Klein_Szpadel Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 Witam, przeczytałem temat o wyborze m-ki (znalazłem tam tylko ogólne i pobieżne informacje na temat KA), przeszukałem forum i nie znalazłem nic satysfakcjonującego. Zamierzam kupić taką oto replikę: http://allegro.pl/co...4749461182.html Dodam, że zaczynam przygodę z ASG. Czy bardziej doświadczeni koledzy/koleżanki mogą mi powiedzieć coś więcej o tym sprzęcie? Ewentualnie zaproponować coś innego, podobnego w granicach około +100/200zł? Zależy mi na dobrym zasięgu i łatwości tuningu w kierunku para-snajperskim. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 King arms to dobre repliki ale bez potencjału tuningowego. Quote Link to post Share on other sites
Klein_Szpadel Posted November 22, 2014 Author Report Share Posted November 22, 2014 King arms to dobre repliki ale bez potencjału tuningowego. Jakieś propozycje? Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 G&P i KWA . Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 Albo bardziej najpierw KWA , drugie G&P. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 @Kopcik przestań wygadywać bzdury! Pomagać mogą tylko osoby mając pojęcie o danym zagadnieniu. KWA oprócz wzmocnionego szkieletu GB nie ma nic do zaoferowania. Wygląda o wiele gorzej niż KA czy G&P. Quote Link to post Share on other sites
Klein_Szpadel Posted November 22, 2014 Author Report Share Posted November 22, 2014 @Kopcik przestań wygadywać bzdury! Pomagać mogą tylko osoby mając pojęcie o danym zagadnieniu. Czekam zatem na rzeczową opinię. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 Wady KWA to głownie trzyczęściowe body i pośledniej jakości tłok z silnikiem. Do tego niestandardowa komora HU. A oferuje właśnie "ten" szkielet GB na którym wyciągali ludzie 600+ fpsów. KA w stocku strzela dobrze ale tuning tego wiąże się z wywalaniem wszystkiego z środka. G&P ma wzmocnione GB ale w gorszy spsoób niż KWA. Ma za to lepsze body. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 To nie jest dział poświęcony tuningowi replik. Do zabawy nie potrzeba 600FPS. To co oferuje KA w stocku jest wystarczające. Quote Link to post Share on other sites
Klein_Szpadel Posted November 22, 2014 Author Report Share Posted November 22, 2014 To nie jest dział poświęcony tuningowi replik. Do zabawy nie potrzeba 600FPS. To co oferuje KA w stocku jest wystarczające. Czy w podobnej cenie poleciłbyś coś lepszego? G36 Aresa coś innego Aresa? Chociaż bardzo mi zależy na zasilaniu w kolbie. Quote Link to post Share on other sites
Klein_Szpadel Posted November 22, 2014 Author Report Share Posted November 22, 2014 Bo z tego co słyszałem to w aresach w stocku są zamontowane układy mosfet, nie wiem jak jest z KA czy G&P Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 Klein_Szpadel - pisz pw, mimo żeś z Kalisza ;) Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 Nie mosfet, tylko mikrostyk. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 @Buniek92 Autor napisał o łatwości tuningu a w ka coś takiego nie istnieje. I nie przypisuj mi słów których nie powiedziałem, napisałem że na szkielecie kwa osiągano 600+ fpsów jako dowód na jego wybitność a nie w kontekście że on ma robić takie monstrum. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 Nie przypisuję, ale po co komu szkielet wytrzymujący 600FPS gdzie na strzelankach średnia prędkość to 380-400 FPS? Przeczytaj jeszcze raz mój post. Gdybym stał przed wyborem emki w tych granicach cenowych to KWA ze względu na swój wygląd byłoby u mnie na ostatnim miejscu. Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted November 23, 2014 Report Share Posted November 23, 2014 (edited) Bo np. zimą nie trzeba się o niego martwić. Ty byś wolał ładniejsze GP, ja np. kupił bym KWA właśnie dla tego, że nie muszę się o bebechy w ogóle martwić, w razie tuningu nie trzeba się również niczym przejmować, w końcu replika ma strzelać a nie wisieć na ścianie. Ale widzisz ja mam takie podejście a ty inne. Co nie znaczy, że produkt X jest gorszy lub lepszy od Y. Po prostu są inne. Dlatego ja autorowi również polecę KWA. Edited November 23, 2014 by relativy Quote Link to post Share on other sites
Klein_Szpadel Posted November 23, 2014 Author Report Share Posted November 23, 2014 Bo np. zimą nie trzeba się o niego martwić. Ty byś wolał ładniejsze GP, ja np. kupił bym KWA właśnie dla tego, że nie muszę się o bebechy w ogóle martwić, w razie tuningu nie trzeba się również niczym przejmować, w końcu replika ma strzelać a nie wisieć na ścianie. Ale widzisz ja mam takie podejście a ty inne. Co nie znaczy, że produkt X jest gorszy lub lepszy od Y. Po prostu są inne. Dlatego ja autorowi również polecę KWA. Dzięki za opinię, ale niestety nie mogę znaleźć nic podobnego do M16A3 od KWA w okolicy 1000zł. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts