoicie. Ja w swojej, jak w każdej, na starcie wymieniłem lufę, gumkę i dystanser (jest z tym troche zachodu, bo komora jest piekielnie ciasna). W boju jeszcze nie była, ale przy przestrzeliwaniu nosi bardzo ładnie (długa lufa to jest to :D ). Replika jest bardzo wdzięcznym tworzywem do wszelkich zabiegów urealistyczniających: z drewna całkiem ładnie (papier 100) schodzi paskudna pomarańczowa farba, dając powierzchnię do nałożenia bejcy/akryli, elementy na których mają być oznaczenia są z naprawdę grubego cynkalu, także tłuczenie numeratorami nie przyniosło negatywnych efektów :) Jest pewien problem z dostępnością "historycznych" wkrętów (zamawiałem chyba u 4 różnych sprzedających na allezło) i przy tej zabawie trzeba pogłębić i poszerzyć otwór w rączce zamka. Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted November 14, 2014 Author Report Share Posted November 14, 2014 (edited) No to zapowiada się ciekawie, choć nie ukrywam, że do marki Snow Wolf mam mieszane uczucia, widziałem jak thompson z powyższej firmy się po prostu rozsypuje..... Tak, więc zastanawia fakt czy ową Beretkę wypuściły dwie firmy czy jedna :) Nie zmienia to faktu, że owa replika wygląda dość ciekawie a i magazynki typu low cap można dostać po parę złotych, szkoda, że niestety nie w naszym kraju a u chińskich braci. Poniższy link to źródełko gdzie można nabyć magi: http://airsoft.tiger111hk.com/p25988/Snow-Wolf-M1938-50rounds-AEG-Magazine-%28Black%29/product_info.html Edited November 14, 2014 by Ahmed Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 14, 2014 Report Share Posted November 14, 2014 Magazynki po parę złotych, ale stalowe, więć ciężkie i ich wysyłka jest droższa od nich samych. a co do repliki - mój kolega miał i strasznie narzekał na trwałość bebeszkow, niestety... Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted November 15, 2014 Author Report Share Posted November 15, 2014 Widzę, że może być podobny temat jak z MP40 firmy AGM, choć ja na swój akurat nie narzekam a mam chyba od 2007roku :) Znając życie jak się trafi tak się ma. Odnośnie samych magów, co racja to racja, ale czasami nie pozostaje nic innego jak u nas jest czysta olewka w owym temacie niestety....... Z samą giwherą to trochę cenowo pojechali no, ale wiadomo trochę cierpliwości a i cena zapewne stopnieje. Quote Link to post Share on other sites
wania56 Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 Sturm, Czy bebechy są standardowe? Mam na myśli GB i komorę HU. Jak jest ze spasowaniem części - trzyma się to sztywno, jak choćby MP'ki SRC? Quote Link to post Share on other sites
SturmFJ Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 Oprócz szkieletu GB to raczej wszystko tam jest standardowe, komorę ma od kałaszka. Trzyma się sztywno, w środku jest z chyba ze 20 śrub trzymających wszystko w kupie (pierwsze rozkładanie "na czuja" do najprostszych nie należało :) ) Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted November 24, 2014 Author Report Share Posted November 24, 2014 Sturm może pokusił byś się o jakąś recenzję owej giwhery okraszoną fotkami :) Quote Link to post Share on other sites
SturmFJ Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Czasu ni mom :C W święta może jak się uda znaleźć trochę, to bym coś skrobnął (ale niczego nie obiecuję) Quote Link to post Share on other sites
wania56 Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 Nabyłem rzeczoną replikę i po wstępnych oględzinach wrażenia na plus. Wykonanie solidne - nic nie lata, dobre spasowanie części podobnie jak przy MPikach SRC. Oczywiście jak każda replika wymaga włożenia pracy w zabiegi upiękrzające. Wrzucę zdjęcia końcem stycznia jak wrócę z zimnych krain :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
wania56 Posted January 20, 2015 Report Share Posted January 20, 2015 (edited) Replika ma już chrzest bojowy i zabiegi upiększające za sobą. Tak jak pisałem wcześniej spasowanie elementów jest bardzo dobre. Jedynie magazynek ma lekki luz w gnieździe i niekiedy pojawiał się problem z podawanie kulek. Po obklejeniu magazynka taśmą izolacyjną wszystko ok. Fps'ów nie sprawdzałem. Zasięg jest porównywalny do STG (zasługa długiej lufy i szczelnego układu). Zabiegi upiększające, którym replika została poddana: - usunięcie farbo-bejcy z kolby i olejowanie, - czyszczenie elementów metalowych i oksydowanie na zimno (magazynek, kabłąk spustu, stopka kolby, suwadło, "nakrętka komory nabojowej", zaczepy pasa nośnego, tłumik ognia) Chłodnica i "rura komory nabojowej" są wykonane z amelinium - nie po oksydujesz :icon_razz2: - wymiana śrub kabłąku spustowego i osłony gniazda magazynka, - dodanie pasa nośnego z MP40. Bateria stock'owa zmieniona na LiPo 7,6V 1800mAh Zdjęcia: Bebech: Edited January 20, 2015 by wania56 Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 Do widzenia! Już Cię Wania nie lubię ;) Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted October 6, 2016 Author Report Share Posted October 6, 2016 Przyszła wreszcie upragniona chwila na zakup Beretki a jej niet...... Quote Link to post Share on other sites
wania56 Posted October 22, 2016 Report Share Posted October 22, 2016 Przyszła wreszcie upragniona chwila na zakup Beretki a jej niet...... Musisz teraz cierpliwie czekać na kolejną kapitulację Włoch :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted October 23, 2016 Author Report Share Posted October 23, 2016 Musisz teraz cierpliwie czekać na kolejną kapitulację Włoch :icon_wink: Czekam :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts